Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Citat: hobbista poslato 21.08.2012. - 18:04
Ocekivati dobar bas od 13cm zvucnika je nerealno  :ne:

Sledeće okupljanje!  :gun:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

nik

Jel` to bas od tri slova?  :zloca:
:hall: :hall: :hall:

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ivan-bgd

Citat: hobbista poslato 21.08.2012. - 21:26
Ti srednjotonci su uglavnom bili u svojim malim kutijama !?

Da imali su plus svoju kutiju da bi kutija ubila basove a kad se to izvuklo iz te kutije....kao sto rekoh gruvalo ko besno :too:

Lazar@

Citat: ivan-bgd poslato 21.08.2012. - 19:50
to da 13 cm ne mogu da imaju bas...hmm greska.Imao sam u svom autu pre 20 god 13cm zvucnike koji su izvadjeni iz kucnih zvucnih kutija a koji su tim kutijama davali srednje tonove.Gruvalo je ko bolesno.I sam sam se cudio kako,ali zvuk je bio vise nego odlican.Naravno uz pomoc ekvilajzer pojacala koje je tada bilo popularno.Sve u svemu razocarenje u MAGNAT.
zvucnici iz kucnih kutija nemaju nikakve slicnosti sa zvucnicima za auto,jer se ti zvucnici prave za velike prostorije...tako da kad stavis kucne zvucnike u auto male zapremine to gruva kao ludo sve se trese...a kad stavis recimo te 13cm iz auta u kucu ne cuju se,basa nema uopste...jednom sam i ja bio stavio 13cm iz kucnih zvucnika u auto i radilo je nenormalno,ali je imalo previse basa... :whistling:

svi koji imate fabricke zvucnike i radio skinite lil wayne-amili bass boosted, pojacajte bass na +7 i ukljucite loud,pojacajte volume na 40 i udaljite se od auta...na 100m metara od auta(sa zatvorenim vratima) se cuju udari basa...pa vi podcjenjujte fabricke zvucnike  :hihi1:

Sir Oliver

A pos' toga mož' da ih baciš...   :hihi1:
I drink to make other people more interesting.

DarioGTI

Uz tu pjesmu ja tražim djelove auta koje moram dampirati da ne vibriraju  :hihi:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

montenegrino

Da ne otvaram novu temu, radioCD mi vibrira u toku voznje pri prelasku preko neravnina i to me prilicno zivcira. Ugradjen je u salonu prije preuzimanja...
sta se moze uraditi po tom pitanju? Da li se mogu neke gumene podloske montirati i kako? Pomagajte  :help:

Keka

Vibrira ceo radio aparat ili preskace CD?

Ako vibrira ceo radio aparat, onda treba prilagoditi metalno kuciste u koje je postavljen (ako su ga uopste stavili).

Ako preskace CD, onda gumice nece pomoci, problem je ili u lose narezanom CD ili u losem kvalitetu samomg aparatu i njegovog sistema amortizacije.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

montenegrino

vibrira citav radio uredjaj,cd i ne slusam,samo koristim sd karticu za reprodukciju muzike.radio je pioneer deh 4200sd
to po meni definitivno nije dobro montirano,ucvrsceno....ili sta vec.nije to sad nista strasno i vjerovatno mi ne bi nista ni priznali da reklamiram(zato i nisam svo ovo vrijeme) ali me nervira, znate kako je, kad predjem preko neravnine, zvecka kao da negdje u plastici ima odvojenih komada ili rasarafljenih srafova,a kad u tom momentu rukom pridrzim radio nista se ne cuje

staracstol

Radio ima limeni "rukav" koji se prvo prcvrsti za kola tako sto se krive "krilca" prosecena u limu pa se onda ugura radio koji se drzi za rukav. Ili su samo ugurali radio sa sve rukavom ili ni nema rukava.

Keka

I pozadi treba da ima zub koji udje u gumeni nosac, mozda ni to nisu postavili.

kiconix

Citat: staracstol poslato 10.09.2012. - 17:28
Radio ima limeni "rukav" koji se prvo prcvrsti za kola tako sto se krive "krilca" prosecena u limu pa se onda ugura radio koji se drzi za rukav. Ili su samo ugurali radio sa sve rukavom ili ni nema rukava.

Mislim da ti bas ovo fali.

Tobacco

Citao sam puno tema na forumu,pa sam izmedju ostalog pronasao i informaciju oko povezivanja zvucnika.

Braon zica - PLUS
Ljubicasta zica - MINUS

Ovih dana sam pomagao komsiji na parkingu oko kola...covek je penzioner,pa da se ne muci sa povezivanjem zvucnika.
Komsija ima Logan ambiance 1.4 MPI.
Resio je da ubaci zvucnike u auto,traze unuci da slusaju muziku dok se voze.

Prilikom ugradjivanja zvucnika u auto naisli smo na sledecu situaciju :
- na levim vratima bile su izvucene BRAON i LJUBICASTA zica,tako da smo bili potpuno sigurni da smo dobro povezali + i - zicu sa + i - konektorima na zvucniku.

- na desnim vratima bile su izvucene BELA i ZUCKASTA(bledo braon) zica...pa smo tu dosli u nedoumicu kako povezati zice...koja je zica tu +,a koja zica -?
U samim desnim vratima se vide braon i ljubicasta zica(kao sto je i na levim vratima),ali je tu izolir trakom izuvijano,a odatle su izvucene bela i zuckasta zica prema mestu za postavljanje zvucnika...tako je bilo fabricki,zato sto je komsija prvi vlasnik i nikada do sada nije ugradjivao zvucnike...a nikako nismo mogli da dopremo do mesta odakle pocinju bela i zuckasta zica,zato sto su ona braon i ljubicasta zica knap duzine,pa ne dozvoljavaju nimalo pomeranja navise.

Da li moze pomoc...sta je BELA zica(+ ili -),a sta je ZUCKASTA zica(+ ili -)?

Komsija je predlozio da povezemo belu zicu na - konektor zvucnika...ali ja sam ipak za varijantu da pitamo iskusne ljude na ovom forumu.

Hvala unapred.
Pozdrav! :wave:

Keka

Na belom konektoru koji se ubode u zvucnik imas obelezeno sta je plus.