Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

Dachaa

Uz ove zvucnike sam dobio visokotonce ali ne i skretnicu nego sam ih vezao ovako kao sto je predvidjeno ima ova dva dzeka i samo se ubode i to je to,jel to znaci da visokotonci ne rade svoj posao ?
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

Keka

Rade posao, koliko para toliko i muzike.

Npr. ovi imaju skretnice i za visokotonce i za bas.
http://www.sinko-garage.com/auto-oprema/?id=Hz%20006&title=Hertz+dieci+DSK+130
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Dachaa

Kao sto kazes koliko para toliko muzike,ovi su 8150din..Mnooogo vise nego ovi moji..

staracstol

Skretnica je uredjaj koji "skrece" tj razdvaja signal tako da do odredjene frekvencije signal ide woofer-u a od te tacke na gore tweeter-u. Nikad nisam video dva zvucnika i dve skretnice. Sto se Dacinih zvucnika tice, u tweeter-u negde ima elektrolitski kondenzator koji se ponasa kao upijac za nize frekvencije i time vrsi neku ulogu skretnice. Ako u woofer-u ima neki namotaj-solenoid koji bi woofer-u odsekao vise frekvencije to je sistem sa skretnicom. Samo zato sto nema kutijice ne znaci da nema i skretnice. U osnovi "namotaji" seku visoke a elektrolit sece niske. To je basic skretnica i u mnogim kucnim sistemima u zvucnoj kutiji ce te zateci ovakav setup.

Dachaa

Keka

Evo sheme ovih skretnica.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

trajce

Pozdrav!
Za vikend sam ugradio tvitere kupljene na pijaci pre par godina i zvuk u kolima je mnogo bolji. Zalepio sam ih silikonskim lepkom za staklo. U kolo sam ubacio i kondenzator, redno, kako bih skinuo ostre visoke tonove. U ovo se ne razumem teoretski ali sam probom sa njima i bez njih resio da ih zadrzim. Kabl sam iz vrata kroz rebrasto crevo i A stub sproveo na zeljeno mesto. Evo i par slika...:

Aleks

trajce

Znam za sve to al posto nisam nasao tako nesto sto je Stalker ugradio resio sam da stavim bilo sta za pocetak. Kad naletim na nesto bolje ovo moje skidam i radim ponovo. Hvala!

ivan-bgd

Ugrađeni magnat zvučnici i visokotonci,ali sam kupio u tehnomaniji jer kod ovih sa sajta je kao nestalo..pa sad će da bude druga cena itd.U svakom slučaju tehnomanija 3700 din.Toliko bi me izašli i da sam  naručio i kod ,,šinka,, tj po novoj ceni i više.Elem lepo rade čuje se svaki zvuk i zadovoljan sam.Jedino što ja nisam vadio visokotonce iz kutije nego sam ih zalepio na masku pored ručice retrovizora.

Rene

Ubaceni Magnat Edition 132.

Vidim da su ovi zvucnici vec pominjani u jednom postu na forumu.

Evo,ovako...neki utisci o ovim zvucnicima:

-Kostaju oko 20-ak eur(ili jos koji eur vise).
-Garancija 2 godine(mada gde god da ih kupite,necete dobiti pisanu garanciju,vec je sam fiskalni racun ujedno i garancija...jedino sto mozete da trazite od prodavca je obavestenje o saobraznosti,mada vam to nista i ne znaci).
-Dubina zvucnika je 53 mm...i pored toga sto su malo dublji,bez ikakvih problema staju u vrata.
-Veoma laka montaza,jednostavno se montiraju...dimenzije odgovaraju fabrickim rupama u prednjim vratima.
-E sad najbitnije...ZVUK?Nista posebno...najiskrenije!
To su jedni low-end zvucnici za auto,od kojih ne mozete ocekivati neko "ludilo" u kolima...jednostavno koliko para,toliko i muzike.

Kada sam kupovao ove zvucnike,znao sam unapred sta mogu da ocekujem od zvucnika...poslusao sam ih pre kupovine kod prijatelja(u njegovom autu).
Obzirom da sam ugradio radio kasetofon u auto...sa naglaskom na slusanju radio stanica u kolima(nema CD,USB,memorijske kartice),mislim da su ovi zvucnici sasvim dovoljni.

Ali,ako ocekujete neki "stravican bas" u kolima...u startu nemojte kupovati ove zvucnike.
Onda lepi kupite woofer...
Magnat Edition 132 ima(ali ne previse) basa,a visoki tonovi nisu preterano izrazeni...jednostavno ovo je BASIC varijanta MAGNAT korporacije.

Sad ce mi neko reci da zvuk ne zavisi samo od zvucnika,vec zavisi i od pojacala koje treba da potera ove zvucnike,kao i od kablova itd...slazem se.
Ali,jednostavno za 20-ak eur ne mozete ocekivati neko ludilo(pricam o cenama novih zvucnika),i mislim da se zvucno ne razlikuje nesto specijalno od konkurencije u tom cenovnom rangu.

Ako neko od clanova na forumu ima ove zvucnike,moze da iznese svoje misljenje.

:ziveli:

hobbista

Ja sam stavio Power Plus 132, sto je stari model. Sasvim su pristojni za svoju cenu.
Ocekivati dobar bas od 13cm zvucnika je nerealno  :ne:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Rene

CitatOcekivati dobar bas od 13cm zvucnika je nerealno

Slazem se...ne mozete ocekivati nesto previse basa od 13 cm.

:ziveli:

ivan-bgd

Imala je bolja varijanta sa SAL-om .Negde oko 4700,ali sam i ja pazario magnat sa visokotoncima kao i Dachaa.I iskreno trebao sam da se odlucim za SAL.A to da 13 cm ne mogu da imaju bas...hmm greska.Imao sam u svom autu pre 20 god 13cm zvucnike koji su izvadjeni iz kucnih zvucnih kutija a koji su tim kutijama davali srednje tonove.Gruvalo je ko bolesno.I sam sam se cudio kako,ali zvuk je bio vise nego odlican.Naravno uz pomoc ekvilajzer pojacala koje je tada bilo popularno.Sve u svemu razocarenje u MAGNAT.

hobbista

Citat: ivan-bgd poslato 21.08.2012. - 19:50
...Imao sam u svom autu pre 20 god 13cm zvucnike koji su izvadjeni iz kucnih zvucnih kutija a koji su tim kutijama davali srednje tonove.
Ti srednjotonci su uglavnom bili u svojim malim kutijama !?
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D