Veliki servis

prethodna tema - sledeća tema

Gde ste uradili veliki servis?

U ovlascenom servisu
61 (37.2%)
U neovlascenom servisu
63 (38.4%)
U privatnoj reziji
31 (18.9%)
Nema potrebe
9 (5.5%)

Ukupno glasova: 163

MitarMrgulic

@Speedo,
Koje je godište tvoj Sandero i koji je veliki servis po redu?

speedo

Godište je 2011. Iza fabrike izašao krajem marta, prvi put registrovan početkom maja...da budemo baš precizni.

Ovo je treći veliki servis. Prva dva sam radio nakon napunjenih 5 godina i pređenih 30-tak hiljada kilometara za to vrijeme. Sada sam 60.000 km prešao od aprila '21 do januara '25. A inače bih opet čekao 5 godina... Najjeftniji dijelovi su bili prvi put, malo skuplji drugi, a sada još skuplji...

MitarMrgulic

Da, da, ide to vrijeme i kilometri... ja sam na Megane 1,5 dci za tih nekih 11 godina koliko je bio kod nas (2012. do 2023.) i nekih 125 hiljada km, radio dva velika servisa. To je dosta puno i prečesto.

Rodio sam se kad su mi za Crosslanda rekli da je veliki servis na svakih 6 godina ili 160 hiljada km...

Veterinar

Hm. To znači da ces svejedno za 12 godina raditi dva velika servisa.  :ne:

dekiv68

Citat: MitarMrgulic poslato 20.01.2025. - 12:44ja sam na Megane 1,5 dci za tih nekih 11 godina koliko je bio kod nas (2012. do 2023.) i nekih 125 hiljada km, radio dva velika servisa. To je dosta puno i prečesto.
Slažem se da je to prečesto za veliki servis. Ja sam na Puntu radio prvi i jedini veliki servis nakon 115.000 km i nakon 14 godina. Hvala bogu ništa mu ne fali jer je sad blizu 130.000km (16. godina). Mada, ako bude u mom vlasništvu i dalje sledeći veliki servis mislim raditi na kraćoj kilometraži, jer mislim da zamenski delovi nisu istog kvaliteta kao i originalni

speedo

Intervali zaista jesu kratki, ali tako propisuje dacija, tj. reno. Kao što sam napisao nakon 60.000 km pumpa curkala pomalo, a nisam nešto ni oduševljen izgledom remenja, ni mikro ni zupčastog. Nezgodno dođe kada se rade veće kilometraže u kraćem vremenu.

Ali, opet, pored mene na dizalici u istom servisu golf 7 kome je interval 210.000 za zamjenu remenja, ali je na 70.000 vodena pumpa rekla zbogom i samo ona košta preko 150€.

MitarMrgulic

Citat: Veterinar poslato 20.01.2025. - 12:58Hm. To znači da ces svejedno za 12 godina raditi dva velika servisa.  :ne:
Da, ali kod 1,5 dci, po knjigama održavanja, stanu i 3 velika servisa u tom periodu.

Ovako, planiram uraditi prvi veliki servis, pa na nekih 10-ak godina starosti, mijenjati auto, prije drugog velikog servisa, radije ću ga uračunati budućem kupcu :)