Veliki servis

prethodna tema - sledeća tema

Gde ste uradili veliki servis?

U ovlascenom servisu
61 (37%)
U neovlascenom servisu
64 (38.8%)
U privatnoj reziji
31 (18.8%)
Nema potrebe
9 (5.5%)

Ukupno glasova: 164

MitarMrgulic

Citat: dekiv68 poslato 05.10.2024. - 16:02Mitre, da nije malo rano za veliki servis i da li ovo što si radio spada u veliki servis ako nije menjana pumpa rashladne tečnosti i sistem lančanog razvoda. Koji su to mikro-remeni? Ja do sada na pređenih 101 kkm nisam radio veliki servis, niti zamenu bilo kakvog remenja, a predstoji mi druga zamena svećica.
Redovno koristim, već duže vreme, crveni Gaspromov G-12 umesto originalnog žutog Glaceola.
Druže moj, nije rano, već otegnuto prilično...

Zamjena svjećica, prema servisnoj knjizi je na 3 godine ili 60 000 km (više nego duplo produžen vremenski interval).

Zamjena mikro-remena, koji pokreću alternator, kompresor klime i sl. je predviđena na 4 godine starosti (opet skoro duplo produžio zbog originalnih dijelova, nisam ih htio čupati na maloj kilometraži od oko 30-ak hiljada).

Antifriz se mijenja svake 4 godine, kod mene dobacio skoro duplo....imao je dobru "temperaturu" protiv zaledjivanja, ali izgubi anti-korozivna i druga svojstva, pa je bilo ok da se zamjeni...

Kod ovog motora 1.0 Sce, lanac se ne mijenja, osim ako prozuji.

Dakle, "veliki" servis je bio prilično odmaknut (3-4 godine), u autu su bili originalni dijelovi, a ja imam prilično malu kilometražu, oko 7-8 hiljada godišnje, tako da meni prije dođe onaj vremenski interval, nego ovaj "kilometarski".

Batakole

Pozdrav svima imam dacia sandero 1.2 16v lpg presao oko 130000km pa doslo vreme za veliki servis. Zivim u Beogradu pa mi treba preporuka gde da radim servis a da ne bude preskupo a dobro uradjeno

Andrix

Samo da se ispere sistem kada se radi veliki servis. Meni to nije uradjeno na ranijim kolima, vec samo menjana tecnost i pumpa a to sam uvideo kad mi je zaglavio termostat, pa sam isao kod drugog majstora, koji je sve produvao i sipao novu - posle 2 meseca.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Zoran

I ja sam zbog toga glavu skidao
Sam svoj gazda - vazda.

dekiv68

O ispranju kog sistema pišete :conf:

Zoran

Sistem za hlađenje.
Sam svoj gazda - vazda.

Vladan P

Citat: Zoran poslato 29.10.2024. - 22:19I ja sam zbog toga glavu skidao

Kome?
Serviseru?

:Smiley:
Zajedno smo skupa !

Zoran

:c:  Ja sam serviser.
  Bez obzira na sve ostale faktore ( veliko opterećenje, velika kilometraža, kavitacija...), ja sam najveći krivac.
 Veliki servis treba uraditi temeljito, pogotovo ako je preko 250 000 km.
Sam svoj gazda - vazda.

Andrix

Kao i sve, kao i uvek. Ne treba skrtariti na delovima i servisu koji se radi na par god.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Zoran

Kod mene je u pitanju lijenost. :bonk:
Sam svoj gazda - vazda.

Batakole

Zavrsio sam danas veliki servis cena 30500 rsd. zvao vise servisa to je neka cena bez malog servisa. Zupcasti kais bio bas dotrajao na vreme zamenjen.

saša61beograd

Boqy

Ja sam odradio servis jer je auto ušao u osmu godinu, trenutno ~40000km.
Evo nekih cena, u pitanju su AK Kompresor i Reno Sava.

Batakole

Servis Reno Vlada na Karaburmi, Krstevski mi trazio 29500rsd ali mi je bas daleko

speedo

Vodena pumpa INA montirana prije malo manje od 60.000 km počela da curka pomalo, tragovi vidljivi na njoj. U tom periodu dosuo jedno 4 dcl antifriza što smatram da je korektno. Ostalo uredno.

Ovaj put Gates zupčasti i španer, Continental mikroremen, KWP vodena pumpa, Swag antifriz tip D. Ceh oko 220€ sa rukama.