Diskovi i Pločice

prethodna tema - sledeća tema

zac

ivan-bgd

38000 km a mesa na pločicama još 4 mm...moram da menjam...ubi ih gradska vožnja izgleda... :ne:

saša61beograd

Bio sam nedavno kod vulkanizera i malo osmotrio diskove i pločice i definitivno moram nešto da preduzmem (76.000 km,sve fabričko).
Prvo,pločice su 4-5 mm,i to se menja svakako.
Drugo,diskovi su mi uočljivo neravnomerno potrošeni.Od centra ka spolja su sve tanji i tanji.Nisam,nažalost, merio koliko.Konkretno pitanje,ako su na najtanjem delu preko dozvoljenih 10,6 mm,da li nove pločice mogu da savladaju tu neparalelnost na diskovima?Pretpostavljam da ih treba duže razrađivati dok se ne prilagode disku i to je ok.0bradu bih izbegao,mislim da se ne isplati.
Ako moram da menjam diskove:da li je za očekivati da su zapekli za glavčinu?Ako jesu,kako da ih skinem u tom slučaju:WD40 ? Da ih lupam čekićem?Da odem kod majstora?

VaskezNS

Što bi se zezao - uzmi nove diskove za 2.000 po komadu i miran si narednih 75.000.

Moji su bili još više istrošeni i uz to neravnomerno. Uopšte nisam razmišljao kada sam video koliko su novi:

http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=82.msg132945#msg132945

Skidanje je bilo lako - jači udarac čekićem i disk je išao dole.
Ovo je mesto za sLogan ;-)

zac

Ako okom vidis tu razliku u debljini diska, obradjuj ih ili menjaj...nove plocice bi se prilagodile, ali pitanje posle koliko XXX kilometara.
Disk ces lako skinuti, ako i zeza naspricaj malo odvijaca oko glavcine..  :to:

saša61beograd

Hvala momci,menjam sve.
Cenim da je sve dosta ispod 100evra,čak i sa majstorom,za narednih 80.000km nije mnogo.

zac

Sam to zameni i ustedi za majstora..  :wave:

Loganovac

Vala kad ti majstor savetuje da ne ideš kod majstora - tu nešto vonja...  :ces:

:Smiley:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

zac

Operacija je toliko prosta da nema potrebe da placa... na to sam mislio.  :whistling:

A ja nisam majstor...  :kava:

saša61beograd

Lomim se,sam ili kod majstora.Koliko može da mi uzme majstor?2-3000 din?To je i malo i mnogo.Nikad nisam menjao diskove,deluje da je prosto,mada na internetu sve deluje da je prosto.Odlučiće trenutno raspoloženje i vremenska prognoza.

vujanovgoran

Uzmi nove diskove i plocice i sam to zameni. Veruj mi, prosto je i uzbudljivo. Vreme brzo prodje, osecaj je lep kada nesto uradis, a onda na pice za sve pare koje bi dao majstoru. Najlepse proveden dan.  :wave:
Dizla je dizla
i opet dizla!!!

zac

Citat: saša61beograd poslato 02.01.2014. - 13:15
Nikad nisam menjao diskove,deluje da je prosto,mada na internetu sve deluje da je prosto.

Ako ti je lakse, dodji do mene i radi..a ja cu da ti sufliram.

VaskezNS

Citat: saša61beograd poslato 02.01.2014. - 13:15
Lomim se,sam ili kod majstora.Koliko može da mi uzme majstor?2-3000 din?

Meni je uzeo 10e po točku. Jedini tricky momenat je možda odvijanje 2 šarafa na disku (to su valjda torexi):

http://www.dodaj.rs/?1M/GH/1vN1MY63/pb020067.jpg

Nije teško, ali tu treba imati dobar alat.

P.S. I naravno, da bi vratio čeljusti sa novim pločicama na nov disk moraš da vratiš cilindar unutra. I pre nego što kreneš u ozbiljnu vožnju, "iskoči" auto nekoliko puta - da pločice "legnu" kako treba.
Ovo je mesto za sLogan ;-)

DarioGTI

VaskezNS je dobro rekao (kratko i jasno sroceno). Najzeznutiji dio jest skinuti ta dva torax sarafa koja drze disk, ostalo je laganica.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

zac