Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

alexv011

@Keka
Potpuno se slazem !

dsit

Citat: Gagi1/2 poslato 24.10.2011. - 19:11............Ali ono što su Hobista i Saša hteli da kažu - verovatnoća da nađeš polovnog Golfa koji je zaista malo prešao i koji je u dobrom stanju je mnogo manja nego da nađeš Logana (ili Sandera) koji je u dobrom stanju......

Slazem se naravno,to svakako stoji.

Al kazu,ko rizikuje taj profitira  :-)1

Loganovac

Od toga je sazidan Las Vegas.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Boka

Citat: saša61beograd poslato 19.10.2011. - 13:51
Skupo?Evo zašto:
-najčešće prodaju prvi vlasnici
-jasno poreklo i servisna evidencija
-bezbroj servisa
-vrlo čest na kod nas,dobra ponuda delova i ostalog,održavanje dačije će vremenom postati pristupačno (skoro) kao Zastava ili Golf2
-sada već dokazana izdržljivost i dugotrajnost
-kriza je opametila kupce polovnjaka pa traže samo sigurne varijante (a ta potražnja diže cenu)
-najveći broj primeraka su vozili normalni ljudi za lične potrebe (toga nema kod BMW-a ili Alfe,recimo)

Mislim da je Sasa dobrim delom vec dao odgovor na ovu temu.

Ja sam skoro gledao kolko su Logani u Sloveniji , cana kao kod nas, identicna, podrazumeva se od vlasnika sa malom kilometrazom.

navolim

Da li je neko od forumasa u toku sa cijenama polovnih Logana? Konkretno, koliko bih mogao da dobijem za Logana 1.5 dCi Ambiance (2006-o godiste), presao 126000 km, uradjeni svi servisi prema servisnoj knjizici. Radi se o najosnovnijem paketu opreme (bez klime, maglenki i slicno) ... ja sam prvi vlasnik, jedini vozac :), kola su u odlicnom stanju ...

Hvala unaprijed na odgovoru ...

Jovunalola

Koliko sam ja gledala, cene za to godište se kreću od 3000 pa naviše. Uglavnom se cena smanjuje sa povećanjem kilometraže. Nisam obraćala pažnju kako dodatna oprema utiče na visinu cene jer sam gledala samo okvirno pošto tata pregovara sa sestrom da kupi njenog Logana 2006. 
There is always an exception to the rule: I before E except after C... so we come to the "seize", like in SEIZE THE DAY!  :)

Gagi1/2

@navolim
Evo šta kažu neki od sajtova sa ponudama vozila:

"Polovni automobili"
"Moj auto"

Otprilike to što je JovunaLola rekla - sa porastom kilometraže opada cena i obrnuto. Tebi će možda nedostatak opreme malo smanjiti cenu, ali to sve zavisi od tvojih pregovaračkih sposobnosti :) :wave:

oliver83

Iskreno sam se malo iznenadio da jacu cenu polovne Dacije imaju u Austriji nego kod nas. Ovde se od Dacia vozila malo prodalo Logana, ali zato MCV,  Sandera , a pogotovo sada Dustera mnogo, mnogo vise. Jako cesto ovde se moze videti na ulici i imaju dobru cenu kao polovnjaci, ako su ispod 100.000 km. Cak i Nemci koji rade u Austriji dosta voze Dacia vozila  :to:

ppejic

Kada kazes "ovde", mislis na Austriju?

oliver83

Da, nisam se najbolje izrazio. Mislim na Austriju

LeNgenda

Ljudi, jel ovo 1.4 GPL? Ja bih rekao da jeste.

Jel se isplati ovo ovako, iako je plac u pitanju?

http://www.polovniautomobili.com/oglas1977561/dacia_sandero_14_plin/#0
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

alexv011

Ako je na strane tablice, ne isplati se.

Elem. Ja prodadoh mog Logisu pa mogu da dodam.

Daciju kupuju ljudi kojima treba dobar auto. Oni koji su ga vozili ne misle da su cene polovnih nerealne jer su svesni sta dobijaju za taj novac.
Oni dugi koji bi radije vozili vw i sl. odn. koji traze imidz a Daciju kupuju jer nemaju novca za taj imidz, misle da su nerealne.
Medjutim, ukoliko ipak sednu u Daciju, mislim da ce, vecina njih, promeniti misljenje.
Dacija ne pleni izgledom vec robusnoscu, kvalitetom i jeftinim odrzavanjem.

Veterinar

Neka ova tema posluži kao orijentir...

Prodat Logan, 2006 godiste, preference oprema (ambiance pack - bez CD-a, klime, zadnjih podizača, ABS-a i alu felni)), bez tragova rdje. Auto je presao 157000 km i bio je tek registrovan. Otišao je za 3000 evra. Više od toga se u ovom trenutku ne može dobiti.

Moje skromno mišljenje je da je ovo prilično povoljan odnos cene i kvaliteta polovnjaka, jer će od sada godišnji pad vrednosti biti veoma mali. Do sada je prosečna vrednost u toku godine padala za nešto više od 1000 evra. Od sada sve godišnje eventualne popravke sa godišnjim padom vrednosti ne bi trebale da dosegnu hiljadu evra.

Daniel

Logan, 1.4mpi, laureate pack
2005/06
65.000km
3500
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.