Kvalitet i cene gasa

prethodna tema - sledeća tema

seitech

Kragujevac - TNG od danas na skoro svim pumpama 64.8.  :ljut: Cene su pocele da skacu... Sta ce tek biti kad dodje zima?

kiconix

Idu sigurno na nivo proslogodisnjih 72 din, jedino pitanje je da li cese tu i zaustaviti.
LOPOVI!!!!!! :ranting:

dukati

A ja baš rešio da ugradim taj plin  :lux:

skiter69

ovo je prvi deo, a jedva čekam drugi deo u nedelju,kada će objaviti rezultate. ono što je stvarno zabrinjavajuće da ni na jednoj pumpi nikada niko nije kontrolisao kvalitet TNG-a  :nocomment:

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/953182/SAT.html

saša61beograd

U novom broju SAT-a objavljeni rezultati.Ne razumem se mnogo u one ugljovodonike,ali tamo niko nema više od 92 oktana.
A da nešto nije u redu naslutila je i moja kuma,sporo joj se kuva ručak i češće menja bocu.

Keka

Hajde skeniraj pa okaci sliku rezultata.

Sama oktanska vrednost nije toliko bitna koliko je bitna energetska vrednost (sastav).
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

saša61beograd

kiconix

Danas sam video novu cenu TNG-a, 66.9.

Loganovac

Dakle, kao što sam više puta napisao, lopurde na kvadrat!

Ispada da je najbolji gas na MBG i Europetrol pumpama (Zemunci, svaka čast, ne smeju da se drznu na vas  :hall: ), jedino one imaju procentualni sadržaj propan/butan kako treba, ostali nas vaćare za medalju - ovo što prodaju je previše i za "zimsku smešu"! Dovoljno je pogledati gustinu...
Inače, :mojeovce: oktanski broj, nemojte da vam i tu zavrću pamet, dovoljno je tih 92 oktana, ako je to tačan podatak  :ces: - nikad nisam čuo za detonantno sagorevanje TNG-a na ispravnom vozilu (i uređaju).

Nego. živo me zanima rezultat uzorka sa NIS-ove pumpe.  :palica:
E sad zamislite situaciju, u Požarevcu postoje EKO, OMV i NIS...  :banghead:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Keka

Sad znamo gde da sipamo. Jedino sto niko ne garantuje da je svaka isporuka gasa ovakvog kvaliteta.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Loganovac

To i jeste u celoj priči najgore...

sibelius

ma ljudi to je sarena laza
na MBG-u sam sipao ukupno 3 puta i rekao nikad vise. auto mi je radio kao motokultivator,gasio se na leru,palio check engine lampicu ,jednom recju katastrofa. dzaba sto imaju nize cene kad bre ne valja

iz pouzdanih izvora imam info da je plink jako kvalitetan na MOL pumpama al sta mi iz bgd da radimo kad je jedina stanica sa plinom na pancevackom putu.
covek radi u NIS i plin sao i iskljucivo samo spa na MOL pumpama. kaze da imaju najrigoroznije provere

Loganovac

Par puta sam tamo sipao - nisam primetio neku razliku u potrošnji  :ne:

Andrix

a kako mogu da proveravaju kad u Srbiji ne postoji laboratorija za utvrdjivanje kvaliteta, a sto im donesu u cisterni samo mogu da gledaju u specifik. To je i receno u jednoj emisiji SAT
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Loganovac

NIS ima akreditovanu laboratoriju.