Felne

prethodna tema - sledeća tema

hobbista

Kao polovan jugo :(
Felne 300, a sve ukupno 540... crnogorskih dinara  :place:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

mladja73

Kada pogledas da si polovne felne mogao da nadjes za 200 a di si ove "lepotice" pazario za 100 vise dobro si prosao.
Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

MajorSoul

I ja cu na sajmu da gledam neke felne ;) Ako uspem da nadjem neke koje mi se svidjaju ove koje su sad na Dusteru ce biti na prodaju  :to:
:wind:
..need more buttons..

mladja73

Dobio sam ponudu za felne:

Slika 1: 15" ATS CUP felne 7J, sa srednjom rupom za VW, moze i na OPELA ili neke japance. Legendarni model felne, ali se ljusti lak. Inace su ispravne, spremne za upotrebu. Zato su nove gume 2x205/50 i 2x 195/50. cena za komplet je 220 evra, bez guma 120 evra.

Slika 2: 15" OZ felne, 6J ET44  Nove, probno su samo jednom bile namontirane gume. 4kom bez guma 270 evra

Slika 3: 15" 4x100 AEZ, 7j, ET38, srednja rupa 60,1, sto je odgovarajuce za RENAULT, a sa adapterom ide i na ostala vozila.Solidno stanje, 4kom bez guma 190 evra.

Slika 4: 15" 4x100/108 ET 38 7J. WSL (nemacke), odlicno stanje, 4kom bez guma 190 evra

Slika 5: 15" 7J 4x100 ET 38 Fondmetal (italijanske) solidno stanje, 4kom bez guma 150 evra. (sa gumama 185/55 M+S 210evra)

Sta mislite ?

Hobby da li ima jos tih tvojih felni na raspolaganju? Ili da to pitam Loganovca? Mada svidjaju mi se i ove Majorove...
Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

hobbista

Najveća muka kod polovnih felni je šta ko podrazumeva kao "dobro stanje" ili "solidno stanje".
Kao što sam rekao, od 200€ pa na više su felne koji su smo iskrzane o ivičnjake, malo oguljene... uglavnom, sitnja oštećenja.
Gledao sam razne felne u "dobrom" stanju sa bar jednom felnom iskrivljenom. Ne mnogo, ali ipak sa iskrivljenom ivicom. Ili felne koje su ofarbane i spolja i iznutra (opravdanje je da su bile izgrebane), pa ti pogađaj da li je i koja bila izlomljena.
Kada ti na oglasu kažu da je felna malo udarena, to najčešće znači da je udarena tako da je izgubila kružnicu (što te uvodi u drugu priču - ispravljanje felni).

Kod ovog nema više ovih felni  :ne: mada... sutra ću proći pored njega pa ću pogledati da li su uzeli još neki komad - pošto nisu oni uvoznici  :)
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Zoran

Nadam se da nisam dosadan ali kada sam već obećao koga zanima može pročitati.

http://www.brock-alloy-wheels.de/kroa/files_ueber-uns/firmenportrait.php
Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

U našoj standardnoj dimenziji baš nije neka ponuda, jedan ili dva tipa...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

DarioGTI

mladja73 - ja bih uzeo ove pod brojem 6, OZ F1 "Indy", svidja mi se ta felga. Takoder mi se jako sviđa ATS cup, ali je ta felga vec dosta "isfurana" u masi...

Sta god stavio - promjenit ce izgled auta - na bolje!  :to:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

Dexterslab

Ljudi jedno pitanje, kolega mi nudi 4 alu za 100e,sa Nissan primere, cini mi se da pasu na Logana. Nema lazi, nema prevare, prednja desna je pokrivljena, pa mora da se ispravlja, a to ce on da odradi. On je kupio sebi nove i platio ih je 100 jura i hoce samo da se pokrije. Jel to ok kombinacija??
Zivot se ne meri momentima kada udahnemo, nego momentima koji nam oduzimaju dah! :)

Loganovac

:Smiley: Kako bre čini ti se, pašu ili ne pašu? Nećeš valjda da gruneš 100 komada pa tek onda da  :doh:

Znači, ako su 4x100 i ET bar 38 onda ima šanse. Centralna rupa 60mm. Ponavljamo ko papagaji...

Cena je više nego OK, vidiš da toliko košta jedna nova...

Dexterslab

cini mi se u smislu da se nadam da sam nasao pravu informaciju o tim felnama, ali sve je to preliminarno, uglavnom. Hvala!!
Zivot se ne meri momentima kada udahnemo, nego momentima koji nam oduzimaju dah! :)

svrle

Prosao jutros pored HIT auta i na prozoru prodavnice rezervnih delova stoji reklama za akciju AL felni:

U prodavnici mi rekose da je cena 15" negde 10-20 eura jaca od cene 14" koje su na reklami sto zavisi od modela (slicno vazi i za 16" u odnosu na 15"). Nisam ulazio u detalje jer i ove cene su mi trenutno previsoke. Ujedno sam video istu reklamu za akciju od proslog leta, i Enzo felne su bile ~61euro - razlika 20-tak eura, prava sitnica...  :doh: Trebao sam nesto da pazarim proslog leta ali finansije mi nisu dozvolile a sada ... :place:

Inace, ovaj nosac za bike koji ide kao poklon uz 4 kupljene felene kosta kod njih ~5800dinara. A na cenovniku dodatne opreme sa dacia.rs je bio ~30 eura. A sada vise nema cenovnika dodatne opreme na site-u. Sklonili ga. Zvao sam i info telefon daica-e i oni mi rekose da su skoncentrisani na sajam i da zovem servise za cene...I vidi se da su se bas skoncentrisali na sajam...cene gore... :fiju:

Keka

Sa sajamskim popustom ce svi biti srecni  :lau: musterije dobile popust, oni prodali po redovnoj ceni.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

MajorSoul

Kao i svake godine.. nabiju cene pred sajam i onda se hvale na sva zvona sa 30-40-50% popusta.. lopovi!
:wind:
..need more buttons..

Loganovac

Boga mi, ako kupim po 91EUR ja ću biti zadovoljan, uprkos svemu.
Inače, pozvao sam juče onaj mobilni telefon iz RNS reklame za felne kao dodatnu opremu. Čovek me pita za koji auto - kažem Logan. Ne drže za Logana taj tip felne, drže sa 5 rupa za ClioIII, i to mora da se naruči i čeka. Ja pitam da li može da se naruči 4x100mm, odgovara mi "Niste me razumeli, ne držimo 4x100 i ne možete da ih naručite!" :suicide:
Takođe, preporučuje mi za Logana Enzo H felne, pitam za cenu, kaže između 75 i 91 EUR! Alo bre...  :agr: