Polovni automobili iz oglasa

prethodna tema - sledeća tema

dzule

mozda mogu pomoci sa pricicom: moj kum je imao dve mazde 3, obe polovne. prva je bila dizelas, menjao je kad je dosao do nekog naizgled banalnog kvara koji je trebalo platiti 1500 evra, nesto u vezi dizni, ne znam tacno koji je kvar...tada je doplatio malo vise, serviseru kojii prodaje mazde u vrbasu, ne znam tacno kako se zove  servis, i uzeo istu takvu samo benzinca. posle je nju menjao za mazdu 6, koju i sada vozi. prve godine, kada je krenuo na more, kod nisa mu je riknulo kvacilo, ali posto mu taj tip kod koga je i uzimao automobile, tipa staro za malo mladje staro uz doplatu daje i garanciju, on mu je rekao da se dovuce do predejana, uzme sobu i eto njega sutra sa zamenskim vozilom. sutra je na zamenskom vozilu, pre nego sto je majstor i stigao do predejana, crkao je hladnjak, pa je na slepu stiglo trece vozilo, odnosno treca mazda, kojom je moj kum otisao na more. da, akumulator je bio stariji na toj trecoj mazdi, pa je imao problema sa paljenjem, te se morao uvek parkirati na uzbrdici, da ima polaznu energiju...inace, sve nedostatke mu je servis i otklonio besplatno.
mazda je skupa za odrzavanje po mom misljenju, te je za ocekivati da ce 10 godina star auto imati takvih i slicnih problema....

madridista

ivan-bgd

Ovo što kaže dzule ,može da bude i ne mora.To je relativna stvar.Moglo je i nekome drugome da se desi.Sa bilo kojom markom vozila.Video sam masu mercedesa ,vagena i dugih vozila na šlep službama koje su sinonim kvaliteta i sigurnosti pa opet ih nosi kamionče na leđima.Mene drugo kopka tj savet za tebe, ako već hoćeš to da uradiš OBAVEZAN pregled kod nekog malo boljeg majstora po mogućstvu koji poznaje mazdu. Pregled od glave do pete.Jer bez obzira na ljubav sa fordom (koja se meni ni malo ne sviđa)  mazda nije baš jeftina igranka za održavanje.Prema tome otvori 4-ore oči.

hobbista

:ces: U oglasu ne piše da je kupljena ovde, što je čudno jer to podiže cenu vozilu.
Takodje, prazna servisna knjižica mi nije nikako logična - da nije ni prvi servis uradio u ovl. servisu.

Ja volim japance, i MazGa je uvek bila (po meni) odlična kupovina novog vozila.
Generalno ne podnose aljkavo servisiranje - neredovna zamena ulja, ulje neodgovarajućeg kvaliteta, filtere ulja iz male privrede, običnu vodu u hladnjaku, loš benzin. Cene delova i servisa su daleko od cene održavanja Dacia.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Supernatural

Vodi računa da u zameni jedan uvek bude zajeban! Ne može biti drugačije! Ja sam na tu foru ispao glup sa Hondom svojevremeno.

madridista

ma ne bi ni dirao logana da bar imam klimu  :c:

zac

Onda ga menjaj za Logana sa klimom...isto godiste, kupljen i vozen u Srbiji...i doplatis oko 1000 evrica.... i miran si.  :wave:

kiconix

Ili za tu doplatu ugradi klimu u svoj i mirna Bačka.

bmiillan

na slikama zaista lepo izgleda, ali to treba videti uzivo.
nemoj na silu uzmi veci cekic

sale_u123

:offtopic:
Citat: kiconix poslato 01.11.2012. - 19:28
Ili za tu doplatu ugradi klimu u svoj i mirna Bačka.
Koliko mi je poznato, naknadna ugradnja klime u Logane je papreno skupa odnosno neisplativa
Ili imam pogresnu informaciju?!  :huh:

VaskezNS

Apsolutno tačno - samo da bi ugradio "mali hladnjak" - hladnjak kabine - potrebno je rasturiti celu komandnu tablu - a samo je to posao od kojeg svi majstori zaziru. Da ne govorim o ugradnji hladnjaka klime, kompresora, razvlačenja instalacije i cevi, promene PK kaiša i naravno - povezivanja elektronike da to sve lepo i proradi. Znači - da rasturiš pola motornog i kabinskog prostora - neprocenjivo  :nono:
Ovo je mesto za sLogan ;-)

kiconix

Vako, prošle godine je kolega ugradio u Base model klimu i servo, sve djuture ga je izašlo 800e.
Samo da napomenem, delovi su polovni.
Ako planiraš da ostaviš auto, mislim da se isplati.
Mislim da je bolje uložiti te novce u auto koji poznaješ, nego kupovati veliki znak pitanja.

DarioGTI

Slažem se sa kiconixom!  :nami:

Gledaj - imaš auto iz 2005. (što je prilično novo gledano za zemlje iz regije) sa jako dobrim motorom, sekvent plinom, 75.000 na satu i pri tome si još PRVI vlasnik. Ako već imaš te pare što bi dao za razliku u nadoplati, ugradi tu klimu ili šta već hoćeš i želiš i vozi se još puno i sretno i to pod ugodnom temperaturom!

Na oglasima sigurno ima već malo brdašce novihij Dacia koje se prodaju u djelovima, naići će se na povoljne djelove, toga barem ima!
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

Veterinar

Znam majstora koji je takvu ugradnju radio nekoliko puta, po potrebi mogu poslati broj pp. Ja se ne bih zaletao u zamenu, suviše sam sumnjičav.

david

Trazio po oglasu pa ga nema.