Curi Turbina na Stepway-u 1.5 dCi - U Garanciji

prethodna tema - sledeća tema

peras

Tako si napisao, sta inace stoji u uputstvu za 1.5dCi 90 KS da li je isto 4.1L?

ivan-bgd

Pa nisam rekao da sam se razočarao  u  auto kao auto nego u njegovo servisiranje.Auto sam kupio po preporuci i kao što sam govorio svi su mi rekli da sam napravio pravi potez.E sad što mi se tako zalomilo...jbg.Mene iritiraju servisne tj neservisne usluge i bezobrazluk a mislio sam da do ovakvih stvari neće doći :ne: :banghead:..a ne znam gde je kolega peras pročitao da su mi sipali 5 L ulja.Inače moj 1.5 dci je onaj slabiji od 68ks

perke21

Moram da napomenem da nisam 100% siguran, ali čini mi se da Živa ima zamensko vozilo. Kad sam se vraćao sa servisa (na kom je bio i Ivanov auto) na naplatnoj rampi ugledah čika Živu u jednom crvenom (ili bordo) sanderu sa suprugom (verovatno išli negde na vikend, bila subota). Čini mi se da je na tom sanderu pisalo ZAMENSKO VOZILO.

Druže ako ideš do PA ili ima neko da ovo proveri, onda znači da dačija ima zamensko vozilo. Pa dalje teraj uz božiju pomoć.

ivan-bgd

Pa ima,al se Živa vozi u njemu.To je zamensko al menja Živa svaki dan vozi drugi auto :glare:....Srbijo zemljo obećana :gun:.. A ja kad budem dolazio ima da ga sakrije negde u plast sena ili u kukuruz i šatro nema zamensko vozilo...Kako će čovek da se vozi posle... :ces:

peras

" Odrađen danas 1.servis kod Žive.Vozio ćale auto pošto sam ja bio sprečen.9650 DIN, sipali 5L elf-a,filter ulja,vazduha i polena." Ovo si napisao. Ne znam zasto sam mislio da je tvoj dCI od 90KS znaci i 4.5L je previse

ivan-bgd

Moja greška .Izvini.Ostalo je pola litre u flaši.Spakovali su u gepek za drugi put.A što sipaju više ulja ne znam...i meni se čini da je mnogo.U knjigama piše jedno a oni rade drugo...

P.S. Kompresor nudi zamensko vozilo...al neki ,,povoljan,, ren-a-car...najjeftiniji spark 26 evra dnevno...puta 45 dana......izađe džabe :bonk:

peras

Neverovatno kako se garancija predocava pre a kako posle kupovine auta. Zamisli pa jos nude da dokupis jos 2 god. garancije.

ivan-bgd

Dachos

Citat: perke21 poslato 30.03.2012. - 19:40
Moram da napomenem da nisam 100% siguran, ali čini mi se da Živa ima zamensko vozilo. Kad sam se vraćao sa servisa (na kom je bio i Ivanov auto) na naplatnoj rampi ugledah čika Živu u jednom crvenom (ili bordo) sanderu sa suprugom (verovatno išli negde na vikend, bila subota). Čini mi se da je na tom sanderu pisalo ZAMENSKO VOZILO.

Druže ako ideš do PA ili ima neko da ovo proveri, onda znači da dačija ima zamensko vozilo. Pa dalje teraj uz božiju pomoć.
Ja licno video ispred njegovog salona sto sam vec i napisao. Bordo sandero pise zamensko vozilo, Ac Ziva Pancevo.

zac

Citat: ivan-bgd poslato 30.03.2012. - 19:48
...A što sipaju više ulja ne znam...i meni se čini da je mnogo.U knjigama piše jedno a oni rade drugo...

Pa zato sto su zaposlili sustere umesto mehanicara.  :badmood:

ivan-bgd

Ma čekaj zar oni ne idu na neku obuku za servisiranje dacia i reno vozila?Zar oni nešto ne uče u tim ,,školama,, i na obukama...na seminarima..ne dobija se sertifikat ovlašćenog servisa tek tako.Ili se dobija izgleda koliko se otvoriš... :ces:

zac

Meni su nasuli vise ulja nego je potrebno, a vidim da nisam izuzetrak, pa onda sam proceni kako su obuceni.

ivan-bgd

Što će reći nemaju gde da zarade pare pa zarađuju kroz ulje.Onda u dci 4L puna kapa a kod tebe 3 l i možda neki gram više....ko zna da nisu u fabrici sipali više pa mi izbilo na turbinu.... :ces: :hm:

ivan-bgd

Video sam na kom mi mestu turbina curi.Na nekom crevu tj plastičnoj cevi koja izlazi iz nje a na vrhu te cevi je kao neki poklopac i tu vlaži. :ranting:

Veterinar

U taj motor komotno moze da se sipa 4 l, kako su mi ranije kod Žive sipali i tada je ulje na maksimumu pri merenju, mada znam da staje više po uputstvu. Počeo sam ovo da pišem samo zbog jednog možda suvišnog, ali bitnog pitanja - da li je otvoren radni nalog?