Curi Turbina na Stepway-u 1.5 dCi - U Garanciji

prethodna tema - sledeća tema

ivan-bgd

Kao prvo, vrlo pismena neka dama.Razume se u pravopis ko Marica.... :hihi1:..,a drugo,vidim ja da ću morati da ostavim auto na milost i nemilost Živi ili nekom drugom kako god :ces: :ranting:.Džaba ću da se cimam i nerviram po RNS-u

kiconix

Isao bih i dalje, koliko ja znam, RNS podpada pod ingerenciju RNH.
Probaj njih da kontaktiras.
Fora im je do bola, Reno i Dacia nisu ista kuca, CVRC.

ivan-bgd

Sad sam razgovarao,doduše malo povišenim tonom :ranting: sa Jasminom koja je zadužena za odnose(one odnose što se razgovora tiče) sa nama nesrećnicima koji imaju problem sa kolima .Kaže da se snađem za drugu vrstu prevoza i da neće da mi refundiraju trošak tog prevoza.Još samo da mi je rekla ko te j. bio bi ,,ugođaj,, kompletan.Reko sma joj da je nepismena i da ne zna da piše.Reče hvala i tu se razgovor završio.Još sam joj svašta rekao al' ne mogu da se tim .Evo još se tresem od nervoze  :badmood: :huh:

ivan-bgd

Zakazah pregled kod Reno Save.Dijagnoza kvara  u Reno Savi traje 3-4 sata??? :fiju:

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Pa dijagnoza ne traje 3-4 sata.Vidi se golim okom da curi.Videli su kod Žive da curi.Zato sam se počudio na toliko dugu dijagnozu.E sad ako će da ustanove zašto onda ok.U svakom slučaju videćemo. :ces:

P.S.Da mi je ona što ,,pregovara ,, sa strankama bila pri ruci danas udavio bih je ko pacova.... :cekicem:

Keka

Citat: ivan-bgd poslato 29.03.2012. - 13:34
Evo da obavestim kolege oko moje famozne turbine tj njenog curenja :ranting:

1.Majstor zapisao pogrešan broj pa me zato nisu do sad obavestili šta mi je činiti
2.Moram da oteram auto da ostavim i čekam....a dokle ne znam,kažu u interesu im je da što pre odrade
3.Treba da ispoštuju RENO proceduru da nešto poprave pa ako to ne da rezultate da onda menjaju

Od ovog je krace. To sto curi i sto se vidi na plasticnom crevu/poklopcu, kako si rekao, ne objasnjava odakle je ulje stiglo na to mesto.

ivan-bgd

I to što kažeš :ne:  .TI si njihova mušterija ako se sećam pa se nadam da ću postati i ja.Sve u svemu obaveštavaću kolege šta se dešava sa mojim problemom. :place:

Keka

U startu si negativan prema celom problemu, a nisi ni poceo da ga resavas.

Za pocetak oteraj kola u servis, otvori radni nalog, neka ljudi odrade svoj deo posla, pa ako ne rese problem, onda skaci i davi pacove. Sve i da operu crevo, ako curi, zamastice ponovo, a garancija traje 3 godine.

Nisam ubedjen da ti turbina zapravo curi, to sto je malo masno ne mora nista da znaci. Kad curi, trosi puno ulja, dimi plavo. Ako postoji interkuler, on bude pun ulja i sprecava protok vazduha i samim tim smanjuje performanse.

Nisi nam naveo ni osnovni podatak-da li i koliko ulja trosi.

ivan-bgd

Ma negativan sam jer je auto nov i jer sam maler. :banghead: :bonk:..Koliko ulja troši nisam proveravao.Računam nov auto šta ima da gledam.A ne znam dal su proveravali u Pančevu.Tj ne znam dal su prvo gledali curenje  ili radili servis. :ne:

Keka

Neozbiljno je voziti 10.000 i vise km i ne pogledati ni jednom nivo ulja.

ivan-bgd

Ma gledao sam ja ranije.Nisam svaki dan.I bilo je sve ok.Čak sam i gledao posle primećenog curenja.Nije bilo promene.Ne curi to mnogo.Ali povremeno ostavi malu flekicu na betonu :ne:.Mislio sma da curi na menjaču.Zavlačio se,ležao.Ni na kraj pameti mi nije bilo da opipam oko turbine. :ne:

jasho

Ajd da stanem malo na Ivanovu stranu, nije problem servis Živa, AKK , Sava ili bilo koji, oni će ljudi uzeti auto da rade, da popravljaju ili na kraju krajeva zemene turbinu. Problem je što su rekli čoveku da će to zadovoljstvo da traje do 45 dana, a pritom je Ivanu auto bitno za posao koji obavlja (sredstvo za rad rekli bi marxisti) i pritom mu u tih 45 dana ne nude nikakvu zamenu iako ona postoji kao opcija i svi imaju zamensko auto sa sve natpisom na njemu da je ,,ZAMENSKO AUTO'', što je najtužnije to isto zamensko auto ti kao fol ponude kad im dovezeš auto na servis ili intervenciju dok je u garanciji, meni su nudili AKK sa sve taksijem ako treba, ali sad odjednom RNS kaže ha, ha šalili smo se znate vi ste kupili ,,jeftiniju'' klasu auta, pa to za vas ne važi, vaći samo za Renault ili Nissan, vi što vozite Dacie ste niža klasa, to je samo za fine ljude i eto zamensko vozilo za vsa neće da može! E u tome je problem rodjo!!!! :hihi1: :ranting:

ivan-bgd

To ti pričam :D ...Čisto ponižavanje kupaca i posle što niko neće da im kupuje kola... :ces:

Veterinar

Ja bih taj auto vozio, koristio za posao, uzivao. Ne trosi ulje, pod garancijom je, nije otvoren radni nalog... Kad poprave, poprave.