Problemi sa sistemom za TNG

prethodna tema - sledeća tema

samsung

Verovatno senzor pritiska gasa!
pozdrav iz St.Pazove

jasho

Ili mu je tako podešen plinski ECU?! :ces:

Saja174

Nije tako podesen ECU, prije se vrtio do blokade bez da kahne, sada mi na oko 4.000rpm prebaci na benzin, vjerovatno jer nema pritiska gasa. E sada ili nisu dobra ocitanja sa senzora pritiska gasa, ili su filteri zacepljeni pa jednostavno i nema pritiska, ali prije ce biti ovo drugo, jer da je prvo prebacivao bi na benzin u skoro svim uslovima.

jasho

A onda znaš šta trebaš il do majstora na servis ili šarafciger u ruke!

Loganovac

Ja bih proverio filtre iako je stvarno previše mala kilometraža za takvu zajebanciju. Problem može biti bilo gde u grani snabdevanja gasom (multiventil, filteri tečne i gasne faze, čak i isparivač). Takođe, moguće da se raštelovao senzor pritiska u gasnom railu, što je manje verovatno.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Saja174

Hvala vam za savjete i misljenja! Vrlo vjerovatno se blesira MAP senzor, danas pici bez problema.

samsung

Morace se zameniti sensor pritiska -los plin ga je unistio....i jedan savet ,zameni mesta senzoru i filteru gasne faze tako da se senzor nalazi posle filtera gasne faze.
pozdrav iz St.Pazove

Loganovac

:ha:

Koji ti to uređaj imaš? Senzor pritiska gasa nalazi se u gasnom railu, posle toga imaš samo 4 dizne i 4 creva. Dakle, posle svih filtera.

samsung

AC stag qbox 4,tomaseto isparivac i valtec dizne .
pozdrav iz St.Pazove

Loganovac

Pa gde je kod njega senzor pritiska gasa? Nije u railu?

samsung

Nije. Nalazio se kao poseban deo izmedju isparivaca i filtera gasne faze. Sada je posle filtera gasne faze.
pozdrav iz St.Pazove

Loganovac

Nema šta, čovek se uči dok mu je učitelj živ... Jel ti nije problem da slikaš to kad god budeš stigao, baš bih voleo da vidim kako izgleda. Zamišljam ga kao neko novo burence sa muštiklama (a la filter gasne faze) i između ta dva burenceta komadić creva, šelne na sve strane - od isparivača do raila 126 šelni, a tek kuda idu kablovi jbmlg - nije mi jasno kako se neko odluči na taj korak, zar nije lakše i efektnije ušrafiti ga u rail i nabosti mu kapicu sa dva provodnika?  :ne:

samsung

Ovakav je kod mene senzor....

pozdrav iz St.Pazove

Loganovac

Hvala, otprilike se uklapa u moju sliku...  :to:

samsung

Evo slike map-a kod mene...

pozdrav iz St.Pazove