Sandero vs Punto

prethodna tema - sledeća tema

sibelius

Citat: Vladd poslato 20.03.2011. - 01:21

Sto se tice kvaliteta, Punto se pokazao na visini zadatka, do 150.000 nisam imao nikakvih kvarova. Na oko 150.000 menjao set kvacila. Servisirao ga uvek u ovlascenom servisu, sto se u x slucajeva pokazalo kao skupo, ali pametno. Dva puta se islo sa njim na more u Grcku. Zaista nemam nikakve zamerke.
Realno, nekako mi tesko da uporedim Sandera i Punta. Sandero je za moje pojmove sasvim dovoljan za potrebe prosecne porodice i duzi put, dok je Punto savrsen za grad. I kod jednog i kod drugog vas ljubitelji golfova pitaju, a sto taj auto, mogao si malo da dodas, pa da kupis polovan...
Na kraju krajeva, i jedan i drugi su ok, stim da ko sto neko rece, velicina je ovde presudan faktor. Ali kako god da okrenes, izmedju novog Punta i novog Sandera, bi se u roku od dve milisekunde ipak opredelio za Sandera. Punto je ostao gospodji, i mislim da je za to savrsen (do posla, po dete u vrtic, prodavnice... i to je to)

covek je naveo tacno ono sto sam i ja pomislio u trenutku kad sam kupovao logana

mesecima sam obilazio salone gledao probao cackao...i na kraju skontao da je logan kao izmisljen za mene prvo, mojih 189cm se bez problema smesta u isti a da iza mene moze da sedne jos jedan isti kao ja.drugo,prtljaznik.mozes slona da smestis unutra.trece,za razliku od punta logan tj dacia ima kakvu takvu zastitu motora odozdo,tj ima suspleh dok na puntu toga nema,a moze da se namontira u prvatnoj reziji "znate gospodine vi to mozete skinuti sa nekog ranijeg modela pa da sami stavite"
jedina prednost je cena tj povoljniji kreditni uslovi.
moj otac je pre 6 meseci uzeo sandera.i onse nesto premisljao da uzme punta jeftiniji malo krdit,ovo ono.jedva sam ga ubedio da uzme sandera.na kraju je rekoa"kako bi se za...bo da sam uzeo punta

ex-user

bla bla bla

mrsp

I naravno DACIA  :wav:

abc123

E od ovih Puntadzija ne moze da se zivi. Ljudi lepo i korektno uporedili Sandera i Punta ali ne vredi.  :-)1

sibelius

dacia i samo dacia

ivan-bgd

Kod mene smo se podelili ja daciu ,ćale punta :whistling:

freedole

Stara tema ali moram da napisem svoje iskustvo jer sam upravo presao sa punta na sandera.

Punto je odlican automobil kad si mlad i lijep. Bio sam najponosniji vlasnik crnog sportinga 1,9 jtd 63KW. Stil voznje podrazumijeva gas gas i samo gas, a kada pustite gas on koci. Ne trosi gorivo, ne kvari se, a i prejeftin je za odrzavanje. Kvalitet izrade unutrasnjosti je mnogo dobar. Sjedista odgovaraju od alfe 147 (saraf na saraf). Problemi nastaju kada dobijete dijete (sa puntom naravno). Unosenje i iznosenje djeteta iz sjedalice treba uvijek dobro isplanirati. Zatim kada odete rodbini na selo i oni vam spreme 3 veeelike lubenice vi ih jednostavno ne mozete staviti u punta. Djeca povracaju na zadnjoj klupi u puntu. Svi saputnici se zale na dobar prenos informacija o podlozi itd.

Sandero ima dosta losiji kvalitet materijala u unutrasnjosti, ima losa sportska sjedista koja su mekana i ne drze vozaca, nema strahovita ubrzanja, a neka od rjesenja su jos iz proslog vijeka (npr sjediste podesivo po visini). Medjutim stavljanje djeteta u sjedalicu ne predstavlja nikakav napor, suvozaci uzivaju u prostoru i udobnosti, nemate zelju za prestizanjem svega sto je ispred vas, mozete se popeti na ivicnjak, kad pogledate pozadi sve vidite, a djeca ne povracaju u sanderu.

Zakljucak: Punto je dobar kada si sam. Sandero je savrsen ako imas porodicu (u slucaju da dolaze u obzir samo "hatchback" automobili).

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Vihor

Sve što radi na struju ima beli dim u sebi. Kada taj beli dim jednom izađe, to više nikada neće ponovo da radi.

Veterinar

:laugh1:

Ovo sa pozadinskim povracanjem mi se posebno dopalo, jer to nisam pronasao ni u jednom dosadasnjem testu.  :wave:

zac

:Smiley: :Smiley: :Smiley: za povracanje !!!

Citat: freedole poslato 11.08.2014. - 00:32
Punto je odlican automobil kad si mlad i lijep. Bio sam najponosniji vlasnik crnog sportinga 1,9 jtd 63KW. Stil voznje podrazumijeva gas gas i samo gas, a kada pustite gas on koci. Ne trosi gorivo, ne kvari se, a i prejeftin je za odrzavanje. Kvalitet izrade unutrasnjosti je mnogo dobar.

Jedno pitanjce, po ovom opisu meni jedino nije jasno da li si ti vozio Fijatovog Punta ili mercedesovog Punta???  :laugh1:

freedole

Nisam spomenuo da je cijena takvog punta bila mnogo veca od cijene stepveja koji sada vozim (na stepveju nemam 7'' LCD i parking senzore, a patosnice i slicni dodaci su svi uzeti). Iz punta sam jednom bacio pepeljaru jer sam po ko zna koji put prestao pusiti, a poslije takvu pepeljaru nisam uspio nigdje da nadjem. Zvanicno postoje dvije vrste unutrasnjosti i dvije vrste pepeljara, a kod mene ide neka treca pepeljara.

Uglavnom sada poslije 2.000km predjenih sa stepvejom, mislim da cu ostati vijeran brendu DACIA. Kada sam kupovao punta imao je ultra sportski dizajn (bio je i u igrici NFS), a sada ga je vec pregazilo vrijeme, dok je sandero po meni moderan automobil. Mislim da je ovaj novi sandero za cijelu klasu iznad punta mk2 (ovih verzija prije grande verzije).

Sto se tice voznje, na puntu se zateknem kako vozim 140 ili vise pa odmah pustam gas (1.9 JTD), dok u sanderu se ne osjecam nimalo prijatno pri 140km/h (0.9 TCe)

ivan-bgd

Što se tiče brzine pitanje je pogonskog agregata.I sandero bi leteo sa 1,9 jtd ili dci.Pošto sam punta imao i to baš tog 1.9jtd sa 63kw,a imam i sandera ,punto je žustar,startan i brz ko metak,a i nije veliki potrošač,ali sve ostalo je plus kod sandera.Udobnost ,prostor,pa i linija(mislim na stepway-a)
P.S.Ovo sa povraćanjem je dobra ideja onim emisijama koje testiraju vozila da i to probaju  :hihi1:

Loganovac

Ja se u Loganu osećam veoma prijatno na 140+ Probao sam Sandera 0.9 TCe i tvrdim da je daleko tiši od prve generacije koju ja vozim, uz to ima i ESP. S obzirom da nema bitne razlike između Logana i Sandera iste generacije (možda je samo Stepway malo lošijeg profila pa se ne da poterati većom brzinom), ne vidim razlog da se u Sanderu osećaš neprijatno. Šta je konkretno problem?
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ivan-bgd

Možda zato što upravo stepway-a i vozi pa mu se čini da je previsok i nestabilan....