TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

Slavisica

Pre par dana sam merio potrosnju i na nacin da punim do kraja, predjem nesto kilometara,pa opet dopunim.
Elem,itinerer je vodio od Sremske Race do Knezeva (blizu Banja Luke).
Sipao na granici pun,isao do Knezeva,zatim u dolinu reke Ugar (ko je tamo bio zna o kakvom se spustu/usponu radi). Tocio opet u povratku u Derventi,i racunao potrosnju : ~7.5l/100km (presao 538 km,tocio 40l).
Zatim ponovo sipao na granici (160km,10l),potrosnja ~6.25l/100km.
Brzina : kroz naseljeno mesto 50-70,izvan 90-100km/h (ne bih znao reci tacan prosek brzine,jerbo nemam BC).

Ivko

Evo i mog iskustva posle 25 dana voznje na TNG i predjenih nesto preko 1500 km. Do sada 3 puta praznio i punio bocu, i to 2 puta na NIS-ove i 1 na MOL-ovu pumpu a sipano 40,54 lit. 40,53 lit i 40,51 lit. do prekida punjenja.

Voznja je bila mesovita a potrosnja 8,5 lit/100km (477km presao), 8,3 lit (488km) i 8,6 lit.(470km).

Za sada sam zadovoljan.
U svakom slucaju sam primetio da mi vise novca ostaje u dzepu nego dok sam vozio auto na benzin.

VeDuS

Potrosnja je O.K. ali zar nebi trebalo da ti ventil iskljuci punjenje negde na oko 32-33 litre ?

Loganovac

Zašto, kolika je boca - možda sam propustio... Kod mene staje 42L, boca je 53.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Ivko

manijac

Evo I moje potrosnje:
Po gradu 10 l plina konstantno
Na otvoreno i brzini od 120-150 km/h (300km voznje 150km/h) sipao sam 54-55 l (puna boca) I presao sam 620 km
A za benzin pride koji trosim do samo-prebacivanja na plin, nemam uopste  predstave kolko trosim.
Ja sam I vise nego zadovoljan.
A vozao sam citroena zx 1.4 sa obicnim plinom po gradu nije silazio ispod 15l
I citroena ax 1.1 sa potrosnjom od 10l
Moram da naglasim jer je to vrlo bitno za potrsnju da imam male rute u voznji po gradu od svega 3-4 km 2x dnevno, do posla I nazad.

Loganovac

Citat: manijac poslato 03.12.2012. - 11:13
Na otvoreno i brzini od 120-150 km/h (300km voznje 150km/h) sipao sam 54-55 l (puna boca) I presao sam 620 km
Nije bitno koliko si sipao nego koliko si potrošio. Kolika ti je boca?

Branislav-NIŠ

Zadnji put sam punio bocu do kraja.Sipano 50.83l.Danas zapistalo(ispraznila se).
Predjeno 588km.(Kombinovano-pola grad pola autoput).
Potrosnja 8,65l.
Sipano na Jugopetrolu.Izgleda da su popravili kvalitet plina.  :hihi1:
Samo da napomenem-prethodno stelovani ventili,novi filteri i Brisk svecice za plin.
Ja sam prezadovoljan.  :woo-hoo:

manijac

Citat: Loganovac poslato 03.12.2012. - 15:18
Kolika ti je boca?
Napisah ja 54-55 puna boca. Potrosnja 8.87 na otvorenom I pri natprosecnom brzinom.
Pu pu da ne ureknem !
Da jos I to kazem da je to sa svecicama FALKE FCD 8X sa 4 pipka koje ne preporucuju za lpg

Loganovac

... verovatno imaš i azot u gumama...  :crazy:

ppejic

9.05 L/100km na uzorku od 250 km "gradske voznje". Svakog dana 4 vožnje relacijom od 4.8km sa 5 semafora, i jednim neprekidnim pravcem od 1.5km.

Prosečna brzina oko 25 km/h

Na BMB ne vozim jer sacekam da prebaci na plin na parkingu.

Andrix

Danas sipan pun, 11.15 l/100 prosek, grad Beograd u fullu, guzve, semafori...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

madridista

meni je na otvorenom oko 7 pri brzini oko 120 a u gradu ne ide preko 8.5
uglavnom sipam na petrolu na cukarici

Loganovac

Opet moram da postavim hiljadu puta ponovljeno pitanje, kad vas već mrzi da napišete, kako si izmerio ovu potrošnju - metodom od čepa do čepa, prikazivanjem na boardu ili nešto treće? 7 litara plina na 120km/h deluje mi malo malo...

Keka

Mnogo malo, ali 'ajde....
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!