TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

ppejic

Opasni su ti mikroskopski aspekti. A svi mi se cudili kako mi je po snegu, do Kovacice od nisa potrosio u proseku 9L/100km

Loganovac

Pa jesmo...  :ces:

Ali tada nije bilo bljuzgavice, a meni je potrošio znatno manje...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

saša61beograd

Vetar!Sa Loganovom aerodinamikom i vetrom u leđa može da se lepo putuje i na leru.Kad je vetar u čelo situacija je obrnuta,drastično.
Da ne pominjem razliku u bučnosti.Pri tom vetar ne mora da bude mnogo jak.

ppejic

Gore, oko prestonice, sneg pada, a kolovoz cist bio. Da vidis kako je nize bilo.... prema provinciji.

U odnosu na tvoj slucaj kisnog vremena, tada su molekuli vode obrazovali kristalnu resetku zbog nize temprature i ne postojanja soli koja bi razbila tu strukturu molekula vode.

Loganovac

Tačno je da vetar može mnogo da utiče na potrošnju, ali u pomenutom slučaju otpada jer sam se vozio tamo-ovamo oba puta u roku od par sati, efekti se poništavaju (uz vetar i niz vetar oba puta).

Što se molekularne fizike tiče, velika je razlika da li gaziš po toj kristalnoj rešetki ili gnjuraš kroz tri prsta vode.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ppejic

Keka

Posle zamene dizni, napunio rezervoar na Daki Petrolu u NS, prosecna potrosnja (i dalje) 8.5 litara  :Smiley:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Veterinar

Prvih tristotinak kilometara (pretežno gradske vožnje) prešli smo sa prosečnom potrošnjom 9,3 l (x 73,9 din). Zadovoljni!

DarioGTI

Meni se prosječna potrošnja nešto prilično smanjila. Ili je plin postao bolji, ili neznam šta. Moj način vožnje je isti i dionice su mi iste.

Zimi, dakle snijeg, dugo stajanje u mjestu i slično - 9.0 (sipano u 12. mjesecu).
Zima, mokra/zaleđena cesta, čak i temperatura u minusu, grad, otvoreno, - 8.5 (sipano u prvom mjesecu).
Sada, temperature oko 5-10st., grad, otvoreno - 7.4 (sipano danas).

@Veterinar - :ziveli:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

Keka

Sipao sam pre izvesnog vremena TNG na Europetrol pumpi kod one lakat krivine prema Zemun Polju.

Sa punim rezervoarom tog gasa presao sam 630 km, kad se upalila rezerva, i dosuo sam 48,6 litara TNG, ponovo na Europetrol pumpi (ali ovaj put drugoj).

Ne znam sta su mi sipali prvi put, ali za ovih ~100.000 km koliko vozim na TNG, nikad nisam presao toliko km sa jednim rezervoarom. Relacije su bile standardne, kao i uvek.

Prosecna potrosnja je 7.7 litara TNG, sto je istorijski minimum (inace se vrti oko 8,5).

Ovaj drugi gas....ako je verovati BC, ni nalik onom prvom.  :place:

zac

U Zemunu je uvek sve njbolje....  :laugh1:

Andrix

Mislim da ce potrosnja lagano svima da raste, zbog prelaska na letnji tng, zato su i cene krenule da padaju, mada i traba da padaju jer je sirova nafta pojeftinila/ a sa njom i sve ostalo treba
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Keka

:nono: letnji gas ima vise butana, treba manje da trosi.

boxit

Ne znam, kod mene je potrošnja prilično ujednačena i ide od 8 do 8,5L. U pitanju je mešovita gradska (brdska  :Smiley:) vožnja + autoput (podjednako zastupljeni), sipam na različitim pumpama u BGD. Ja sam lično zadovoljan ovakvom potrošnjom  :ziveli:

skiter69

meni je počeo jezivo da troši . zadnja tri puta sipao po 10L, i svaki put prešao oko 65km. prosek 15L / 100km  :ha: auto dobro ide ne primećujem nikakve promene al što je puno, puno je. do sada je prosek bio 10l potrošnje. sipao na različitim pumpama pa isto. ne znam šta se desilo. :banghead: