Ostala vozila članova

prethodna tema - sledeća tema

Aleks

Citat: Goky poslato 01.06.2025. - 21:23Drugari,
Za lomatanje po kolskim putevima do vikendice i vožnje četvoronožnog ljubimca nakon kupovine Stepway-a kupio sam i Twinga 1. Generalno sve je OK, uz neka početna ulaganja sasvim korektan autić iz 2001. godine.
Da li može neko da mi pomogne kako da rešim prednji brisač koji ima prevelik hod i zna da udara u haubu, kao da se u mehanizmu poluga nešto polomilo i kao da ne postoji graničnik koji ograničava kretanje brisača.
Tražih po netu ali ne nalazim način da se to reparira.

Imam identičan problem na Twingu. Problem je u motorčiću brisača, ima neki luft. E sad, ja sam stavio kraću metlicu dužine 53 ili 55cm, ne sećam se, umesto standardne 60cm. Zatim sam skinuo nosač metlice, onaj dupli, i podigao ga za neki zub na gore da ne bi metlica udarala u donji keder. Moraćeš malo da se pomučiš dok ne nađeš položaj u kom metlica neće mnogo da kači donji keder i "B" stub. Ali moraće da ide kraća metlica sa standardnom nema šanse da ga našteluješ. I da... bez brige stavi kraću metlicu briše sasvim korektnu površinu šoferke. Aj pa javi da li si uspeo.

Zoran

Da ih predstavimo:
 - Logan kompletan ( donator dijelova na čekanju)
 - Logan, aktuelni donator dijelova
 - Vikend Sandero ( koristi se za prevoz Krasne Slađane)
 - Sandero ( Krnjo), za*etnik cijele priče
Sam svoj gazda - vazda.

Goky

@Aleks Hvala puno... Pokušaću i javljam. Mada ja mislim da je problem u makazama i da se tu neki graničnik istrošio pa ima prevelik hod. Motor se stalno vrti u krug u jednu stranu a makaze daju onaj pokret preko šoferke od podnožja do vrha i nazad...
Sandero Stepway 1.0 TCE 90 Expression
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

saša61beograd

Citat: Zoran poslato 02.06.2025. - 14:49
 Da ih predstavimo:
 - Logan kompletan ( donator dijelova na čekanju)
 - Logan, aktuelni donator dijelova
 - Vikend Sandero ( koristi se za prevoz Krasne Slađane)
 - Sandero ( Krnjo), za*etnik cijele priče
Zorane,nije lepo od tebe što tvog prvog,plavog Sandera zoveš Krnjo.Taj auto sa svojom kilometražom je legenda ovog foruma i zaslužuje neko lepše ime.Recimo,Šef,Car,Legenda i sl.

Zoran

U pravu si ali ja nega tako zovem što mi je drag...
 Šef, nemože jer mene ovde u okolini zovu Šef...
Sam svoj gazda - vazda.

Aleks

Citat: Goky poslato 02.06.2025. - 15:30@Aleks Hvala puno... Pokušaću i javljam. Mada ja mislim da je problem u makazama i da se tu neki graničnik istrošio pa ima prevelik hod. Motor se stalno vrti u krug u jednu stranu a makaze daju onaj pokret preko šoferke od podnožja do vrha i nazad...
Nema na čemu.
Ako se dobro sećam makaze ne postoje jer Twingo ima jedan brisač.... Kod mene je problem u motorčiću, osovinica ima prazan hod. Jedino rešenje je zamena motorčića.

MitarMrgulic

Zoki, ne mora šef, zovi ga Deputy (Zamjenik) :)

Pravi Dacia plac kod našeg Zokija, kao na nekom selu u okolici Bukurešta :)

Veterinar

Meni se posebno svidja namena najnovijeg auta.

Zoran

Veterinar,Taj auto se sprema za ljetovanje u Vlori (Valoni).
Sam svoj gazda - vazda.

Raja

E kad je tako onda onaj radni sandero neka se zove Sefcet.