Ostala vozila članova

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

@Veterinar: Misliš poluauto? Kakav je to auto sa polukožom? Ili kožica ili ništa! :trk:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Damir Oravec

Ima smilsla  :yes:

Veterinar

Postedeo sam ga. Bigstera zbog.

Damir Oravec

mrjony939

Da predstavim jos jedan auto, pre par meseci za oca u Boru, je kupljen Reno Thalia 2006, 1.4 8v, motor kao kod grupacije dacija. Juce je odradjen i veliki servis u Auto Bane u Zajecaru, cini mi se da je korektno odradjeno, 32500 din i jedan nosac motora od 4200 din, desni gornji koji je hidraulican i koji se skida na velikom servisu, bio je pokidan?, mada nije bilo simptoma ali dobro, tako da ukupno skoro 37000 din. Mnogima ne bas simpatican auto  :-)1 zbog zadnjeg dela, iako je meni sasvim ok po izgledu i uvek me odusevi taj gepek kad ga otvorim, danas pogotovo, kada je u gepek spakovano komplet 4 tocka 14" bez problema.
Auto ide jako fino i uzbrdo zadivljujuce ne gubi brzinu u 5.brzini, iako bi stepway koji je jaci sa 1.6 motorom na tom delu puta u 5.brzini gubio brzinu.

MitarMrgulic

Tako je,
Meni je estetika isto, na zadnjem mjestu parametara, kad kupujem auto...vozao sam Seat Cordobu, ružnjaka nad ružnjacima, tzv. Ibizu sa gepekom, vozio i bio sretan 3 godine i 75 hiljada km.

Mislim da je i Renault Thalia, sličan projekat, dodavanje dobrog gepeka, na manje gradske autiće, meni se svidja i ne smeta mi :)

Veterinar

Za volanom Skode je sada moja ćerka, a kako je auto ipak ostao u kući, napisacu par redova.
Za 100000 km Skoda Fabia (2019. godiste) imala je jedno podesavanje  raspodele kocenja (napred/nazad, u garanciji, zbog tehnickog pregleda), jednu zamenu kocionih plocica, jednu zamenu metlica brisaca, dve H7 sijalice. Sve ostalo su redovni mali servisi radjeni na do 15000km.
 Izuzetno zahvalan auto sto se tice potrosnje, odrzavanja i cene registracije (1.0 60ks).

MitarMrgulic

Tako je, većina novih auta, svih proizvođača, može dobaciti 100 i više hiljada km, uz neke minimalne troškove i intervencije. 

Naš Opel Crossland, sa je na oko 22 hiljade km, za nepune dvije godine, uglavnom sve ok, osim što malo nervira sipanje add blue tekućine, svakih 6-7 hiljada km, ali šta je -tu je.

Loganovac

I mene isto nervira sipanje goriva na svakih 400km.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

MitarMrgulic

Dobra je stvar, što je add blue dosta pojeftinio, pa je sad litar oko 0,5 eura. 

U vrijeme kad je pakovanje od 5 litara na pumpama bilo cca 12 eura, godišnje bi na ovaj aditiv odlazilo oko 1/3 cijene malog servisa, a sve k'o fol diesel-ušteda, ovo..ono... :trk: