udobnost sandera na dugom putovanju

prethodna tema - sledeća tema

Jovunalola

There is always an exception to the rule: I before E except after C... so we come to the "seize", like in SEIZE THE DAY!  :)

montenegrino

Da dignem temu iz mrtvih, i dalje imam problem sa zamorom u ledjima na iole duzim rutama, vec preko 2 sata za volanom, pocinje da me nervira bol u ledjima. kako sam i ranije pisao, gornji dio ledja mi nekako visi u prostoru, nikako da pronadjem stabilan oslonac, pa cesto "ulovim" sebe kako sam nagnut prema naprijed vise nego sto bi trebalo. Imam osjecaj da bi mi neka potpora u donjem dijelu ledja malo pomogla, pa planiram sledeci put da isprobam neko improvizovano anatomsko pomagalo u vidu nekog jastucica ili slicno. S tim u vezi, pitam da li je neko mozda probao one anatomske dodatke koji se stavljaju na sjediste, nesto ovog tipa :
http://www.tv-shop.tv/artikal/331/ergomobile/

zac

Prijatelju, cim je to na TV-shop-u acunaj da je ocena za to jadna dvojka.  :ne:

montenegrino

Dobro, ovo mi je samo posluzilo kao model, da bi znali na sta mislim, siguran sam da ovoga ima "raznih boja i dezena" :)

gav.sa

Ne znam šta da ti preporučim za tvoj problem. 30-ak puta sam išao sa sanderom na putovanja, prelazio sam između 500 i 1000 km na tim deonicama. Nisam imao problema sa položajem i sa bolovima. Naravno da su poželjne pauze u toku puta.

Keka

Javlja mi se da problem nije u sedistu nego u ledjima.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

dzule

naravno da je problem u ledjima, a ne u sedistu... ali mislim da moze da se pomogne...pre dve godine u free shopu na evzoniju smo videli samsonite jastuk - potporu za ledja koja se stavlja na sediste u kolima...nazalost, tada to nismo kupili, a kod nas ga nisam nigde video... verovatno se moze pronaci na netu....

Zoran

Montenegrino - dali di je sjedište propisno podešeno?
1. Staviš dlan lijeve ruke gore na volan i naslon obaraš dok ti se ruka ne ispruži u laktu.
2.Pritisneš papučicu kvačila do poda , sjedalo odmičeš dok ti butina ravno ne legne na sjedaalni dio.
P.S. Malo me prebacilo  :bonk:, prvo podešavaš br 2 pa onda br 1.
Sam svoj gazda - vazda.

bruno

Udobnost na prednjim sjedištima je odlična, ali u odnosu na fordove modele položaj sjedenja je dosta različit, meni mnogo bolji u sanderu a vozio sam eskorta na more (450 km) i fokusa na kraćim relacijama. Ali navika je čudo i može da smeta promjena.

vladimiris

Ja potpisujem ovo što reče montenegrino...

montenegrino

Citat: Keka poslato 22.07.2014. - 23:20
Sigurno da je najvecim dijelom do ledja, to ne sporim, jer imam slican osjecaj i na poslu, ali sam siguran da bi taj problem bio manje izrazen da je sjediste anatomskije profilisano. Zato i pokusavam da pronadjem neko improvizovano rjesenje da to ublazim. Bas juce sam se vozio u Mazdi 6 koja upravo ima tu potporu u donjem dijelu ledja i naravno, mnogo jace bocne oslonce, kao i duzi sjedalni dio. Naravno, ne pada mi na pamet da uporedjujem Sandera i Mazdu 6 i da od oba auta ocekujem istu udobnost, samo navodim kao komparaciju iz skorasnjeg iskustva.
Zorane, hava na savjetima, probacu da podesim po tvojim uputima, mozda pomogne.
Dzule, hvala na linkovima, probacu prvo neku improvizaciju sa jastucicem ,pa ako vidim da djeluje, bacicu se na trazenje po netu nekog namjenskog proizvoda za to.
Hipoteticki, da li neko zna od kog auta bi mogao da se prepakuje sic bez nekih vecih egzibicija? Mozda Clio II ili Megane? Kakav je sic u Dusteru u poredjenju sa Sanderom?

Andrix

Meni je logan bio potaman, a sandero je ipak malo manji unutra, vidim po podesavanju sedista....mozda zato sto sam 195 cm i 1xx kg
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

LeNgenda

Citat: Keka poslato 22.07.2014. - 23:20

A ledja treba leciti, svi koji imaju problema sa ledjima prilikom dugog stajanja ili sedenja treba da utvrde u cemu je problem.

Ako se vec mora sedeti, najzdravija stolica je ona bez naslona, sve ostale ledjima cine medvedju uslugu. Kada je auto u pitanju, tu mnogo pomoci nema i treba jacati ledja, a ne dodatno stedeti i slabiti misice raznim potporama koje (cesto vrlo lose) rade posao umesto njih i samo zavrcu spiralu problema.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Loganovac

Vi od 26 godina možda možete da vozite i dva kamiona u špagi kao Van Dam, nama starijima naslon je veoma bitan. Nije svejedno. Kad sam kupio Logana sve sam super podesio i mogao sam da se udobno vozim po celu noć. Zatim sam nešto filozofirao sa visinom, udaljenošću i uglom naslona, posle par sati počinjala su leđa da mi se koče. U poslednje vreme vratio sam podešavanja na prvobitna (osim visine sedišta koja više nije na maksimumu) i opet nemam problema.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.