udobnost sandera na dugom putovanju

prethodna tema - sledeća tema

david

goran79

Stigao sam do Berlina. Mogu reci da sam i više nego zadovoljan Sanderom. Prosjecna potrošnja je bila oko 7,5 l, s tim da je klima cijelim putem radila. Auto je bio vrlo stabilan na cesti. Na autocesti sam ga držo u prosjeku 120-130 km/h, na nekim dijelovima sam ga stisnuo i do 150. Malo je bučan na tim velikim brzinama,al to je zanemarivo.

Što reci? Ovaj auto mi je definitivno jedna od najboljih investicija. Jako sam zadovoljan  :ziveli:

:lux:  :too:

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

dukati

david

Zoran

Vjerujem da ja Logan malo udobniji zato što ima nazad veći prevjes od Sandera pod uslovom da je ovjes ist.
Sam svoj gazda - vazda.

mrsp

Zoran

Pošto je prtljažnik udaljeniji od težišta vozila (kod Logana) a međuosovinski razmak je isti. Zamisli da imaš dva čekića iste mase a različite dužine drški pa ćeš vidjeti da se ne ponašaju isto.
Sam svoj gazda - vazda.

mrsp

svrle

Citat: Zoran poslato 15.05.2011. - 10:45
... a međuosovinski razmak je isti.

Nije isti medjuosovinski razmak. Logan-2634mm prema Sandero-2588mm. Barem tako stoji u brosurama na netu.

Zoran

To je sada već za raspravu :bonk: iz koje ću se isključiti ali mislim da se može shvatiti o čemu se radi  :wave:.
Sam svoj gazda - vazda.

mrsp

I svakome je najbolje ono što ima.Prema tome dabome,molim lepo! :) :) :)

Wucko

Evo da se i ja javim. Imao sam prvo duže putovanje do Hrvatske, 463km u jednom pravcu, Novi Sad-Trakošćan (ako iko zna gde je to ;) ). Malo je reći prezadovoljan, i pauza? Čemu to?   :cul: Udobnost odlična, i ovako malo bolestan i ne naspavan nisam ni osetio put, namestio sam nogu na 135 km/h i cepaj. Magistralni putevi 85km a sve ostalo auto put, klima nešto više od pola puta. Pa da vam prenesem podatke sa računara, prosečna potrošnja 6.1L, prosečna brzina 94km/h, 4h 40min vremenski. Nas 3 troje odraslih, jedan desetogodišnjak i pun gepek. Maksimalno sam ga doterao do 160km/h i nisam hteo dalje pošto sam i onako na uslovnoj  :zloca:, a i nekako sam osetio da je to to, nagurao bi eventualno još 5km/h tako pun. Auto je inače prešao sa ovim putem 3500km i tako da je još u nekoj razradi ali sam osetio da bolje vuče kad sam se vraćao nego kad sam išao  ka tamo, ili sam to umislio  :ces:. Pristojno ubrzava od 110 do 130-140, time sam možda i najviše zadovoljan. Jedina mana što kad vozim 130 i uključim klimu postaje bučniji dok je bez nje relativno tih, recimo da mi sa klimom bruji kao na 160 ali posle 5 min ili nestane brujanje ili ga ja zanemarim  :ces:. Inače potrošnja na auto putu je 6.8-9L, to sam video na putu za tamo pošto sam resetovao računar i radio onaj test za količinu goriva čisto da vidim da li laže putni računar kad napiše koliko je potrošio a i da proverim ove koliko su mi sipali  :write:. Sve u svemu prezadovoljan  :lazy:

Loganovac

:ces:  Da nisi negde pogrešio, mnogo je 6.8 do 9 litara na putu za dCi, čak i na toj brzini...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Veterinar