Prvi član sa 500.000km

prethodna tema - sledeća tema

dovla

Pazi kada se posle Tvog/DACIA uspeha
pojave likovi iz RENAULT NISSAN SRBIJA da likuju.
Kako te ona "ПиАр" oladila kao da je e-mail poruka automatska.

Veliko je pitanje da li bi napravio toliko km da je auto servisiran samo u ovlašćenim sevisima ???????????

Svaka Ti čast majstore, idemo dalje za iste pare. :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:

neskafa

When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.

Svarog

Taxista, svaka ti čast na pređenoj kilometraži i pozdravi svog Logančića.

saša61beograd

Može li neko da mi objasni kako to radilica izdrži 500 000 km,a pumpa za vodu i španer(običan lager) se menjaju na 60 000km.
Taxisto 1974, koliko si ovoga promenio (u tonama)?

Keka

Radilica se stalno podmazuje uljem pod pritiskom, a to ulje se redovno menja.

Spaneri i pumpe (kao i lezajevi tocka) u odnosu na radilicu rade na suvo (iako imaju nesto malo masti kad izadju iz fabrike).

Bitan faktor je i dimenzionisanje lezajeva u smislu rezerve izdrzljivosti, predvidjenog resursa, tolerancije izrade, samog radnog mesta, jednostavnosti zamene itd itd.

Da li bi neko kupio pumpu za vodu ili spaner kojem samo lezaj kosta u stotinama evra (na autu od par hiljada evra)?
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Zoran

Kod pumpe za vodu dodatni problem je temperatura na kojoj radi (oko 100 *C) što jako nepovoljno utiče na mazivo koje se razrijedi i iscuri. Kod španera opet je problem što oni se nalaze van samog motora pa ih napada nečistoća iz vazduha iako su solidno zaštićeni. Inače prosječan radni vijek kotrljajućeg ležaja je oko 5 000 radnih sati koji se redovno podmazuje adekvatnim mazivom. Postoje i vodene pumpe sa mazalicama na težim motorima...
Sam svoj gazda - vazda.

Sir Oliver

Daj slike da vidimo kako izgleda auto!  :hihi1:
I drink to make other people more interesting.

taxista1974

Pozdrav i hvala svima na lepim zeljama i cestitkama. Malo sam bio u guzvi i nisam stigao da vam opisem moj odlazak u Bgd, i posetu redakciji SAT revije. Po dolasku u njihovu redakciju, obavili smo kraci razgovor, kompletirali cene nekih delova i uputili se se u AMSS. Redakcijski novinar je bio samnom i nije krio svoje odusevljenje. Sve sto sam mu pricao o odrzavanju Logana i mojim utiscima on je zapisivao.
U AMSSu mala neverica, da li je taj auto stvarno toliko presao. Ovlasceno lice je pristupilo utvrdjivanju stanja vozila. Napomonjinem da auto nista posebno nisam spremao i sredjivao, kao sto se radi pred prodaju, vec sam otisao sa svim vidljivim nedostacima. Posle jedno dva sata otisli smo u AK Kompresor da i oni procene stanje vozila. Tamo slicna situacija, pitanja tipa da li je moguce, pa kad, kako. I njihova procena je trajala oko dva sata.Sve vreme novinar je nesto zapisivao a fotograf neumorno slikao.
Prica bi trebala da se pojavi u cetvrtak, 3. februara u SAT reviji, iako mi novinar nije jos potvrdio sigurno. Bilo kako bilo, ja sam snosio troskove puta, svoj obrok i to sto nisam radio taj dan. Ovaj novinar ni kafu ne plati. Njihovo ocekivanje, redakcije SAT revije, je da bi posle objavljene price trebalo da ih kontaktiraju uvoznici Dacie i da bi ta prica trebalo dalje da se prosiri, sto ja ne verujem. Kruze price da su uvoznici nevidjene skrtice.
I da dodam, AMSS je procenio da je trenutna vrednost vozila 1300 €, a AK Kompresor 1100  €. Pa ako neko hoce da kupi Logana, sad je prilika (shala, nedam ja njega jos)

Veterinar

Hm. Da li bi takvu procenu dali da ih nisi ubedjivao u "kilometrazu"?

sanderoman

Citat: taxista1974 poslato 30.01.2011. - 10:54
Kruze price da su uvoznici nevidjene skrtice.
A i SAT isto...

dsit

Citat: taxista1974 poslato 30.01.2011. - 10:54
............ Njihovo ocekivanje, redakcije SAT revije, je da bi posle objavljene price trebalo da ih kontaktiraju uvoznici Dacie i da bi ta prica trebalo dalje da se prosiri, sto ja ne verujem........

Pa da,kontatirace oni uvoznika i traziti pare zbog reklame...

mladja73

Jednom recju Bruka sa velikim B   :ljut:
Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

saša61beograd

Rekoh ja vama da je Reno najveća cicija (stipsa,džimrija,škrtica) u auto industriji! Za utehu je što za 7-8 hiljada prodaju auto koji prelazi preko 500000km.Jeste kriza ali ovakvi primeri upravo vade iz krize,kako to ne shvataju? Ili misle da im reklama ne treba,pa možda i konkurencija sprema nekakvog Logana/Sandera?

abc123

Ma taksista jos ces dobro da prodjes ako ti ne naplate to sto si kupio auto ciji je predvidjeni radni vek 100 000 km a ti im "izstetio" jos 4 potencijalne prodaje novog Logana. Bruka koja se poslovna politika vodi u ovoj pos**noj zemlji.  :ranting:

bind

Taxista1974 svaka tebi cast i ima nade za ovaj narod i ovu zemlju dok ima takvih ljudi kao sto si ti.
Nemoj da budes razocaran jer ti si onaj koji misli dobro,razmislja pozitivno i ispravno, pravilno i cini takva dela .Naidje period kada sljam i olos isplivaju na povrsinu ali to se uvek zavrsi i obije se istima o glavu.
Nastavi pozitivno da razmisljas  i radis jer je to jedino ispravno .
Teska su vremena i jako  losi i zli ljudi  su trenutno zauzeli pozicije koje im nepripadaju,ali na svu srecu takvo stanje nemoze dugo da potraje.
Zato do nekih boljih vremena pozdrav i podrska svim dobrim i pozitivnim ljudima kao sto si ti.
Zelim ti jos 500 000 km bez ikakvih problema .