Dacija logan 1.4mpi-potrosnja BMB

prethodna tema - sledeća tema

miki-bgd

Ne znam ljudi, ispada da 1.4 trosi ko dizel, ali zato moj 1.6 ko avion  :-)1

mine

Nije greska, proveravao vise puta, mozda sam mogao i manje, ali pun auto, 4 osobe i oko 100 kila stvari.Ma stvarno sam prezadovoljan potrosnjom. :whistling: Ah, zaboravio sam da napisem i da je klima radila oko trecinu puta.

kiconix

Da si spustio još malo, počeo bi da praviš benzin.

mine

Ja benzin kupujem, ne pravim, ali se trudim da vozim stedljivo, jer nemam para na bacanje.Inace, voznjom na moru u lokalu, oko 400 km i povratkom u Beograd, presao sam 1388 km, a posto sam ga u povratku malo vise gazio potrosnja mi se popela na 5,8 lit. I sa tom potrosnjom sam PREZADOVOLJAN. :woo-hoo:A da, potrosio sam tacno 80 lit. ecto bmb 95.

Ljota

Nis-Vassiliki-uzduz i popreko po Lefkadi-Vasiliki-Nis predjena kilometraza 2300 km, cetri odrasle osobe,klima i pun gepek, na kompjuteru prosecna potrosnja 6,2 l/100km! Vozeno 10-20% iznad ogranicene brzine! :naturesmile: :wind:

Loganovac

Komjuter ti ima virus  :whistling: Nego, koliko si goriva sipao na tom putu, 2300km je više nego dovoljno za test potrošnje, mani kompjuter...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Ljota

Nisam belezio kolicinu kupljenog goriva. Ovde po Srbiji sam par puta to cinio i kontrolisao potrosnju.Ono sto sam racunao poklapalo se sa kompjuterom. Nije mi namera da svog konja hvalim, loganom nisam toliko odusevljen da bih halucinirao i ako sam u sustini zadovoljan autom jer za bolji u ovom trenutku nisam spreman da odvojim para! Inace na Lefkadu, prelazak sa istocni na zapadni deo preko planina, za motor 1.4 je prilicno tezak zadatak koji odradi ali dosta kilavo uz ukljucenu klimu! :write:
Imam jedno pitanje! Dokle ce ovaj brojac poruka da ne mrda od broja 238? Šta je u pitanju? Virus ili ....?!

Boqy

I meni bi bilo čudno da nisam i sam imao sličnu potrošnju do lefkade i nazad, a inače mi je grad oko 9l.

Mislim da mi je dosta uticalo i gorivo u MK i GR.

BG-Ohrid je bilo oko 6.8l, Ohrid-Lefkada je palo na 6l, u BG preko Soluna sam se vratio sa oko 6.2l

Raja

Da. Ali nije ti potrošnja bila 5,2 već 6 - 6,2l sto je sasvim realno sa "lakom nogom na gasu" i nekim putnim brzinama 80-90km/h.

Zee

Citat: miki-bgd poslato 07.08.2014. - 11:54
Ne znam ljudi, ispada da 1.4 trosi ko dizel, ali zato moj 1.6 ko avion  :-)1
Moj stvarno trosi k'o dizel, ali od 3000 kubika.
:Smiley:

zac

5.2 l/100 km je potpuno realan prosek za otvoren put... Moj takodje toliko trosi kada putujem van Beograda..a u gradu mi je prosek do 6.5 l/100km u letnjim uslovima...a oko 7.5 u zimskim.

Citat: žac poslato 09.06.2014. - 22:22
Evo svezeg izvestaja...predjeno 1533 km. potrosio 96.41 lit.  prosek 6.28 l/100km.
Nije vozeno van grada...samo posao kuca.

Loganovac

Šta je to otvoren put? Odnosno, kojom brzinom se vozi? Realno je postavljanje rekorda sa 70-80km/h, a valjda je i autoput otvoren, ali na 120km/h dostizanje pominjane potrošnje je misaona imenica.
Dalje, za Žaca je utvrđeno da je "u gradu" de facto otvoren put sa brzinom do 80km/h + tri semafora, dakle otuda ovakva cifra. Ovo pišem da nas ne bi neko ko ovo čita prozivao kako postujemo nebuloze o svojim Dačijama.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

miki-bgd

Citat: Loganovac poslato 08.08.2014. - 19:17
na 120km/h dostizanje pominjane potrošnje je misaona imenica.
:aplause: Ja gledam, ljudi pisu voze 120, upaljena klima, pun auto i rekordno niska potrosnja  :-)1

Necu da mesam babe i zabe, nisu isti motori ni menjaci, ali ne verujem da postoje mnogo velika odstupanja od sledece tvrdnje.
U temama je vise puta utvrdjeno da je najniza moguca potrosnja negde u rasponu od 2200 do 3000 obrtaja, u sta sam se i licno uverio preko dijagnostike. U petoj brzini 3000obrtaja je 100km/h kod mene. Znaci preko 100km/h potrosnja ne moze da bude minimalna.

Raja

Citat: žac poslato 02.09.2011. - 19:58
Verovali ili ne.   :zloca:  Moje prvo testiranje potrosnje u gradu. Prvog augusta posle odmora napunio sam rezervoar na ELP-ovoj pumpi kod "Beogradske Arene" do cepa u cilju testiranja prosecne potrosnje po gradu. Svakodnevna relacija Zemun-Crveni krst-Zemun i to trasom, od bazena "11 April" auto putem preko mosta "Gazela" i "Auto komande", pa Juznim bulevarom do opelovog servisa, pa nagore ka Krstu i par puta do Novog Beograda. Danas u povratku sa posla svratio sam na istu ELP-ovu pumpu i sipao 47 L. goriva. Tek na pumpi sam pogledao dnevnu kilometrazu, koju sam resetovao kod proslog punjenja (1.8.2011.) i ustanovio da sam presao 655 km ovog meseca. Kad sam sracunao prosek, ispalo da je prosecna potrosnja 7.17 l/100km.  Presrecan sam, bio sam ubedjen da mi auto u gradu trosi 10 L.  :lux:

Nemam komentar.

Ako hoćeš, mogu da ti postavim i tvoj put do mora sa potrošnjom od 5,49 što opet nije 5,2.

zac

Na zalost tesko ces postaviti moj put do mora, Logan  nikada nije bio na moru, a ni mi vec dugo godina.  :ne:

Sto se tice posta koji si citirao, da, tako je bilo tada sa TIM ELP-ovim gorivom, te 2011god... do sada sam sve prosecne potrosnje pisao realno i decilitar i ne vidim problem u tome, sobzirom da svi znamo da se kvalitet goriva menjao u zadnjih par godina...ko mi ne veruje sta mu ja mogu.   :ne: