Dacija logan 1.4mpi-potrosnja BMB

prethodna tema - sledeća tema

trajce

Po autoputu pri brzini od 110 do 130-140 km/h, sa konstantno upaljenom klimom, potrosnja od 6,5 do 7,2l/100km.

Loganovac

Pa nije baš neki podatak... Znaš ono - koliko ima Vilotića? Između 10 i 150!  :laugh1:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

trajce

:to:  :Smiley: Pa nisam stavljo na papir i racunao pokusavao sam da smanjim potrosnju u toku voznje sve prateci trenutunu potrosnju al nesto nije islo. Najvaznije je da je bilo dovoljno goriva da se vratimo kuci :lux:

Keka

Na 110-130-140 se ne smanjuje potrosnja.

Iako je 6.5-7.2 za tu brzinu jako malo.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

zac

Kao sto obecah, danas sam napunio rezervoar i izracunao prosek.

U predhodna tri meseca sam presao tacno 2073.5 km. i potrosio 151.75 Lit. euro-premium 95 benzina... prosecna potrosnja 7.32 l/100km.

U ove 2000 km. uglavnom je gradska voznja, osim nekih 300-350 km. voznje od Bgda do Krcedina + Krcedin lokal...po gudurama (godisnji odmor), sve ostalo je Bgd. kuca-posao-kuca..

Ja zadovoljan..  :woo-hoo:

Rimad

Vangradska vožnja (ali je barem 50% ceste k'o kozija staza), bez zastoja (vozio u rano jutro) ograničenje 60-80km/h. Potrošnja oko 5.5l (BMB 98 ili tako nešto).

Zee

Moj Logan i dalje bez frke sabije po Beogradu, na kratkim relacijama, izmedju 9.5 i 10.5 litara.
:ziveli:

zac

Logisa za 1246 km. potrosio 90.97l BMB 95 ...prosek 7.30 l/100km.  :woo-hoo:

PS: Relacija kuca-posao-kuca...

Zoran

:to:, super je to potrošnja za te uslove  :wave:.
Sam svoj gazda - vazda.

zac

Ovog puta slicna potrosnja. Na 1482 km. je potrosio 111.73 l. BMB 95 ...prosek 7.539 l/100km.  :kava:

Zee

Ja bih upucao nekoga za tu potrosnju na relaciji posao-kuca.   :gun:

Loganovac

Zavisi gde je posao i gde je kuća. Ako se do posla voziš autoputem preko Gazele brzinom do 80km/h, bez semafora i zaustavljanja, a uz to još radiš treću smenu, ovo je prevelika potrošnja. S druge strane, surova realnost gradske vožnje u špicu kaže da nije realno očekivati bilo šta ispod 10L/100km, pa kako se kome zalomi...  :ne:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Zee

Jbg, vozim oko 5km u spicu pre podne, zatim ponovo posle podne.
I dalje sam tu negde oko 10-10.5L.  :place:
Nadao sam se da nece prelaziti 10L, ali sta je tu je.  :)

saša61beograd

Uzeo sam gorivo na Lukoilu,umesto na Nis-u.To je neki Ekto-95 benzin.Smanjuje potrošnju za 1-4 % i smanjuje temperaturu izduvnih gasova do 12%.Jako bitan napredak,sad mi je život lakši!
Došlo je toplo vreme,a nikako da smaknem ispod 7l,ne znam zašto.

zac

Sale, ja bi odavno smakao ispod 7. ali imao sam ovog meseca dosta voznji po centru grada....bar nekih 150-200 km.