metlice brisaca

prethodna tema - sledeća tema

oldlala

Da li neko zna gde se mogu naci metlice brisaca za Sandero Stepway,dimenzije su 600/400.imaju neko cudno kacenje.

Andrix

Imas Bosove i Valeo - nasao ih kod Pantera.
Inace imas i na Aliexpresu za malo manje para.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Loganovac

Po svim prodavnicama autodelova i autokozmetike, čak i na benzinskim pumpama - ne preporučujem - imaš na komad po dimenziji. U principu uz svaku metlicu dobijaš sve moguće nosače (adaptere za kačenje).
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Andrix

Ja trazio, cak i sa Alija dobijao po 10-tak nastavaka ali ne i odgovarajuci - univerzalni. Ali na Aliju imaju namenske nosace sa fixnom konekcijom, kao na fabrickim, zato su i tamo skupi.

Zoran

Šta to Daciji treba, samo navlači gnjev na sebe. Prave atomsku fiziku od brisača.
Sam svoj gazda - vazda.

oldlala

Citat: Loganovac poslato 29.03.2025. - 18:46Po svim prodavnicama autodelova i autokozmetike, čak i na benzinskim pumpama - ne preporučujem - imaš na komad po dimenziji. U principu uz svaku metlicu dobijaš sve moguće nosače (adaptere za kačenje).
Zaboravio sam da napomenem da je upitanju stepway 3,neogovraju univerzalne.Pogledao sam nekoliko frsta sa ti adapterima nemoze.

Krle87

Prošle godine sam tražio metlice i nigde nisam mogao da nađem, ne sećam se ni da su mi nudili da imaju da poruče. Na kraju sam kupio u ovlašćenom sve tri, jer je zadnja postala loša posle nekoliko meseci od kupovine auta. Ne sećam se cene, možda oko 4000.

Andrix

Pitao sam krajem decembra u ovl.servisu kada sam radio mali servis, za Logana 3 oko 7000 d par.

Andrix

Da ne trazite uzalud, ne mogu univerzalni + adapter, jer je za njih metlica zapertlovana za nosac. To je cak i kod brisaca sa Aliex. ali kod njih bar mogu da se menjaju samo gumeni umetci. Inace i na Aliju nisu jeftini oko 2000+ din

Veterinar

Kupio metlice za Joggera u "LAV autu", Ne bih da lupim ko je proizvođač (Valeo, Bosch, ne znam, ali jeste zvučno ime) i sigurno nisu koštale toliko puno. Bio sam ubeđen (i dalje mislim) da su metlice kao za Stepwaya.

Zoran

Ja sam zagledao brisače na mom Sandero 2017, nemam pojma kako se metlice skidaju  :c:
Sam svoj gazda - vazda.

oldlala

Citat: Andrix poslato 29.03.2025. - 22:00Pitao sam krajem decembra u ovl.servisu kada sam radio mali servis, za Logana 3 oko 7000 d par.
Sada je cena u ovlastenbom servisu oko 10000din ato i pitam,malo je previsoka...

Krle87

Ih bre, sigurno nije bilo toliko, i to za sve 3. Imao sam negde račun, ako pronađem javiću. 

Zoran

Šta li proizvođač želi tim postići?
Navlači gnijev vlasnika, to je sigurno.
 Vlasnik umjesto da uživa, maltretira se sa brisačima.
 Neki Fiati imaju tih problema. Dešava se da i šoferku razbiju, prilikom namještanja metlica.
Sam svoj gazda - vazda.

Keka

Sta zele postici?  Monopol i da opale pare.

Za QQ pasuju samo i jedino zamenski Denso (identicni kao prva ugradnja koje proizvodi Mitsuba) i kostaju oko 4000 din set.

Original set kosta oko 12.000 din.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!