2021 Dacia Logan 1.0 Tce ECO-G Comfort

prethodna tema - sledeća tema

Mare

Na 120000km smo sredili i alternator - dva ležaja i remenica alternatora. Jedan ležaj baš bio loš, drugi je bio ok, remenica je imala malo lufta. Cena - oko 10000 rsd sa radom majstora.
Nije strašno, za 200€ sam sredio komplet  PK krug. :to:

Sada motor ponovo prede.  :)

Zoran

To je premala kilometraža za takav kvar.
Sam svoj gazda - vazda.

Capriolo

Bar si rešio, a to je najbitnije.

Mare

Citat: Zoran poslato 13.01.2025. - 19:55To je premala kilometraža za takav kvar.
Slažem se, ovo sam očekivao posle 200000km.

Zoran

Ja sam oko 500 000 km zamijenio alternator zbog reglera a ležajevi su bili dobri
Sam svoj gazda - vazda.

saša61beograd

Zorane,ove naše K7J motore zaboravi,toga više nema.Sada su druga vremena.Kad bih sad kupovao nov auto,uzeo bih nešto sa ovim 1,0 tce motorom.Nije to ono što je nekad bilo,ali mi se čini da je i dalje mnogo bolje nego kod drugih brendova.
Ovo je kvar vezan za kilometražu,a ne vreme.Kod prosečnog vozača u Srbiji sa 10.000km godišnje,to znači da bi menjao ležajeve i remenicu posle 12 godina.A to je ok i mislim da je bolje nego kod drugih.Sudeći bar po tome koliko na internetu ima kuknjave na današnje nove automobile.

Mare

Andrix

Citat: Mare poslato 13.01.2025. - 20:16Slažem se, ovo sam očekivao posle 200000km.
kvalitet novih sve losiji
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Mare

Idemo lagano....

Ubacio sam led sijalice i prednju plafonjeru i napokon ugradio plafonjeru iznad zadnjeg sedišta. Zadovoljan sam kako je ispalo, ali ipak će morati žice da se izoluju i fiksiraju jer zvekeću tokom vožnje. Taman kada budem radio izolaciju na krovu.

Plafonjera je "originál" Renault, sa AliExpressa, sa integrisanom led sijalicom. Kako je povezana, ne znam.

Ali zato ako vas interesuje bilo šta oko konja, biću vam na raspolaganju. :)

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Yoda

Dacia Sandero Stepway III (facelift 2022)
1.0 TCe 90,
999 ccm, 67 kW, 91 ks
6-stepeni menjač

Mare

Balu sena i 2 kg zobi. :)

Nismo išli brže od 30 na sat, jer je bilo poprilično hladno.

Loganovac

:Smiley:

Upozoravam cenjene učesnike u ovoj diskusiji da je tema o autu. Konji kao takvi su verboten (ako nisu u motoru) i biće žestoko sankcionisani, zapravo ne konji nego kolege, autori offtopic postova.  :00009150:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Mare

Krenem kući sa posla i na stajalištu kod Sava Centra, oko 15.00, otpadne remenica vodene pumpe.
Auto je u SM, kod majstora koji je menjao vodenu pumpu. Pumpa je ok, sa njom nema problema, kaiš nema oštećenja, sve je na svom mestu. Poručena nova remenica, čeka se do 7 dana, cena 50€.
Ovlašćeni servisi imaju na stanju i remenica kod njih košta oko 200€.

MitarMrgulic