Veliki servis

prethodna tema - sledeća tema

Gde ste uradili veliki servis?

U ovlascenom servisu
61 (37%)
U neovlascenom servisu
64 (38.8%)
U privatnoj reziji
31 (18.8%)
Nema potrebe
9 (5.5%)

Ukupno glasova: 164

silent

Je l' to znači da i vremenski resurs utiče na pumpu, a ne samo kilometraža?

Zoran

Pa utiče. Korozija, kavitacija, trulenje pakunga. . .
Sam svoj gazda - vazda.

Zoran

Danas u Kise*aku (Simimpex) kupio
29 KM  zupčasti Gates
70 KM  vodena pumpa Meyle
70 KM  zatezač zupčastog  Koyo
Prešao sam oko 74 000 km od zamjene pa ću malko zamastiti ruke kada bude lijep dan a imao vremena.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Za koliko godina Zorane je bilo ovih 75 000 km... mislim da je to realna kilometraza za veliki servis iako je i cca 100 000 ok :)

jasho

Misliš za koliko meseci u Zokijevom slučaju? :laugh1:

Zoran

Mitre, od 16. 7. 2017. G.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Pa dobro, možda si mogao sačekati 2-3 godine ili oko 100 000 km, ali preventiva je uvijek bolja :)

Andrix

Krenuo sam u info za cene delova. Ponuda od R. Save od 41000 d sa ugradnjom mi ne odgovara pa idem dalje aki mogu preporuke radnji na pp, posto sam zvao Kit komerc i dadose mi neke Ina delove... A ne bih bas nepoznato da stavljam.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

shole

To su ti dali verovatno za set zupcastog kaiša i vodenu pumpu. Nije to bas nepoznata marka. :hihi1:

kiconix

INA je moja preporuka.
Menjan set na 94kkm, sve je izgledalo kao da sad ugradjeno.
Do sada sam radio 4 velika servisa na 3 automobila, i uvek je bila INA i valeo pumpa osim sad na Fluensu, stavljena je KWP.

silent

Ima li smisla gledati da pumpa bude sa dihtungom, umesto samo sa diht-masom? Da li su takve kvalitetnije/izdržljivije?

Andrix

Sad ivrteh neke prodavnice, marke dayco, gates, skf za setove oko 5700, skf malo skuplji. Kaisevi hutchinson i conti. Pumpa skf 5900 d, misljenja? Cene u odnosu na Ina kombinaciju vrlo slicne??
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

kiconix

Nema tu sta, ja sam izabrao pre 8 godina i nisam se pokajao.
KWP pumpa radi posao a mislim da je jeftinija od SKF.
Ne bi trebao da pogresis ni sa jednim od ovih setova.
Moram da dodam i da je Conti set na dobrom glasu.

shole

I moj mehanicar hvali conti kaiseve,a sa inom neces pogresiti sigurno.

saša61beograd

Ja bih probao da nađem komplet (kit) sve sa pumpom i to Gates,Conti ili Dayco.Oni su proizvođači kaiševa,a u svoje komplete sigurno stavljaju proverene pumpe.Da kupujem odvojeno pumpu,uzeo bih Meteli,Graf,KWP (sve ih pravi Meteli).Valeo i SKF može biti svašta,i dobro i očajno,pa se ne bih kockao sa njima.
Pored Kit-a,pogledaj šta nude Panter,Euro-auto,Euro 07.