SupeRNova by DarioGTI

prethodna tema - sledeća tema

DarioGTI

Citat: staracstol poslato 30.11.2011. - 09:13
"nije što mi treba neg što oću".

:respect: :respect: Dobra dobra!!

Hehe, hvala!  :dobro:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

DarioGTI

Evo malo novosti!

Zima je prošla, došlo je ljepše vrijeme, a tako i nove ideje i nova volja, kao i entuzijazam! Početkom sezone je Dacia prevalila brojku od 60.000km (25.02.2012.), i tako evo sretno nižem do aktualnih 64.200km (danas, 20.05.2012.). Tako sam ovu sezonu započeo sa tamnjenjem bočnih žmigavaca, ugradnjom LED žarulja u kabini i svjetlima tablice, a uskoro ugrađujem i LEDice u instrument tablu, stigle jesu samo ih trebam montirati, a tu su još i presvlake za naslone za glavu sa logotipom Dacia. Trenutno su na autu i distance MOMO od 1cm po kotaču na zadnjoj osovini, nisam primjetio probleme s ribanjem. Neki dan sam i montirao crnu samoljepljivu foliju na B stubove, ispalo je jako dobro, a krajnji efekt je po meni odličan jer sam foliju i naljepio na sam štok , još kada se zatamne stakla (folija je spremna), bit će prava stvar.

Danas sam bio u Donjem Miholjcu na humanitarnom Street Style & DB drag natjecanju, gdje sam sa SuperNovom osvojio 2. mjesto u klasi MIDI (bile su klase Klase: Style: mini, midi, maxi, extreme, europe, far east, old school, izbor publike, izbor sudaca. Db: mini, street a, street b, street c, street max), na DB drag ovaj puta nisam išao, i ova prijava mi je već bila dovoljan pothvat, na nekom idućem contestu ću prijaviti i DB drag, vjerojatno klasa Street A.

Za skorašnje planova neznam što bih posebno naveo, uskoro ide atest plina i nove dimenzije guma, ugradnja LEDica u instrument ploču kao što sam gore napisao, tamnjenje stakala, a za ostalo ćemo vidjeti, vremena imam, volje imam, samo kao i uvijek financije koče cijelu stvar, ali eto ide - polako ali sigurno.

E, a sada dosta teksta, ide malo slika ili da kažem - slikovnih dokaza o urađenom:

60.000km

Jedna sa vikend akcija šarafanja sa društvom...

I zatamnjeni bočni žmigavci

Dacia susret u Sisku, vidi se malo i Loganovčev Logan

LED u kabini i na svjetlima tablice (na drugoj slici se ujedno vidi i presvlaka naslona za glavu sa Dacia logom)

Crna samoljepljiva folija na B stubu (lijeva slika je krajnji rezultat, a desno je posao na pola puta)

Par slikica SuperNove sa današnjeg Street Style contesta (crvena Solenza je od člana Alen 001, on je osvojio 1. mjesto u MINI kategoriji)

Eto dragi prijatelji i forumaši, to je za ovaj put sve od mene, poslje atesta javljam rezultate. Lijep pozdrav!
Nekada:
A tu je još:

Aleks

:respect: za entuzijazam! Sa uzivanjem pratim sve tvoje poduhvate i uvek zeljno iscekujem nesto novo!  :aplause: :aplause: :aplause: :wave:

zac

Pridruzujem se Aleksu.   :respect: :respect: :respect: :aplause: :aplause: :aplause: 

:wave:

Zoran

Dario GTI mlad si a vrijedan. Zar treba više - čestitam.
Sam svoj gazda - vazda.

hobbista

:aplause:
Nego... kada ce te opruge da dodju na red?
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

DarioGTI

Hvala lijepa svima!

hobbista - ne vuci me za jezik  :hihi: Opruge, odnosno komplet gewinde su mi #1 prioritet. Iako i sada imam opciju ručne izrade opruga, strpit ću se još dok ne zaradim sve pare za gewinde, pa da to uradim odjednom, jer znam da ću nakon opruga htjeti nešto više, a sa gewindama ću već biti na nekoj ajmo reć višljoj stepenici (negdje sam već bio spominjao da ću gewinde raditi kod Bobana u Smederevu), a da prvo radim opruge, pa kasnije gewinde - to ne želim, jer znam da ću niže opruge za ovaj auto jako teško (čitaj nikako) prodati, zato se ne bih dva puta bacao u trošak, rađe jedanput ali muški  :) . Auto je, kao što se vidi na slikama, straga klekao dolje zbog plina, malo i kuke, a i subwoofera, taman oko 1cm od rubnjaka do gume, a naprijed je ostao visok (Lada Niva style hehehehe)... Tako eto, sve ide nekim redom, i kad se zaradi nešto, nešto hoće iskrsnut, i tako u krug, ali nedam se - kad tad će i gewe doći!

:ziveli:
Nekada:
A tu je još:

hobbista

Pa i deluje mi na slici da je pozadi vec spusten :D
To znaci da pozadi moraju doci malo jace (odnosno prave) opruge. Mogli smo na druzenju u Kovacici da pitamo Kristija i ekipu sta se stavlja na Novu  :ne:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

DarioGTI

Da,da, spušten je, ali samo straga  :Smiley: A čitao sam po Rumunjskim forumima tipa 4tuning i njihov Dacia forum, kažu da naprijed idu opruge i amortizeri od R9/R11, a navodno da idu i od R19 chamade. Jučer sam baš pročitao da je jedan dečko na SN stavio prednje opruge od BMW E36, a stražnje od Astre F, e sad koliko je to istina neznam, nevjerujem da laže. Pratim njegovu temu, pa ću vidjeti šta mu kažu ostali forumaši, a i kako se to ponaša na cesti.

A ja sam  ionako odlučio da idem u Smederevo po ovjes, pa će tako i biti!  :too: Na pitanje "kada?" odgovorit neznam ni ja.
Nekada:
A tu je još:

Boka

Lepo mu stoji crna samolepljiva folija na stubu B, svidja mi se.

DarioGTI

Hvala Boka, i meni je sada nekako sve oku ugodnije sa tom folijom, baš mi se dopala.

Nego, malo sam se opet poigrao u Photoshopu, i došao sam do ovih rezultata koje možete dolje vidjeti. Odlučio sam se trenutno bazirati na takav style, odnosno kombinaciju blagog race i clean looka, jer je financijski najjeftinije, a efekt mi je sasvim dobar. Sve ideje sa lakiranjem i ostalim preradama i dalje stoje, samo će čekati neka bolja vremena.

1. slika (od naprijed)
Tu imamo: spuštanje sa gewama, clean style branik sa crnim otvorima, maska bez znaka sa srebrnim okvirom i crnom sredinom, crna (možda carbon) hauba, zatamnjena stakla kao i kućišta farova i žmigavaca, i lip branika od Golfa VR6.
Na slici je još i tablica bez okvira, ali to imam već sada.

2. slika (zadnji lijevi bok)
Spušten sa gewama, clean style branik, pragovi, maknute oznake marke i modela te brava gepeka, zatamnjena sva stakla, zavaren lim iznad tablice gdje je bila plastična lajsna, maknute kvake sa zadnjih vrata.
Moram još nekako smisliti kako sakriti kuku  :bonk:

Eto, pa mi samo prenesite vaše utiske, čisto onako da znam. Meni osobno djeluje sasvim OK.  :friends:
Nekada:
A tu je još:

staracstol

Slika od napred, fenomenalno. Možda eventualno neke okrugle beam maglenkice u tim mrežicama. Ja bi razmislio i o sjajno crnoj haubi, možda i pre neko carbon look.  Sa strane auto izgleda malo prazno, tj velike su srebrne površine, nešto bi trebalo da ih razbije. Šta, ne bi umeo da ti kažem jer bi onda bio dizajner a nisam. Malo si ga "umrtvio" sa srebrno-crnom kombinacijom kao da ti fali možda crvene u vidu pin stripe-a ili nekih drugih detalja. Sikadanje kvake sa zadnjih vrata mi je jako cool. Zadnji deo izgleda super, možda da auspuh ne štrči/viri toliko napolje. Ako ne možeš sakriti kuku, onda je mož namunjiti pa neće toliko "smetati" overall look-u. Retko viđam "bad look" haubu da izgleda dobro ali si ubo super odnos ugao/pokrivanje farova. Sve što sam rekao je isključivo moje mišljenje imaj na umu da ja nisam dizajner i da nemam škole za to već polazim od onog što se meni lično sviđa.
P.S. : Kolega sa Solenzom je ubo felne 1/1, jako lepo "leže" na taj auto.

DarioGTI

Staracstol - al' svaka ti je na mjestu!  :respect: Prenjet ću kolegi pohvale!

E, a za kuku, mislio sam ovako nešto kao na slici (dakle, ovaj mali poklopac koji visi, te se on izvuče i onda se montira kuka), malo će se morat branik izvlačit ili produžit, ali to je u biti rješenje...
Isto to možete vidjeti na vašim Loganima, Sanderima ili Dusterima...
Nekada:
A tu je još:

zac

Iskreno, meni se crna hauba ne svidja, kao da je zamenjena i jos nije ofarbana.  :ne:

DarioGTI

Dobro opažanje Žac! Možda nakon ovih svih prerada, odnosno kad vidiš ukupnu promjenu, crna hauba ti možda bude drugačije izgledala.

Iako, slažem se da bi crna hauba na full stock autu izgledala upravo tako kako si rekao.
Nekada:
A tu je još: