Tce 0,9 + TNG - Problemi sa gasom

prethodna tema - sledeća tema

nik

Pre će biti da je bila sinteza.  :lau:

Keka

Javlja mi se da ce u analizi TNG biti vrhunskog kvaliteta.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

astmario

Pa izaslo jos pre nedelju dana, i naravno, gas navodno savrsen, a to sto sam presao ni 1500km od zamene a dizne pune katrana nema veze(1.4 motor i Landi plin). Ali sto kaze slavko svo uzorkovanje sa pumpi u Novom Sadu, a iz Vojvodine se retko ko i zali na ovaj problem.

Veterinar

Ipak će priča dovesti do nekog pozitivnog pomaka, ubeđen sam.

dekiv68

Vladan

Pozdrav ekipo,

evo danas gledam na sajtu dacije da su povuceni svi lpg-ovi. Bio je tekst u novinama gde je zahtevano da se svi povuku zbog prevelikog broja reklamacija kod nas i u Hrvatskoj. Ja sam bio planirao da ga kupim sad na sajmu medjutim sad nisam siguran sta raditi. Znam da je bilo problema kod nasih clanova, i moj drug je imao problema na 20000 km. Mislio sam da ce se resiti problem sa redizajnom. Sta vi mislite o ovom problemu?
:)

Loganovac

Strpi se još malo, siguran sam da će problem relativno brzo biti rešen.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ZIU9

Mondo je upravo objavio vest

http://mondo.rs/a981931/Magazin/Lifestyle/Automobili-Dacija-problemi-sa-motorom.html

Ovo je već bilo u medijima, ali je ovo nova informacija

MONDO se obratio Reno-Nisanu za komentar, ali ga ni posle 7 dana nismo dobili.

nik

Dobro je ovo, vazno je da se talasa, mada sam skeptik.
Znajuci mentalitet nasih zastupnika/prodavaca, pravice se ludi, povuci iz dalje prodaje modele sa tng, eventualno ponuditi povrat razlike u ceni i to je to. Za sve ostalo morace agonija na sudu.
Iskreno, i sam sam planirao da mi sledeci auto bude Logan 0.9 sa tng, ali posle ovoga nema šanse. Sreča pa mi se nije uklopila finansijska kombinacija, jer bi ga vec pazario. Dizele nešto i ne volim i generalno su skuplji od benzin+tng. Imajuci u vidu motorizaciju koja ostaje u opciji za eventualnu konverziju na tng u sopstvenoj režiji, Dačija u tom slučaju definitivno nije u kombinaciji.

Puna podrška članovima u isterivanju pravde.

dekiv68

Nisam hteo odmah da postujem, ali kako se ponovilo treći put da pišti kao da nema plina i da neće da prebaci sa benzina na plin ajde da objavim. Pre 3 dana sam ujutro startovao motor i nakon zagrevanja je bez problema prebacio sa benzina na plin, imao je jednu diodu plina (oko 1/4 boce), a poslednja 2 sipanja su bila na Knez Petrol Ada (uvek sipam puna - prazna boca). Kad sam u toku prepodneva, tog dana, ponovo startovao motor nije hteo da prebaci na plin, nakon zagrejavanja, i pištao je kao da nema plina, ali po pređenoj kilometraži (i diodama) se vidi da ima još oko 1/4 rezervoara. Ova pojava se pojavila prvi put nakon 7 meseci ili 4.807 km pređenih od poslednje intervencije u Reno Sava (zamena EM ventila). Odmah sam dosuo plina do pune boce (20l) na Euro petrolu V.Vode. u toku ova 3 dana prešao sam oko 200km po Bgd i 3x nije hteo da prebaci sa BMB na TNG, a pištao je ka da nema TNG. Situacija se popravljala kada sam resetovao motor na ključu. Auto normalno vuče i ubrzava, nema nikakvog štucanja i trzanja u radu, ne pali se ni 1 signalna lampica, osim što ne prebacuje na plin i čuje se biper kao da nema plina, a boca je puna.

Šta više reći osim da ću pratiti situaciju. Ne znam da li zakazivati kod servisera i kako se isti ophode po ovom problemu? Da li i dalje reaguju kao što bi trebali u garantnom roku :conf:

bocca

Slično sam imao pre par nedelja, kada su bili hladni dani ali negde oko podne. Taj dan bio u vožnji 20ak km i pri preticanju samo vrati na benzin i zapišti kao da je bez plina a plina mora da bude. U vožnji par puta probam da prebacim ali neće. Posle 10km naspem za 500din i pređem 200km, znaci da je bilo plina. Srećom se nije više javljalo. Majstor kaže da na tren ostane bez pritiska i dok se ne dolije barem litra neće da prebacuje. Moj motor je stari i plin stari Landirenco. Pozdrav

dekiv68

Prebacio je i bez dolivanja, ali nakon restarta na ključ.

jasho

Imao sličan problem nedugo nakon ugradnje, dijagnoza otišao senzor pritiska iz original paketa TNG uređaja Landi, tačnije on je sam problematičan zbog zabrane korišćenja olova ili žive po nekim EU standardima (Slavko mi je objašnjavao, a ja nisam nešto baš pamtio), elem, Slavko skinuo taj ,,EU original-zaštita životne sredine'' i ugradio kineza koji nema taj problem oko zaštite životne sredine, i od tad no problem! :to:

Veterinar

:to:  Nisam ni sumnjao da je Slavko pronašao rešenje. Kamo sreće da čovek ima pristup i ovim našim motorima...  :friends:

Nisam primetio da kod mene (0.9 motor) pištanje ima veze za količinom plina u rezervoaru, već samo sa temperaturom motora. Kao što sam pisao, nemogućnost da prebaci na plin je kada auto odstoji (zavisno od temperature napolju) pola sata-sat (pa i više) nakon vožnje, pa se onda pokrene motor.  :ne:

jasho