Diskovi i Pločice

prethodna tema - sledeća tema

speedo

Brembo, Ate, Trw i druge renomirane firme uopšte nisam mogao nabaviti. Izbor je bio comline, trusting, meyle i ferodo. Odlučih se za kombinaciju trusting kako sam i naveo...metelli grupacija mi je zasad ok sa dijelovima.

Comline (i neki drugi) su kinesko-turski dijelovi koje treba izbjegavati.

A i da budem iskren ovo je neki maksimum koji bih izdvojio, diskovi i pločice 100€...plus ruke. Nije da nemam, nego ne vidim smisao za ovakav auto. Neka potraju solidno, bez da se krive i škripe i biću baš zadovoljan.

MitarMrgulic

Pozdrav drugari,

Ne znam ima li neka tema za doboš kočnice, pa evo postavljam ovdje...

Kolika je trajnost pakni za doboše kod Dacia, otprilike. 

Na Logan MCV imam nekih 48 hiljada km pređenih, od jutros mi se čuje škripanje nešto veće nego inače.

Prema servisnoj knjizi, tek na 60 000 km, radi se otvaranje i otprašivanje doboša. 

Sjećam se iz vremena Golfa 2, da su zadnji doboši mogli bez problema dobaciti 100 k km, bez nekih interevencija.

shole

Na teretnom dokkeru skoro 170000 km i nisu za zamijenu. Stari sandero prodat sa 108000km ,zadnje kočnice bile kao nove.

MitarMrgulic

Ma tako sam i pretpostavio, treba samo ignorisat cviljenje, vjerovatno kondenz ili sl.

Zoran

Provjeri, nakon duže vožnje, jeli se griju. Ako se griju zapekla je poluga od ručne na pakni ili kočioni cilindar.
 Na mojih 735 000 km, imao sam sve te probleme i jednu zamjenu pakni.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Hvala Zoki, provjerit ću...

Inače, kad otpuštam nožnu kočnicu, čuje se mali "cijuk" u trajanju od djelić sekunde, kočnice koče i hvataju odlično i nožna i ručna, na tehničkom pokazuje stvarno dobre vrijednosti...

Svakako mi je tehnički za oko mjesec dana, pa ću na to skrenuti pažnju.

Zoran

To bi trebalo da je u redu. Provjeri dali se griju
Sam svoj gazda - vazda.

slavko_bgd

Meni su stari vozači pričali da na putu malu nuždu uvek treba vršiti na felne. 
Govorili su : "ako ne cvrči - sve je OK . Ako cvrči, onda je problem... " 

:Smiley: :Smiley: :Smiley:

speedo

Citat: MitarMrgulic poslato 03.02.2025. - 09:26Na Logan MCV imam nekih 48 hiljada km pređenih, od jutros mi se čuje škripanje nešto veće nego inače.

Kod mene se to zna desiti u hladnijim danima, kada odmah iz praonica auto uprakiram u garažu. Vlaga ili neka površinska korozija koja se ne hvata. Da ne prestane reagovao bih...ali prođe brzo.

slavko_bgd

Loganovac

Al kad se to desi zakiva kako koči (sve dok ima rđe)!  :cool:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

slavko_bgd

Da, setilo me na onu staru foru sa koka-kolom na kvačilu koje proklizava...