Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Sasvim realno i čak, rekao bih, legitimno. "Prodaj ga sam ili nam plati tu uslugu." Oni povrh toga i neku garanciju daju ako se ne varam?
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Mare

Apsolutno se slažemo.  :to:

Capriolo

Da, slažem se da je apsolutno legitimna želja trgovca da zaradi na svakoj transakciji, pa i na otkupu i prodaji polovnjaka koji se daje "kao učešće" za novo vozilo, ali, ako je trgovac dosta alav u pokušaju ugovaranja tog dela transakcije, lako može da se desi da od celog posla ne bude ništa i da izostane i prodaja tom licu i novog vozila. Jer, kada onim što kao trgovac ponudiš za polovnjaka povrediš zdrav razum tog kupca, lako može da se desi da taj kupac ode drugde, kod drugog dilera, a nekada se desi i kod drugog brenda.

MitarMrgulic

Mi smo kod kupovine Crosslanda, razmišljali da damo Megana kao dio učešća.

Ovlašteni prodavac je dao relativno korektnu ponudu, možda 10-ak % ispod realne tržišne cijene, ono da se riješiš auta, bez prodaje, smarača, dolazaka da pogledaju...

Odustali smo od te opcije, dolazilo nam je nekoliko potencijalnih kupaca, na kraju je auto prodat za 200-300 eura više nego što su oni nudili... tako da sve je opcija i kako se stvari poslože.

Ako se ima auto koji je tržišno tražen, vrijedi se potruditi i prodati za neku povoljniju cijenu, pogotovo kad znaš da prodaješ dobro i provjereno auto, bez nekih velikih ulaganja.

S druge strane, ako je u pitanju model koji se baš ne traži na tržištu, bolja je opcija dati ga u račun, pa makar se nešto i "kaliralo" na vrijednosti.

Za mene je neki period za očekivanu prodaju auta, period od 3-4 mjeseca, ako u tom periodu ne ode, onda nešto ne valja ili auto ili cijena.

Ima svakako pacijenata, koji auto drže u oglasima po godinu dana, u nadi da će "dočekati svoju budalu".

U suštini, sjedneš, sabereš, oduzmeš- odlučiš.

Dosta auta koja su par godina stara i do nekih 100 hiljada km pređenih, se i proda u krugu rođaka, prijatelja, kumova, ni ne stignu do oglasnika :) :yes:

Capriolo

Jedan poznanik je prodavao barem 15 meseci pežo 2008 1,2T od 100 ks (iz maja 2020.). Platio ga je novog 21.300 (bio sam sa njim u salonu pri kupovini), a pre par dana je napokon prodao za 19.800 sa predjenih oko 65 kkm (u tom trenutku je bio oglašen na 19.990). Bar "100 puta" smo komunicirali na temu njegove oglašene cene (koju je on često i menjao) i govorio sam mu da se za traženu cenu nikada neće otresti kola. Govorio je da ne brinem ništa i da će "budala naići".

saša61beograd

E taj što ga je kupio zaslužuje da mu se ime napiše velikim slovom,dakle Budala.
Kupio je auto sa problematičnim motorom sa zupčastim kaišem u ulju koji se vremenom raspada.Nedavno sam pročitao šaljiv komentar na taj motor:kod svake promene ulja,zameniš i zupčasti,gde je tu problem?

MitarMrgulic

Ma svi smo mi bili Budale (sa velikim "B"), barem nekoliko puta u životu, bilo da su u pitanju auta ili smo naletili na nešto drugo.

Evo lično ja, ispao sam "levat", kako kažemo u Bosni, barem 3 puta, što se tiče auta... 

Dakle, kao što kažu Ameri, "svaka varalica ima svoju naivčinu", odnosno ako sjediš za pokeraškim stolom i ne vidiš levata-taj levat si ti :)

Nego, da se vratimo na cijene Dacia polovnjaka....

Veterinar

Danas su cene takve kakve su, a cena nije fiksna. Kome treba veliki prtljažnik, a mala potrošnja i jeftina registracija, onda je to moguc izbor. Da mi treba za razvoz, uzeo bih to. Ne gledam na kompjuteru, naocare su na poslu, ali ne menja mnogo stvar .

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24161997/dacia-logan-k-r-e-d-i-t

Mare

Ako je uživo kao na slikama, vrh prilika.

Veterinar

Veterinar

Zoran

Sam svoj gazda - vazda.

Keka

Ovaj je bio na taxiju, pogledaj mu volan i naslone prednjih sedista. Mogli su bar da ga ulickaju za slikanje.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Mare

Ovo je novo koštalo oko 12000€ - comfort + TNG.

S obzirom da je bio taksi, 8000€ plafon da dobiju za njega.

Veterinar

Znam. Znam i koliko sad kosta. Jasno je da je vozen puno. Topao.