Ugradnja filtera vazduha kabine-polen filtera

prethodna tema - sledeća tema

sibelius

@krle
ima slika na pocetku ali nema slike kako je iseceno a to mi treba ko leba
sad znam sta mi je ciniti
hvala

sibelius

i naravno nakraju stize i prosvetljenje od strane ovascenog servisa
dakle razgovor tece ovako  sa AC Markovic
dobar dan ,pre 3 nedelje kupio  sam logana koji je 2009. kupljen kod vas,laureat klima bla bla bla i ono sto mene zanima kako je moguce da nema polen filter iliti filter klime
pa znate gospodine fabricki se ne radi
fabricki se ne radi??? kako je to moguce?
prosle godine kod vas smo pazarili sandera sa klimom i uredno ugradjen filter
jeste gospodine ali logan se fabricki ne isporucuje sa filterom a sandero sa filterom
cekajte malo,kokpit i na sanderu i na loganu je isti dakle sve je identicno i vi meni govorite da se fabricki u logana ne ugradjuju filteri
tako je gospodine
a biste li mi objasnili u cemu je ta razlika
zaista ne znam gospodine ali eto to je tako
dobro
recite vi meni da li vi meni mozete ugraditi taj filter
zao mi je gospodine ali to nije moguce.tako nesto se ne radi
ne radi se?!?!!? u redu hvala vam puno
istog trenutka okrenem hit auto, i ako mi je u startu mrsko da uopste sa njima imam posla
dobar dan dobar dan
krenem sa istom pricom i da skratim celo moje iscudjavanje na nedostatak filtera upitam direktno mozete li vi meni da ugradite taj filter i koliko to kosta
devojka kako iz topa naravno da mozemo gospodine,ceo taj zahvat sa filterom bi vas kostao oko 3500 holjade dinara
cekajte malo isecanje rupe koje traje  plafon 15 mnuta kosta 3500 donara
pa da rad plus filter......
cekajte malo filter cu doneti ja a vase je samo da isecete rupu na to predvidjenom mestu.koliko kosta samo to
oko 1500 dinara
sad krene ona meni da prica pricu
ja je tu presecem i kaze da nazalost moram da dodjem kod njih jer mi je auto u garanciji inace  se ne bismo druzili za 1500 dinara za 15 minuta posla
a isto tako znam kako se postavlja filter i kako se busi jer sam to vec radio na prethodnoj limuzini
e pa kad je tako onda u redu ,znate vec sve i sami da vam ja tu sad ne pricam price

e sad recite vi meni ko je tu lud

staracstol

Pa Dacia, ona ce izgubiti % prodaje a ovi brljavci ce preci da valjaju Tavrije il neku kinesku marku.

sibelius

ali ono sto meni ne ide u lgavu jeste to da su svi ovi servisi i zaposleni u njima morali da prodju tkz obuku i to pretpostavljam kod istih ljudi
i sad svako od njih ima drugu pricu za istu stvar. e to je ono sto je meni ne pojmljivo.
da sam okrenu RNS mislim da bi tek oni imali pricu

Veterinar

Ponovo cu da postavim isto pitanje. Da li ces izgubiti garanciju na motor, menjac ili limariju?   :kava:

sibelius

Citat: Veterinar poslato 28.05.2011. - 12:27
Ponovo cu da postavim isto pitanje. Da li ces izgubiti garanciju na motor, menjac ili limariju?   :kava:
obzirom da cu da im dam da to upisu u servisnu knjizicu mogu da ga d....ju po pitanju gubljenja garancije

Veterinar

Sto oni da upisu? Upises na poledjini, u dodacima, ako zelis da pise. Bez zle namere ovo pisem. Isecanje plastike nema veze sa radom i funkcionisanjem motora niti menjaca, a ne utice na koroziju niti na lak. Ne cackas kablove, ne odvrces postojece srafove. I sam kazes da si zvao ovlasceni servis koji to ne ugradjuje, pa si zbog toga to ugradio sam.
  Ja sam u ovlascenom servisu menjao radio i platio vadjenje i vracanje dzeka. Niko me nikad nigde nije pitao gde sam ga ugradio, mada je na poledjini to bilo upisano. Da ne odemo dalje od osnovne teme, mislim da su ovlasceni serviseri naplasili toliko ljude, da ce uskoro poceti i presvlake da se postavljaju na sedista iskljucivo u ovlascenom servisu. Ponavljam, u ovim recenicama nema lose namere.  :wave:

sibelius

slazem se ja sa tobom
na prethodnom loganu je istekla garancija pa sam to odradio
ali.....u ovoj zemlji uvek ima nesto veliko ali....
slazem se da ne utice ni na sta od navedenog ali i umetanje drugog cd plejera namesto ukradenog takodjene utice al ne sme sam
i tako gomila kojekakvih  gluposti i proseravanja od strane servisa
sto ti kaes samo cekam kad ce da naprave problem oko zamene guma

sibelius

prosecanje rupe za filter na loganu kosta celih 1062,00 dinara
bio sam u HIT-u kao sto sam i rekao. ili je bilo neko posebno zracenje tog dana ili su se oni iz korena promenili(ipak mislim da je ovo prvo)
ljudi nikad ljubazniji.predusretljivi.izvolite ovo ono.....
kafa sok ratluk masaza......
bio sam zapanjen
odoh u  :offtopic:

alexv011

Da li se kucista kabinskog filtera razlikuju na Loganima sa klimom i bez nje.

Moze li filter sa Clio-a 3 da se ugradi i u primerke bez klime ?

krle

Nema razlike u kućištu pa   se polen filter može ugraditi i u vozila bez klime.

sibelius

razlia u kucistu postoji samo izmedju logana ph1 i ph2
malo je drugacije izlivena plastika tj plastika je identicna onoj na sanderu
filter sa clia3 jedino i moze da se koristi.da ne budem pogresno shvace. mozda postoji jos neka oznaka ali ono sto je meni poznato jeste da kad udjes u radnju strazis filter klime za CLIo3 ili nissan micru
svakako pasuje
negde ranije sam obesio slike pa pogledaj

dejanz

Ugradih i ja konacno ovaj filter, valeo (698753) cena 1.239din. Plastika za secenje je dosta tvrdja nego sto izgleda na prvi pogled. Koristio sam mini aku odvijac koji ima lampicu na sebi i malom burgijom izbusio rupe uz ivice na vise mesta, ostalo seko ostrim perorezom ali mora da bude bas ostar. Na kraju mi je iseceni poklopac upao unutar ventilacionog prostora i nisam mogao nikako da ga izvadim.

VaskezNS

U sklopu demontaže mog Loganosa i kod mene odrađena priprema za montažu filtera kabine. Zahvaljujući iskustvu stečenom iz prethodnog posta plastika lakše izrezana uz prethodno bušenje...a isečeni poklopac je šarafcigerom sprečen da upadne u "ambis"  :cul:

Ovo je mesto za sLogan ;-)

Gagi1/2

:too:
Ti si se baš dao u DIY! Prvo prekidač, pa filter... Svaka čast. :aplause: