dacia vs honda

prethodna tema - sledeća tema

madridista

cao drugari...
kratko pitanje za vas i vase misljenje.
posedujem daciu (oglasena na prodaju) 2005 gas 1.4mpi i kao sto rekoh prodajem je, a pitanje glasi, da li bi uzeli kao sto ja ciljam hondu civic 2004 gas 1.6vtec, 105000km  za 5hilj eura ili logana 1.6 16v 55000km 2008, za isto 5hilj eura...... oba su u full opremi

bmiillan

to nisu automobili za poredjenje.

zavisi za sta ti treba auto, da li ti treba veliki prostor za vise osoba ili se pretezno vozis sam?

bez ljutnje ako je ta honda zaista toliko presla, par svetslosnih godina je ispred logana (ne računajući održavanje)
nemoj na silu uzmi veci cekic

hobbista

Honda bi bila i moj izbor, ali nova :)
1.6 vtec je odličan motor, ali imaj u vidu da je kompletno održavanje Honde (pogotovo kada zađe u godine) (ne)pristojno skuplje u odnosu na Daciu.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

ropee

:ces: nekako ne bih davao toliku lovu za Hondu 2004 godište . Ok , Honda je dizajnom bolja , motor odličan ali ima 9 uskoro 10 god , 105000 km ( ako nema više  :ne: ) ne znam baš .

Kao što su rekli , ovi automobili nisu za uspoređivanje  , pogotovo što mi ne znamo tvoje potrebe , no ja bih  uvijek tražio novije auto

saša61beograd

Kod polovnih automobila marka nije toliko presudna.Presudno je kakav je čovek vozio i održavao te automobile.I da li je prvi vlasnik.Vlasnika prouči pažljivo isto koliko i auto!
Honda je precenjena bar 1000,a dacija 500-1000 evra,u startu.Uopšte,polovnim japanskim automobilima cena brzo pada zbog fame o skupom održavanju.Honde i Mazde stare oko 10 godine mogu imati lepu količinu korozije!

Zoran

Kod japanskih auta sam viđao čak i lafete toliko trule da se vidi kroz njih.
Sam svoj gazda - vazda.