Sta vam se dopada, a sta ne na vasoj Daciji?

prethodna tema - sledeća tema

Lazar@

Citat: speedo poslato 08.01.2016. - 00:09
Ne mogu da shvatim o čemu pričate, na mom Sanderu mjenjač je veoma ugodan za rukovanje. Čak i neki ozbiljni proizvođači bi se mogli ugledati na Daciu tj. Reno u ovom pogledu.
vidim da nikad nisi vozio hondu ili nekog ozbiljnog japanca  :lux:

kad smo vec kod nepreciznosti moj menjac je precizan ali isto ima poveci luft

lovac

Lazare koliko si prešao, jer kod mene se javlja isti problem - ručica menjača ima dosta veliki luft, i samim tim menjač je neprecizan, kada se želi brzo menjati brzina (prilikom žustrijeg preticanja)

Najviše mi se sviđa mala potrošnja.
Lagan je za vožnju, i udobniji je od svih auta koja sam do sada imao.

Ne sviđa mi se kvačilo i menjač (visoko hvata, a menjač je dosta neprecizan, ima luft u ručici - prerano u odnosu na starost i pređenu kilometražu).
Prva brzina je suviše kratka, nedostaje šesta brzina.

Farba nije najkvalitenija!

miki-bgd

Ima Cristi resenje za luft u menjacu

http://www.tutorialelogan.ro/2013/02/montat-bucsa-la-levier-schimbator-viteze.html

Doduse, ne znam kakav je tip menjaca u stepway-u, tamo na stranici pise kod kog menjaca moze da se odradi intervencija, a kod kog ne.

speedo

Citat: Lazar@ poslato 08.01.2016. - 01:20
vidim da nikad nisi vozio hondu ili nekog ozbiljnog japanca  :lux:

Nisam, ali za neke malo starije folkvagene i gotovo svaki pežo - domaća zadaća. Opet najbolji mi je kod bmw-a, brzo, kratko, precizno.

Ne vidim koliko imate kilometara, ali ne mislim da su ti problemi na tako mladim autima i do nekih 150-200 hiljada normalni, bez obzira i na tip motora i na tip mjenjača.

Ljuba_Zemun

Ја и после скоро 3 године не могу да се навикнем да на командној табли не видим показивач температуре мотора (Сандеро 2).Крајем априла истиче гаранција,мада су ми је за џ продужили на 5 година,па ћу највероватније уградити термометар са алармом за мерење т.мотора и заштите од прегревања.Такође ми смета тзв."мртви угао" између возачевих врата и шоферке па морам добро да пазим нарочито на пешачким прелазима и раскрсницама.

Ivan91

Ne vozim auto u rangu sa starim pezoom ili vw pa da sa njima poredim. Sa druge strane stara korola sa preko 200 000 na satu i 20 i kusur godina nije imala takve probleme, sto je bio veliki smor kada smo iz korole seli u nov auto i ono borba sa rucicom :/

Mene ne muci brzo saltanje kada gazim auto, naprotiv uzas je kada ides prva druga ili iz trece u drugu po gradu polako.
Kapiram da je to do motora koji je vec star dosta godina kao i menjac, a i kad je bio nov pravljen je za base modele klija i slicno pa je to prolazilo. Na 0.9 tce bi morao biti mnogo precizniji.
Miki, klip je na rumunskom il kom vec jeziku, mozes da objasnis sta je fora sa ovim ?

slavko_bgd

Fora je da se eliminiše luft ručice menjača tako što se limenim cilindrom stisne gumeni umetak oko kalote ručice.

miki-bgd

Jeste rumunski, to je cuveni Cristi koji poznaje logana i uzduz i popreko  :too:

Lazar@ je spomenuo luft u menjacu, a na klipu je pokazano kako isti moze da se sredi (u prvih par sekundi se vidi luft).
Kome treba, moze da pogleda ceo klip, sve je pokazano lepo ne treba dodatnih objasnjenja  :ziveli:

zac

Citat: Ivan91 poslato 07.01.2016. - 18:27
Meni menjac sve vise i vise smeta, kad sam preuzeo auto bio je ono ok, sada na 25 k km osetno je neprecizniji, a druga nekad zna da bude uzas. Jos kad sednem u neki drugi iole krsten auto vidim kolko je zapravo neprecizna rucica u loganu.

Ja izgleda tebe nisam razumeo, doduse nisi ni pominjao luft u rucici... ja sam ti rekao da proveris fizicku vezu rucice , poluge sa menajcem....a sad ispade da imas lufta u jabucici (posto si rekao da je menjac neprecizan)....i kod mene je bilo lufta na novom autu, ne mnogo ali me nerviralo sto se pomera gore dole...ja sam tu odma posle mozd a15 dana isekao gumeni prsten koji sam navukao ispod plasticne navrtke koja drzi polutke (kaolote ) oko jabucice..i od tada nemam lufta ni malo..eto vec punih 8 godina.. Samo zbog problema jabucice koja se pomera gore dole nemoze da se stvori problem nepreciznosti menjaca, samo problem povecanog hoda rucice...a to je drugi padez.

Andrix

Citat: Ljuba_Zemun poslato 08.01.2016. - 14:17
Ја и после скоро 3 године не могу да се навикнем ...
Ja sam odmah ugradio digitalni merac, pitali me na servisu za njega ali bez problema...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Ljuba_Zemun

Lazar@

Skoro 65 000km i mislim da imam  jos veci luft nego kod kristija :palica:
mislim da je razlog tome samo gradska voznja  :dance:

Ivan

I ja vozim najviše gradska vožnja, prešao 89000 i nema lufta za sada.

staracstol

Ja sam u dva navrata trazio da mi podmazu taj mehanizam jer se osetilo da radi na suvo. Neke nejasnoce u prebacivanju je imao samo kad se onaj piskota nosac razvakao. Ako niste menjali ulje u menjacu i to zna da pravi problem, kao da zapne kad ulazi u 1 i 3.

step.SU

Ne primecujem toliko da ima lufta, ali nekad ne mogu iz prve da ubacim u rikverc... a desava mi se isto da ubacim flasu u brzinu, umesto menjaca  :doh: :D

Isto nisam zadovoljan pregradama za sitnice, u prethodnom autu, Hyundaiju, imao sam vise prostora za mobilni, naocare, novcanik i tako te sitnice.
CITIUS - ALTIUS - FORTIUS