All-season gume

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Porucio jos 2 Kleber quadraxer 3. Tako da cu biti kompletno u istim. Sa istim sam zadovoljan za sada / ranije sam pisao utiske/, cekam vece kise i zimu.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

svrle

Moja iskustva sa Tigar All season su ista kao i kiconix. Kupljene pocetkom novembra prosle godine, presle oko 12.5K km.

MitarMrgulic

Citat: slavko_bgd poslato 01.08.2022. - 10:25
Gume prešle cca 5000km. Evo sad smo prešli skoro 2000km na letovanju, od čega oko 1700km autoputem. Stoji ocena da su mekane, dakle univerzalke koje više naginju ka zimskoj smeši. Meni to odgovara jer mi na ovim našim putevima koliko-toliko čuva trap i pruža neku udobnost u vožnji. I stoji ocena da su bučne u odnosu na letnje, što je sasvim očekivano u odnosu na sastav smeše i konstrukciju šare. Ali nešto nisam primetio neku veliku razliku u buci u odnosu na npr zimske "Continental" koje vozimo na mnogo boljim i novim službenim vozilima u firmi.  Za moj stil vožnje, uslove vožnje, vrednost vozila, godišnju km od cca 10000km (od koje je >80% gradska vožnja i brzine do 80km/h) i cenu seta, ova varijanta je sasvim OK. Očekujem je da izdrže 6 godina ili 60000km. Ako tako bude, otplatiće ih samo to što 2x godišnje nisam plaćao po 2000din za zamenu zimske-letnje. A onaj osećaj da ne moram da razmišljam o datumima, jurim vulkanizere, nosam gume tamo-vamo tek nema cenu.

Upravo tako druže Slavko i ja razmišljam, kod supruge sam na Megana, u jesen 2019. godine, stavio all season good year gume, neke su srednje cijene bile, ni najjeftinije ni najskuplje, u liniji all season guma, evo prije par mjeseci,
promijenio pozicije, prednje><zadnje, radi ravnomjernijeg trošenja.

Auto prelazi cca 10 000 km godišnje, računam da će izdržati 5-6 sezona ili oko 60 000 km, pa ponovo :)

Andrix

Za kombinovanje, trebalo bi unakrst ici, da bi se menjala spoljna strana guma, jer se tu najvise - i to prednje trose.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

MitarMrgulic

Vjerujem da jesu tako i uradili, majstori valjda znaju :) ja sam samo rekao da zarotiraju...

Lazar@

Evo jedan jedini test koji sam nasao za novu Savu All Weather.
Nije kataklizma kao sto sam ocekivao..

Poredili su je na stazi sa vector 4 season gen3 koja je odlicna guma.

Sava je isto sto i Debica, zavisno od zemlje u kojoj se prodaje(isto kao Tigar-Taurus-Orium)
Kod vulkanizera sam ih gledao, identicne su.

Mozda i nije losa budzet opcija

Test kocenj mokro i suvo

Capriolo

slavko_bgd

Hvala za video, odličan test.

Ali ključna rečenica je "Which tyre is the best for you?"

Capriolo

Uvek je bilo tako. Uvek iz neke naše lične perspektive ( polazeći i od naših želja, mogućnosti, a i našeg razumevanje naših potreba) zaključimo šta je "najbolje". Privatno vozim CrossClimate 2 (jer mislim da je dobar), a na poslovnim kolima imam Kleber AS i to ne prvi set (jer sam mislio da ni on nije baš tako loš), ali, ovaj test pokaza da je Kleber daleko od AS gume za preporuku.

Keka

Kleber je guma srednje klase, a testiran je model Quadraxer 2, iako je sada aktuelan model 3.

Dolazi iz iste Michelin kuhinje, ocekivano je da cenovno i po performansama bude izmedju Michelina i Tigra.

Ako zanemarimo ljute Kineze, ostalo je tu negde po performansama, ali i po cenama, za doticnu velicinu guma u rasponu od 7500 do 12500 din.

Na kraju se prica svodi na licne afinitete, ali i na izbor i dostupnost za odredjenu dimenziju (npr ja sam mogao da biram izmedju CC+ i CC2, tek se pre neki dan u ponudi pojavio Hankook po osetno nizoj ceni, a imaju odlicne gume).
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Capriolo

Ja baš ovih dana gledam nove AS gume u 185/65X15 za novog poslovnog Yarisa i relativno su male razlike cene izmedju premium brendova (Continental, GoodYear i Michelin) i nazovimo je "Kleber klase". Npr. Continental 9.200 dinara, a Kleber "trojka" 7.700. Za ceo set razlika 6.000 dinara.

Keka

kiconix

Samo ti citaj.
Ja sam srecan sto postoje ti testovi inace bi placao gume papreno.

Capriolo

Ja sam prošle nedelje poručio za Yarisa all season Good Year ( Vector 4Season G3 ). Da vidimo kako te AS gume šljakaju u odnosu na ostale AS koje vozim ( ako sam ja u stanju uopšte da primetim neke razlike ).
Set guma ( 185/65X15 ) sa montažom i balansiranjem u "Beo Caru" je oko 39.500.

A jedan drugar traži AS gume 185/60X16 i šanse nema da ih nadje. Imaju dostupne samo "kroz" 55 (i to po paprenoj ceni), ali ne i 60.

Keka