Curi Turbina na Stepway-u 1.5 dCi - U Garanciji

prethodna tema - sledeća tema

ivan-bgd

Na ovaj donji crvenii čep da ga tako nazovem kači se neka cevka a na vrhu te cevke je opet kao neki čep ali zaliven tj ne otvara se i koliko sam video tu curi.Međutim zašto baca ulje bez obzira da li pušta na čepu ili ne?Možda su to uljne pare,a ta cevka nije dobro odrađena pa onda pušta?

hobbista

Koliko vidim, ova dva velika crvena cepa su za vazduh, a onaj mali je za dovod ulja, na koj bi po pdf fajlu (MR-388-logan-1) trebalo da dolazi samo crevo sa holenderom.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

krle

Da, a tu može biti problem jedna sitnica u vidu zaptivke.

hobbista

Trebalo bi da su zaptivke - obicne bakarne podloske. Ili je (pretpostavljam) celicna cev koja dovodi ulje u nekom problemu.
Ako je ovo problem, onda to jeste minus za Zivu  :dobro:

ivan-bgd

Curenje se javlja gledajući sliku, levo od matice broj 14 (one gornje) na delu koji liči na konzervu :ces:

zac

Onda je to negde kod onog velikog crvenog cepa, to jest kod creva za vazduh...  :ces:
Ako sam dobro shvatio.  :ne:

ivan-bgd

I ja sam povezao da je to crevo od vazduha.E sad što vlaži ne znam... :ne:

zac

hobbista

Ja sam se ucutao, i pratim razvoj situacije.
Ako je curenje kao ovo na slici (mada ne daje najbolji prikaz), situacija je jednostavna - odvrnes selnu, skines crevo od vazduha i pogledas da li ima ulja u turbini / crevu.

ivan-bgd

Meni vlaži u gornjoj zoni na kraju tog creva tj. plastične cevi na slepom kraju :ces:

Na prve dve slike je mesto na kom curi tj balavi:

P.S. Izvinjavam se za treću sliku  (prebacite je gde mislite da treba) ali da pitam da li treba da ima neka keder guma na dnu šoferke u dužini od retrovizora do retrovizora :ces:

Zar je toliki problem da se koristi "Search"??: http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=1721.0

ivan-bgd

Danas kod  ,,RENO SAVE,,  zamenjen  deo koji sam slikao na predhodnom postu .Curila su uljna isparenja kroz taj  deo koji je pukao.Sačekao sam u servisu da mi odrade posao koji su odradili brzo i efikasno. :too:

Raja

Eto vidiš, mnogo buke ni oko čega, ili ti, sve je dobro kada se dobro svrši. :wink:

ivan-bgd

hobbista