TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

kiconix

Dovoljno je da kazem da je meni potrosnja padala i na ispod 10 litara ako ugledam aerodrom 2 puta po rezervoaru.
Znaci da je spadala sa 13 na ispod 10.

sibelius

pa evo jos malo da pojasnim
od mene (Medak) do aerodroma 24.6 km u oba pravca  skoro 50
prelazak plavog mosta ujutru (ili bilo kada) pravi haos
svaki dan  imam jos jednu turu koja izgleda medak blokovi centar blokovi medak
naravno ovo je sturo,ima tu odstupanja
ali generalno vam kazem narode ,desilo mi se mozda dva puta da  mi je potrosnja prelazila 10 litara i to samo u vreme onih najgorih guzvi letos
ne znam kako je i sta podeseno,ali meni auto ide kao zmaj
posto mi je tazbina u LE auto put je moj i bozji
na auto putu sa voznjom oko 120 km/h nije prelazio 10 litara
280km po autoputu i onda po gradu dok ne potrosim rezervoar izlazilo je oko 9-9.5
sad moguce je da ja ne znam da racunam.....

kiconix

Ja to i kazem
Kad sam putovao za Grcku, potrosnja pri 130 km/h je bila 10l.
Voznja na otvorenom pri brinama do 90 na sat je osetno ekonomicnija i to se na kraju odrazi na prosecnu potrosnju.

Djordje Basic

Evo da i ja dam moje iskustvo.
Ugradio sam gas pre 2 meseca i za to vreme presao nekih 6000 km.
Dosad mi se nije desilo da mi potrosnja prelazi 10l cak i po najvecim guzvama u Bg.
Naime, zivim u Ugrinovcima (20km od BG) i zbog prirode posla sam svaki dan po gradu, prelazim oko 30% po auto putu i 70% po gradu.
Za ovih 6000km prosecna potrosnja se kretala od 9,2-9,6. Doduse, ja ga ne teram preko 3000 obrtaja (skoro nikad).
Bitnija mi je potrosnja nego brzina.

sibelius

evo jos jednog proseka
sipano 36 litara , presao 400 km i to ovog puta mnoooogo vise po gradu
to izadje ravno 9 litara na 100

gile

Plin sam ugradio posle predjenih 100 km. Prvih 3000 km sam vodio evidenciju upisivao koliko litara  sipano plina. Voznja mesovita 50%-50% grad-lokal vozeno umereno posto je auto bio u razradi. Prosek 8,5 l. Do sada sam 2 puta vozio dok mi se boca ne isprazni. Imam bocu u rezervnom tocku i ako se ne varam njena zapremina je 42l. U Italiji stanem na pumpu i tip mi uredno bez nekog silovanj sipa 21l. Po mojoj racunici nije trnbalo da stane vise od 14-15 l posto sam prethodno presao nekih 150km. Ponistim dnevnu kilometrazu i kazem zeni "ala nas je Talijan oladio". Medjutim, sa tom boco sam presao 520 km i to sve auto putom konstantno 120-130 km/h plus 3km stani kreni voznje ( ala gazela u najvecem spicu) zbog radova na putu. Meni je to nesto mnogo km mada  neko je vec pisao da je sa 40l presao 500 i neki km.

sasasaas

Evo i ja da se javim, posto su me kolege forumasi vec pitali za potrosnju. Inace za sada sam ponosni vlasnik dustera kome sam odmah po kupovini ugradio tng uredjaj. U pitanju je verzija sa pogonom na prednjoj osovini. U proseku mi trosi 8.1 L gasa kada ga ne guram preko 3000 rpm, u ostalim slucajevima ne prelazi 9l. U stvari sasvim se normalno vozi po gradu i ne prelazi 3000 obrtaja, vozio sam automobil sa dizel motorom (HDI) pre i ovo je za mene prijatno iznenadjenje.

U svakom slucaju ja za sada prezadovoljan, utisak u voznji odlican a motor kada stanes na semafor se ne cuje.

Pozdrav.

Nikolagavijal

Koliki je kapacitet boce?
Da li je otvor za sipanje plina pored onog za benzin?
Koliku garanciju daju na uređaj?

P.S.Napiši i koliko si čekao isporuku Dustera?

sasasaas

Kapacitet boce je mislim 58l ako se dobro secam. Boca je montirana tamo gde treba da je rezervni tocak. I naravno otvor za sipanje je odmah pored onog za benzin. Tamo je ja mislim i predvidjeno jer kada sam u salonu gledao vozilo tamo je ostavljeno mesto za TNG prikljucak ispod poklopca koji je poprilicno velik.

Uploaded with ImageShack.us
Kao sto je na slici.
Garancija je mislim 2 ili 3 godine, nisam siguran. Moracu da proverim u papirima koji mi sada nisu pri ruci pa cu ti javiti.
Cekao na automobil nisam dugo, sa prodavcem sam za sada jako zadovoljan, sve ja odradjeno ekstra brzo i profesionalno sa njihove strane. Automobil je bio na lageru tako da ga nisam cekao, sve je trajalo nekih sedam do deset dana.

Nikolagavijal

Loganovac

Ako si napisao kolika je potrošnja prema pokazivanju board-a, OK. Inače, neprijatno ćeš se iznenaditi kad budeš dolivao gas. Ne može Duster da troši manje od Logana...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

sasasaas

Ne prema boar kompjuteru, vec prema racunici sa digitronom  :-)1
Puna boca pa octao kilometrazu, pa je skoro ispraznio, pa onda napunio bocu i video koliko je potrosnja na 100km o kojoj ovde pricamo.
Ona se krece oko 8-9.5l zavisno od voznje. Landirenco je u pitanju. Recimo pre neki dan sam isao preko fruske gore uglavnom uzbrdo i prosek je bio 9.1l gasa. Znaci napunio bocu dok se nije zacuo onaj zvuk (na NIS-ovoj pumpi) i presao 285 km ponovo dosao na istu pumpu i stalo je 26l gasa. Da jos dodam da nisam prelazio 3000 rpm. Jbg dali zato sto je jos sve novo ili ne znam zbog cega ali ja prezadovoljan  :to:

Pozdrav.

bocca

vidis, malo cudno. svi kazu da se potrosnja smanjuje kako se motor razradjuje. meni je bilo obrnuto. posto radim za firmu svojim kolima ja sve troskove pedantno vodim da bih imao pojma gde sam ja u svoj toj prici. elem, posle prvih 12000km, zbir usutog benzina (10%) i gasa (90%) podeljeno sa kilometrima daje 9.1l/100km (letnji period, a prvih par hiljada kilometara prepumpane gume, tako preuzeto). sad imam 38000km a potrosnja od 12000 do 38000 je 9.9l/100km (12 meseci, sva 4 godisnja doba, zimske gume (6000km) za 1cm sire, jedno 2000km prikolica sa ciradom...) mozda je i ovo odgovor na povecanu potrosnju a mozda ima nesto drugo.
p.s dosta smo ranije pricali o tome da je potrosnja gasa 10-15% veca od potrosnje benzina. sada se sve vise racuna sa 30%!?! (fabricki punto...) da li je moguce???
pozdrav svima

sasasaas

Slazem se sa tobom bocca, ovo nije 100% precizno, mozda je koji litar gasa u mom slucaju onaj prvi put sipano vise. Ali svejedno ja takodje radim sa svojim kolima i veoma mi je bitna potrosnja kao i dimenzije samog automobila. U svakom slucaju ja nastavljam redovno da pratim. Ja sam takodje na zimskim gumama. Meni dok je potrosnja gasa oko 10l to mi je ekstra super, 12l mi je takodje sasvim zadovoljavajuce. Uvek to zavisi od uslova voznje, guzve na putu i sl. ali ja sam zadovoljan ukoliko se potrosnja krece u okvirima oko 10l-12l.

Pozdrav

Loganovac

Citat: sasasaas poslato 15.12.2011. - 10:44
U proseku mi trosi 8.1 L gasa kada ga ne guram preko 3000 rpm, u ostalim slucajevima ne prelazi 9l.

Citat: sasasaas poslato 16.12.2011. - 09:50
Puna boca pa octao kilometrazu, pa je skoro ispraznio, pa onda napunio bocu i video koliko je potrosnja na 100km o kojoj ovde pricamo.
Ona se krece oko 8-9.5l zavisno od voznje.

Pomalo neprecizno definisana potrošnja. Pomislio sam da ni u jednom režimu ne troši više od 9l, što nema šanse... Drugi post je malo pojasnio, ali za pola litra gore... U svakom slučaju, ovo je OK potrošnja.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.