TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

Deda

Bio u Crnnoj Gori i vratio se.
Napravio 1406  km od toga 1200 pod klimom i 700 u vrlo losem rezimu gde prosecna vaznja nije stigla na 50 km/h ( ogranicenja voznje u CG), do KG i nazad ekstremno brza voznja auto putem 150km/h ostatak prosek oko 110 km/h. Relacija Bor, Kg, Uzice, Savnik, Niksic, Podgorica, Budva... a posle nazad preko Podgorice, Berana, Novog Pazara, Kraljeva, Kragujevca pa na auto put do Paracina i na kraju Bor. Predjoh sve planine u Srbiji i Crnoj Gori :P
Potrosnja TNG mi je 7,4 i mnogo sam zadovoljan. Uzeo sam u Crnoj Gori 27l , predpostavljam da je mozda malo bolji od naseg tnga? Ostatak kod nas u Srbiji, dve privatne i jedna nisova...

Pun gepek, nas troje u kolima...to je ukratko to/
Mozda je moglo manje da sam se kilavio ili bas vodio racuna na potrosnju, ali ...Ali ja vozim na TNG LOL

Loganovac

Potrošnja je fenomenalna  :hall:
A taj "vrlo loš režim" je izgleda najbolji, što se potrošnje tiče.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Aleks

Citat: zac poslato 25.09.2011. - 11:56
Koliko?
Lokal po Jagodini, pa auto-put (110-130km/h), pa lokal po Beogradu i Zemunu, pa ono "ludenje" po auto-putu (prilozen grafikon brzine), i jos malo lokala po Jagodini:
485km sa 47lit TNG-a.  :crazy: :woo-hoo:

Sir Oliver

To se i uklapa u nešto realno.
Samo ne mogu da skapiram kakvim režimom treba da vozim da bi potrošnja TNG-a bila 6.3l/100km...
I drink to make other people more interesting.

ppejic

80km/h 5. brzina, ravan put, jedan covek u kolima, na BMB

Sir Oliver

Ma na BMB je ok, toliko sam postigao do Valjeva i nazad kad je auto imao pređenih 150km.
Ali čovek kaže da je vozio na TNG...  :ne:
hibernacija:
"sve je moguce, meni na otvorenom i to kako kazu na magistralnom putu, sa prosekom od oko 80 km/h, 4 odrasla + pun gepek + klima isao i do 9 l/100 lpg-a, samo bez klime spusta se i na 7.5 l/100, a sa  dvoje bez stvari izgurao sam na oko 6.3 l/100 lpg-a".

I drink to make other people more interesting.

ppejic

Aleks

Keka

Pri 80 km/h 5. brzinom potrosnja je ispod 6 litara TNG.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

krdzan

Evo , nakom cca 7000 km sa TNG (Lovato, prijavljeno u odgovarajucem topiku) dobijam sledecu potrosnju-merenje sistemom pun prazan tank, nulovanje sata, bord nemam a i da imam mnogo mu i ne verujem:
-gradska voznja (ako tako moze da se uzme jer je uglavnom NBgd-Zemun, ponekad preko mostova) 9.5-10 lit
-otvoreno, autoput (mereno do Grcke i nazad, brzina cca 100-120max) srpski gas 7.8, makedonski 7.4
-ostalo, koliko pritisnem - toliko trosi, zakoni fizike su neoborivi.

Napomena, na 40 lit TNG u gradskoj voznji potrosim i cca 4 lit benzina,tako da je racunica potrosnje pomalo diskutabilna. Gas je svakako isplativ, ali mozda 30% jeftinije nego na benzin. Za sad zadovoljan.

slavko_bgd

Ovo su ozbiljni rezultati merenja u realnim uslovima i na osnovu iskustava naših klijenata poklapaju se sa našim saznanjima.
Koliki je % isplativosti je teško odrediti ali kao što kažete, svakako se isplati. Pogotovo zato što je cena uređaja i ugradnje značajno snižena za vozila u vangarantnom roku, u odnosu na pre 3-4 godine...

Loganovac

Moje sumnje su se obistinile. Prešao sam oko 450km vojvođanskom ravnicom (Kovin, Pančevo, Zrenjanin, Ada i nazad), lagana vožnja, doduše pun auto i pomalo klima (par sati) - 34 litra! Prosek malo iznad 7.5 litara/100km!  :ha: Toliko o propan-butan smeši koju sam sipao na NIS-u u Požarevcu. Zbog toga je valjda tako i zovu jer ima više propana nego butana...  :ranting:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ppejic

Pa to je to. Meni oduvek trosi toliko u slicnim uslovima. Ne znam kako ljudi postizu ispod 7.

gio

Pre oko 1000 km uradio redovan servis plinskog uređaja na 10.000km (prvih). Od tad mi troši po gradu 12.5 (po užem i širem centru grada). Pre toga je u letnjem periodu bilo 10.5 do 11. Ovih dana ću opet da posetim servis.
Na početku upotrebe plinske instalacije potrošnja je bila 11 - 11.5. Ovih 12.5 mi nešto mnogo.

LeNgenda

Citat: Loganovac poslato 04.10.2011. - 20:44
Moje sumnje su se obistinile. Prešao sam oko 450km vojvođanskom ravnicom (Kovin, Pančevo, Zrenjanin, Ada i nazad), lagana vožnja, doduše pun auto i pomalo klima (par sati) - 34 litra! Prosek malo iznad 7.5 litara/100km!  :ha: Toliko o propan-butan smeši koju sam sipao na NIS-u u Požarevcu. Zbog toga je valjda tako i zovu jer ima više propana nego butana...  :ranting:

Pa jel isto kad vuces sokic na jednu slamku ili na dve? A ti imas ne cetiri, nego osam slamke za vucenje.

A sa osam slamke za vucenje ni lagana voznja nije sto je bila.

A i taj starinski sokic ne valja, bilo u pretproslom broju SAT Plus-a. U poslednjem su zagrebli kako nas kradu na pumpama.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.