TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

moze li mi neko reci koliko je auto slabiji na TNG, u "konjima" i da li to moze negde u BG da se izmeri, bas me interesuje.Jer kad upalim klimu cimne kao da povucem jos tonu tereta.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Loganovac

To nema baš nikakve veze sa potrošnjom.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

bocca

malo veci uzorak. ispraznio, resetovao, napunio krenuo na put! vrbas-petrovac-vrbas, bez voznje po primorju sa svracanjem na ostrog. kola puna do vrha, do mora cetvoro odraslih i dete, nazad dvoje odraslih i dete. voznja umerena. potrosnja 9.1 l/100 km. u cg sipao 16 l na njihovoj eko pumpi i subjektivni osecaj je los. za te pare (0.75 eura) sam ocekivao barem isto kao kod nas, a mislim da sam dobio jos losije. a da, klima oko 80% vremena. pozdrav

Sir Oliver

Napunio u Mladenovcu pun, ne do tandrkanja nego dok aparat nije stao, boca bila prazna. Stalo 41 litar. Sledeće tankovanje do kraja, Nova Varoš. Noć, malo jača gužva na putu, malo divljanja po Zlatiboru (šta ću, ostali tako vozili), u kolima dve osobe i stvari kao da su bile još tri.... 8,9lit.
Za ukupnu kilometražu, tj potrošnju ću vas obavestiti kad mi se konačno ugasi, pa saberem, pa podelim.... i tako.  :c:
I drink to make other people more interesting.

Dragan

Od Užica do Kragujevca i nazad sa uključenom klimom i tri putnika 6,5 l/100km po kompu.

Sir Oliver

Komp nema veze sa potrošnjom TNG-a. Šta meri, ne znam. Meni je ka moru svuklo čak na 6.0 lit, a kad sam dopunio bocu bilo je 8.9 lit.

Keka

BC potrosnju preracunava prema zadatoj otvorenosti benzinskih dizni.

Medjutim, pravilno nastelovan gasni uredjaj ce trositi do +15-20% vise TNG nego sto pokazuje BC, a zbog manje energetske vrednosti gasa.

Svako odstupanje znaci ili katastrofalno los kvalitet gasa ili losu podesenost uredjaja ili kradju na pumpi.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

mrsp

Kad pomenu krađu na pumpi meni su na jednoj pumpi u KG-u u bocu od 55L sipali 58L plina. :fiju: I kad sam pitao, šta sad da radimo  :gun: Kaže čovek vidi sa gazdom ja ovde samo radim oni su naštelovli kako da puni :badmood: Naravno od tad više nikad nisam sipao tamo plin i svima sam pričao da tamo nesipaju jer kradu i to opasno :ranting:

Loganovac

"Bila jednom jedna pumpa"... - pa napiši koja pumpa, što se femkaš?

A što se katastrofalnog kvaliteta TNG-a ovog leta tiče, u firmi za svaku isporuku dobijamo deklaraciju u kojoj pored ostalog piše i procentualni sastav smeše. Uspeli su NISovci da jednog trenutka doguraju do 70:30 u korist propana (nije štamparska greška)  :ranting: :cekicem:  :gun: :fiju:

Ko razume shvatiće.

Sir Oliver

Hvala puno na objašnjenju  :to: , ali mi je malo nemoguće da bord pokaže, recimo 6.1 a potrošnja gasa bude 7.0 ili 7.3. Ipak je to 1.6, pretovaren auto i malo jača vožnja po Zlatiboru.  :ne: Ovo punjenje od čepa do čepa koje je pokazalo 8.9 mi se čini malo realnije.

mrsp

Citat: Loganovac poslato 11.08.2011. - 22:57
"Bila jednom jedna pumpa"... - pa napiši koja pumpa, što se femkaš?
Pa reko da budem fin  :c:
inace pumpa je MAXPETROL u naselju Centralna radionica

Loganovac

Što da nisi fin? Kakva je korist od neodređenih izjava sa NN pumpama, servisima i licima osim da sebi olakšaš? Na ovaj način, korektnom razmenom potpunih informacija, olakšavamo i sebi i drugima, a ko god da se pronađe u tome nema pravo da se ljuti, bolje bi mu bilo da stavi prst na čelo.

miloshsk

Do sada sam presao oko 80 000 na gas. Potrosnja u gradu (Novi Sad) oko 10l/100, na otvorenom putu, 100 -130km/h oko 8l/100, maksimalno sto sam izvukao od 40l plina je 515km.

Aleks

Koliko li je meni potrosio tng-a za ovih 119km?  :whistling:

:driver:

zac