TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

Aleks

Racunaj na malo vecu potrošnju, mene je pratila kiša od Preševa do Paraćina pa sam vozio u proseku nekih možda 20km/h sporije nego da je bilo suvo što je sigurno uticalo na potrošnju. U svakom slučaju, srećan put i lep provod!

Andrix

ja imam BRC i po gradu ide oko 11.5 sa klimom, na otvorenom ako se ide do 100 km/h do 7 l/100 a ako se gazi i sa klimom pije i do 12 l/100.Motor mi je 1.6 sa 8 v.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

stepwau-LPG

Tako je, otprilike to je to!  :to:

lesandra

Presao 400km sa punom bocom(31.5 l ),upaljena klima i max. natovaren Sandero.Jeste da je Grcki lpg,ali da se nije nesto pokvarilo,posto je normalno trosio u Srbiji od 9-14l plina. :ziveli:    A ja sam u Grckoj drasticno povecao potrosnju piva.

ppejic

Kada sam sipao plin na putu Igumenica-Arta, do aerodroma u Solunu, prosecna brzina 110km/h, 4 osobe u kolima, dupke pun, prosecna potrosnja oko 7.7L. Znaci, OK plin.

Zatim sam natocio na pumpi kod aerodroma (Solun) 20L i do Gevgelije je potrosio oko 14L (za nekih 115km) uz prosecnu brzinu 110km/h. Ili je izuzetno bio los plin, ili kradu.

sibelius

ma to je zato sti si isao uzbrdo :Smiley: :Smiley: :Smiley:

ppejic

Mereno metodom do "pistanja".

Keka

Ja sam za prvi maj vozeci po kisi 70-80 km/h u 5. brzini na otvorenom uspeo da spustim potrosnju na 5-5,5 litara plina na 100 km, ali sam se zato najstrasnije smorio brzinom.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Loganovac

Citat: ppejic poslato 01.08.2011. - 12:50
...prosecna brzina 110km/h...

Šta reći - ima se, može se  :hihi1:

Pejo, ta metoda ti je krajnje nepouzdana. Da se mnogo ne vraćamo na celu priču koju smoverglali mesecima, ali pritisak u pumpi, spoljna temperatura kao i temperatura samog gasa u rezervoaru pumpe imaju dosta uticaja. Ima pumpi na kojima mi multiventil uopšte ne zatandrče, nego postepeno, lagano smanjuje protok do zaustavljanja, ima onih kod kojih odjednom stane, a ima slučajeva da se raspada od tandrkanja. Ko od njih krade?  :hihi:

Odgovor: onaj ko ti sipa 5 litara manje nego što piše.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Saša

Slažem se da sve nabrojano ima uticaja, ali čovek mora imati neki polaz za računicu kad nema BC. :ne:
Supruga sipa uvek na Luk Oil-u kod aerodroma, do vrha.
Vozi istu rutu svakog dana, uz promenljivu sreću što se tiče beogradske gužve.
Po ovim "parametrima" potrošnja je uvek do sada bila oko 8 - 8,5 litara TNG-a.
Grešku "cajgera" jer pokazuje verovatno 5% veću brzinu od realne nisam uzimao u obzir.

ppejic

Put prema Igumenici i nazad je perfekcija, avionska pista, gde sa 1.4 Loganom (full natovarenim) moze uzbrdo da se tera (u cetvrtoj) do 100km/h, a onda nizbrdo na ler pustis se na 130km/h (dvadestak minuta, a mozda i duze) i jos moras malo i prikociti.

Da se vratim na temu. Rekao sam da je mereno metodom "od pistanja do pistanja", znaci do praznog rezervoara.

Pri povratku sam promasio skretanje za pumpu kod Gravene i nekako stigao do Cosmos-a na izlazu iz Soluna prema Nea Maudiania. Tada je zapistao!

Zbog cene plina u Grckoj, sipao sam kod solunskog aerodroma 20L, da imam do Kumanova, ali mi se lampica za rezervu ukljucila negde 40km pre Evzonija. Ako nesto pratim, to je ta crvena lampica, nepogresiva je, pali na nekih 9-11L od kraja u zavisnosti koliko je natovaren auto.

Znaci, potrosio je 10L za oko 80km. Nema tu neke filozofije.

perke21

Kod mene je potrošnja uvek od 9,5 do 10 litara TNG (išao u Greece ovog leta; sipao naš, makedonski i grčki gas na više pumpi; prešao oko 1800 km). Baš zbog toga što sipam TNG ne brinem da li je potrošnja koju desetinu litra iznad ili ispod. Da je i ceo litar na 100 km razlika to je svega 60 dinara  :fiju:
Jedino brinem kad se pali crvena lampica, tj. kad treba da ga napojim  :zloca: i onda  :dance:

Andrix

ja bih rekao da je to OK potrosnja, kao i meni sa 1.6 motorom i pod klimom i ne manje od 100km/h
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

dejandelic

Ja sam se pre neki dan vratio iz Grcke.Ukupno sam presao oko 1700 km sa 160l plina sto znaci prosek je 9,4/100km.Nas dvoje odraslih,troje dece i auto pun stvari kao i gepek.Voznja od 120km do 140km/h....tako da sam zadovoljan