TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

Ivko

Juce je zapistalo, sipao sam 41,10 litara presao sam 490 km i potrosnja je bila 8,4 lit. Vozio sam uglavom po regionalnim putevima, seoskim, ali svi dobri putevi samo malo uzbrdo-nizbrdo a gradsku voznju ja nesto i nemam kod mene, jedino sam 2 puta bio u Kragujevac.
Sipao sam plin na pumpu AMCC (a i nemam neki izbor samo jos 1 privatnik drzi na 2 pumpe a na auto put mi se ne ide), popricao sam malo sa pumpadzijom i rece mi da je nekada dobar nekada los plin. Videcu jos ovaj put kakva je potrosnja a onda sipam vozim i necu da razmisljam o potrosnji.

Andrix

ja merim od cepa do cepa, do pocetka tandrkanja, za mene je to najpreciznije sto moze, jer nemam bord
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Dejan 1.4mpi

Napunim bocu (60l), obicno stane 43-47 litara pre nego sto pocne da tandrce. Vozim dok ne zapisti. Redovno pisem kilometraze kad sipam, imam jedan obican Excel fajl za to, koji sam racuna potrosnju i troskove.
Zadnja 2 sipanja: sa 47 litara, kombinovano grad-otvoreno - 680km. Sa 44 litra jos uvek vozim, presao 610km.

Prosecan potrosnja je oko 7,5l/100km. Ali uz prosecnu brzinu do 100km/h,bez naglih ubrzavanja i sl. Neki kazu da je to "penzionerska voznja" ali ...

slavko_bgd

...i potrošnja je "penzionerska" !  :too:

Brzina i ubrzavanje koštaju...

hobbista

Pre dve-tri nedelje odradio sam servis. Slavko-bgd je uvažio moje primedbe i "pretresao" podešavanja ECU za TNG.

Epilog:
Prvi rezervoar TNG-a se poklopio sa BC - 10 l/100 km i po BC i po točenju, ali sam imao mnogo kratkih relacija, pa je potrošnja BMB bila malo povećana.
Drugi rezervoar TNG-a - po BC 9,9, po točenju 10,9 l/100 km. 250 km po gradu i oko 120 km van grada :)

Potrošnja mi je sada manja i u okviru je +10% od onoga što pokazuje BC (najzad).

Ostaje još da proverim potrošnju na auto-putu pri 140-150 km/h :D
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Keka

Sipao danas na NIS, potrosnja kao i uvek- 8.5 litara u proseku.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ppejic

Juce po mecavi i snegu, auto putem NI-BG, prosecna brzina 70kmh, potrosnja 9.5l

Loganovac

:ha:

Ja sam u odlasku autoputem Požarevac-Beograd po kijametu (vetar i sneg, ali srednja traka očišćena) pretežno vozio 80, ponegde do 100km/h (recimo 20% puta), potrošnja 8,0L/100km po board-u, dakle stvarna možda nešto malo veća uzimajući u obzir da mi se za poslednjih nekoliko tankovanja gasa pokazivanje board-a prilično slažu sa stvarnim utroškom goriva - piše recimo 42,8L a ja ga dopunio sa 38,6L gasa i potrošio po gradu par litara benzina...

E pa ako si ga čipovao!
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ppejic

Od Smedreva je put bio CIST, bolje receno kako sam se priblizavao Beogradu, stanje puta se poboljsavalo eksponencijalno.

Do iskljucenja za Krusevac sam par puta padao u iskusenje da se vratim nazad.

Keka

:ne: meni je prosecna potrosnja i dalje 8,5 litara TNG. Za prosek po ovom kijametu cu videti (i javiti) kad potrosim ostatak rezervoara, cenim da ce biti oko 9 litara.

madridista

Citat: Keka poslato 05.12.2012. - 12:07
Mnogo malo, ali 'ajde....

pa jeste vrlo mala potrosnja ali tako je kako je......sipam pun rezervoar i kad zapisti izracunam koliko sam sipao sa predjenom km znaci ako sam sipao 44l i presao oko 620km to mu je oko 7l

Keka

NS-Bg-Pa-Kovacica-Pa-Bg po onom kijametu, posle Bg-NS, NS-Bg, malo po NS i malo po Bg po normalnim uslovima.

Predjeno 440 km, od tandrkanja do tandrkanja sipano 38 litara gasa. Prosecna brzina ~47 km/h.

Prosecno 8.64 l/100 km.

slavko_bgd

Za uslove od prošle nedelje to je super dobra potrošnja. :to:
Meni je Scenic na istim relacijama od prošle subote do juče potrošio 35L na 281km, što mu dođe 12.5/100. U normalnim uslovima (suvo vreme) trošio je oko 9/100.Videću ove sedmice, sad kad su ulice raščišćene, kol'ko će da arči po gradu...

hobbista

A da nađeš nekog majstora da ti sredi mape na tvom TNGu ? :crazy:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

slavko_bgd

:too:  :Smiley:

Ne bi ja tu ništa dir'o  :hihi1: