TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

jasho

Skoro merio prazan-pun-prazan metodom, stane dok ne zatandrče multiventil 33,4 litra u proseku, prešao 448km relacije otvoreni put (pros brzina 80km/h)-autoput(130-140km/h)-grad (40-50km/h uglavnom NBG) po trećinu svaki deo puta, potrošnja znači 7,45l na 100 km.

Ja zadovoljan!!! :dobro:

vladimiris

poslednja tri puta sipam po 20 litara plina i u proseku sam prelazio oko 250 km. potrošnja ne prelazi 8.5 l plina, uz umerenu vožnju, bez tereta, i uglavnom po gradu, N. Beograd...sipam na NIS -u Zmaj.

Loganovac

Na NIS-u u Boru dopunio rezervoar. Vratio sam se kući (136km) sa žestokim prženjem preko Crnog Vrha (jednom drskom Meganu sam pokazao šta je Rumunomobil) sa prosekom 6.9 po boardu, zatim strogi grad Požarevac (znate onaj što ga upoređuju sa slikama Meseca i Marsa  :doh: ) narednih 242km. Na boardu pisalo da je potrošeno 33.6L sa prosekom 8.9, dosipao sam 33.8L gasa. Otišlo je i nešto benzina, ali suma sumarum izlazi da je prosek u ovoj mojoj zakrčenoj čaršiji bio nekih 10.1L gasa/100km, što je na relacijama od po par kilometara u centru zakrčenog Požarevca po meni OK. Benzina je sigurno otišlo jako malo, redovno je prebacivao na gas posle najviše jednog minuta.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Keka

Napunio rezervoar na Avia pumpi u NS, kod stanice.

Autoputem Novi Sad-Beograd-Paracin, brzina 90-100 km/h.
Magistralnim/lokalnim putem Paracin-Borsko jezero, nekoliko finih uspona, krivina, brzina do 80 km/h.
Magistralnim/lokalnim putem Borsko jezero-Bor-Zajecar-Borsko jezero, brzina do 80 km/h.
Magistralnim/lokalnim putem Borsko jezero-Lazareva pecina-Bor, brzina do 60 km/h, puno krivina, uspona, neobelezen i uzan put.

Presao 505 km. Sipao 36 litara na NIS pumpi.

Prosecna potrosnja, kad odbijemo nekoliko km na benzin, 7,2 litara TNG.

Zadovoljan.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

drzarkod

Kupio Elm 327 instalirao sofver i umesto bord kompa kog nemam pratim potrošnju na telefonu. Zapažanja. Pun prazan rezervoar metodom 455 km sa 40 l plina mešovite vožnje ali pretežno gradske a Torque mi pokazuje 8.5 l prosek. Zadovoljan.

Keka

628 km, 45,5 l TNG (sipano na NIS pumpi u Boru). Autoput 90-100 km/h i regionalni putevi ~80 km/h.

Prosek 7.25 l na 100 km. :bliss:

kiconix

Ti si vozio na AP do 100  :ha: :ha: :ha:

Jel ti dobro?

Keka

mladja73

Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

drzarkod

gradska vožnja, energična uz kišu i krovni kofer 9.5 l tng plus benzin za potpalu... :aplause:

Bojan

Ja obicno predjem oko 430 km sa rezervoarem gasa, cija zapremina doduse varira od sipanja do sipanja.
U Banja Luci mi naspu 36 l, a u Sloveniji i po Njemackoj oko 37-39 l  :ces:
Uglavnom, manje-vise uvijek predjem priblizno isto km, vecinom na otvorenoj cesti.

DarioGTI

@Bojan - i kod mene je u većini slučajeva takva kilometraža sa tom količinom plina. Nekad bude i 50tak km više, a nekad i manje...  :kava:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

sokoll

Posle skoro 3000 km predjenih u strogo gradskoj voznji u Beogradu , uglavnom nocu i uvece prosek mi je 9.7 l
Voznja je umerena kad god moze , ali to na taxiju pogotovo vikendom nije bas moguce .

Keka

Od prosecne potrosnje od 7,2 l TNG na 100 km na otvorenom, posle nesto voznje po guzvi po Bg i NS, dodjoh na prosecnu potrosnju od 8,77 l TNG na 100 km.

Nakon punjenja rezervoara i samo gradske voznje po NS, gde dosta vremena prodje u cekanju na semaforima, BC pokazuje prosecnu potrosnju od 11,8 litara, sto je oko 14 litara TNG na 100 km  :ljut:

DarioGTI

Jučer sipao do čepa - 40.29L plina. Ispraznio sam bocu do samog kraja  :D

Potrošnja je bila 8.04L/100km, imao sam jedan izlet od 200km vangradske vožnje do 100-110kmh, ostalih 300km je bila 70% gradska, i 30% međugradska vožnja, a bilo je i oko 50km vožnje sa prikolicom. Ovo mi je do sada najveća autonomija, oko 498-499km, do benzinske sam vozio na benzinu još 2 kilometra (skupo!!!  :40: ).
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)