Ostala vozila članova

prethodna tema - sledeća tema

nik

Lep autić. Srećan vam bio. U zdravlju da ga potrošite.  :ziveli:

shole

miki-bgd

Nakon ravno 9 godina, druženje sa Stepway-em došlo je do kraja...
Ćekao sam 3 i po meseca i pravo iz fabrike stigao je Renault Kadjar :lux:

U izboru su bili još: Hyundai Tucson (stara verzija), Nissan Qashqai i Renault Kadjar.
U februaru Tucsona skoro više da nije ni bilo (nova verzija je trebala da stigne), pa je ispao iz priče.

Međutim, usled ove zezancije sa čipovima, i za Qashqai i Kadjar je bilo neizvesno (Qashqai je mogao da stigne za 2 meseca, ali je bilo pitanje da li će uopšte da stigne, a Kadjar za 3-4).
Vrlo su slični automobili, vrlo slična oprema... Na kraju je presudilo što Qashqai u istom cenovnom rangu nema LED oborena/duga svetla (gledajućii njihov sajt deluje ko da samo LED i nude).
Kadjar ih ima, i iako deluje kao mala razlika, kad sam video kako rade LED svetla beskrajno bih se kajao da ih nisam uzeo.

Uzeo sam turbo benzinca 1.3, 140 konja i 240Nm i 6 brzina, u Intense paketu opreme.
Auto preuzet pre par dana, i za sada sam oduševljen! Udoban, prostora ima za svakoga, ima svašta od opreme, cajger (iako mi se nije sviđao) radi super posao, sve što treba je prikazano kako treba. Infotainment je dobar, ima raznih opcija, savlada se očas posla (mada bi dobrodošao još poneki fizički taster, a ne sve da je na dodir). Uživanje  :lazy:

Za sada je u razrađivanju pa ga nisam terao preko 3000 obrtaja, ali može da povuče (turbo pruža maksimalni moment već od 1650 obrtaja). Asistent za šaltanje (za eko vožnju) pokazuje da se promeni brzina već kad se približi 2000 obrtaja (pa sam vozio i 70 u 6-oj  :D ). Maltene sam ga vozio i kao dizela, u rasponu od oko 1400 obrtaja, pa do 2500 obrtaja, dok mi se Stepway na 1500 obrtaja gušio a tek preko 2000/2500 se osećala neka snaga.

Mešovita potrošnja u ovom periodu je 7.2l, a pri kruziranju tempomatom 80km/h se vrtela između 3.0 i 4.4 litre.

Evo slika, uglavnom su spolja, nisam se setio nešto posebno da slikam unutra.

kiconix

Cestitam, u zdravlju da se vozate.
Kao da si juce uzeo Stepway-a.  :ha:

Zoran

Čestitam i sretna vožnja.
Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Vladan P

Miki
Čestitam!

Sa srećom i zadovoljstvom da se navozaš.
Zajedno smo skupa !

miki-bgd

Hvala  :wave:

Citat: kiconix poslato 20.06.2021. - 22:05
Kao da si juce uzeo Stepway-a.  :ha:
Bas, brzo prodje vreme...

Veterinar

Neka je sa srećom! Juce sam se vozio u Kadjaru sa tim motorom, tako da sam siguran da uživaš u vožnji.  :friends:

szs

Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

nik

U zdravlju da ga potrosis.  :aplause: :aplause: :aplause:

suply1

Raja

shole

Aleks

Uživaj, odličan izbor!  :ziveli: Jel 4x4?