Dacia nekad i sad / Logan - Duster

prethodna tema - sledeća tema

Damir Oravec

Nisam znao kako da naslovim ovu temu, pa ispade rogobatno, ali sasvim razumljivo. Davnog decembra 2004 kupio sam Logana 1.4 Mpi Ambiance plus paket. Prednji el.podizachi, klima, centralno daljinsko zakljuchavanje, ABS, servo. Kakva je to odluka bila u to vreme!! Dati "tolike pare za Rumuna", kao i vec prezvakane izjave " za te pare si mogao kupiti 5 godina starog .. " Ja se nisam obazirao. Jedno vreme bio sam atrakcija gde god da se pojavim. " Chek samo malo..a to je taj Logan..auuu..koliki gepek..a kako ide? " Pa kako ce ici rodjache!? Nov je..znash.. ide. Lagano sam otkrivao shta mi smeta, shta mi nedostaje, shta bi moglo bolje. Prvo je bilo poprilichno za moj ukus, ruzno reshenje za vrata iznutra..plastika..bez rukohvata. Sledece je izrazito jak zvuk kompresora kada se ukljuchi klima i osetan pad snage, kao i buka koju stvara rad klime, opisao bi ga kao changrljanje pribora za jelo u sherpi. Buka u kabini na brzinama vecim od 120 kh/h. I razne kolichine veceg ili manjeg trunja koje su me s' vremana na vreme pogadjale iz ventilacionih otvora. Vecina mojih zamerki je mogla da se reshi u Uradi sam topicu na forumu..izolacija, filter. Nisam imao nikakvih problema sa kolima. Jednom sam ga lupio o bankinu, jer sam imao prednje Vintere, a zadnje Montana. Kvarovi simbolichni: diode u konzoli, automat rikverc svetla i pred kraj mi je crkla druga brzina na ventilatoru hladnjaka. Korozije, nije bilo, sem ispod gornjeg kedera unutar motornog dela i dve ili tri tachkice od po 5mm na gepeku. Kada je doshao red za prodaju..izgledao je kao na slikama dole.

Prodao sam ga u roku od 7 dana od kada sam dao oglas.

Duster je uskoro stigao. 1.6 16v Laureat + loock pack + muzika. Vecina vas ga je videla da skupu u Miloshevom konaku. Pre kupovine, ponovo sam slushao iste priche kao za Logana.. " alo..za 13k eu..pa za te pare mozesh kupiti..ajojjj". Ali, kada je auto doshao, pricha se promenila. Chak je i kolega, okoreli VW..provozao Dustera i rekao : " svaka chast..fenomenalan je". Moji utisci su:  sjajan osecaj pri voznji. Prostran, pregledan. Rupe i neravnine skoro pa ne osecam. Mnogo je tih :) Kada se pali klima ne chuje se kompresor :) Nema ni osecaja gubitka snage. Kad smo kod toga, ubrzava u petoj na 130..osetno :) Nedostaje mi otvaranje poklopca rezervoara iz kabine, ali ajd sad. Zbuni me po nekad broj obrtaja i brzina, jer sam navikao na Logana, ali navikavam se i na to. Potroshnja je bila velika dok se nije razradio motor i proshla zima. Sada je po magistralnom putu, gde se vozi do 80km/h - 7.1, na auto putu pri 130-140 km/h oko 9.9, i po gradu 9.4. Predje retko 10 l/100. Za praznike smo ishli do mojih i poneli kolica, krevetac, dushek, stvari, papagaja i sve sem papagaja koji je bio suvozach, je stalo u gepek. Takav auto sam trazio! Slike su ispod.. Od opreme, josh planiram naslon za ruku i to je to. Za sad.

Dule BG

Kako mi dodje da ti ukradem ovaj znak sa volana i nalepim kod sebe  :zloca:
Sala, prelep auto, prostran, mozes fudbal da igras unutra i u gepeku i sasvim malo trosi za vozilo te kategorije...za te pare, em nema konkurenciju u cenovnoj kategoriji em je lepsi i bolji od vozila koja su skuplja od njega.
A za ove sto ih je sramota da samo pogledaju Dacia-ju (  :glare:), samo vozi, ljubomorni su ali jos ne smeju da priznaju  :hihi1:

Zelim ti puno predjenih km bez kvarova!  :friends:

Zoran

Baš mi je drago da si zadovoljan sa potrošnjom  :wave:.
Sam svoj gazda - vazda.

LeNgenda

Ako ga Zoki ne bi utanjio sa 6 kila bemzina...
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Damir Oravec

@Dule, zar BlackLine nema novi volan? :( Mislio sam da taj volan sad stavljaju u sva vozila.. Mozda ima Zeljko :)
@LeNgendo.. dok ga ne spustim na 4.2 l/100 smatram da nishta nisam uradio.. ako nishta..dacu ga Zokiju na mesec dana :)

E..sad.. onaj djavo na auspuhu me koshtao 1400din sa ugradnjom. Pashe i na Sandera :) Traku izmedju table i shoferke ima i lepo je nameshtena..nigde ne viri. I za mene otkrovenje..filter kabine.. :) E..nema vishe trunja u kolima :)

Dule BG

Ima novi, ali nema znaka...samo ga Duster ima  :ne:

:offtopic: ovakav je kod Black Line-a

Damir Oravec

Nije off topic :) Koliko shvatam ovo sam ja otvorio i moze svako da napishe shta hoce :) Ma odlichan je i tako.. meni je black line bio opcija, dok nisam prelomio za Dustera.
Ps. a ja bi tebi skinuo tu kozu sa volana...meni bash nedostaje :)

Aleks

Svaka cast na izboru  :respect:. Zelim ti da uzivas u svakom predjenom kilometru!  :ziveli:

Loganovac

Baš lep opis, svaka čast za ideju!  :to:
Ništa lepše nego kad je čovek zadovoljan svojim izborom, a činjenica je da je prava avantura bila kupiti Logana 2004. godine, sa Dasterom mislim da praktično nema rizika - sigurica.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

kapsid

Ne može somun bez najmanje četiri kifle da balansira!

MajorSoul

@ Doravec - Odlican opis.  :aplause:
Ja samo mogu dodati da mi nije zao ni dinara koji sam izdvojio za Dustera  :jea:
:wind:
..need more buttons..

david

Posto si imao Logana, da li vidis razliku na zadnjoj klupi? Da li je uza po duzini i da li ima manje prostora za kolena pozadi?

Damir Oravec

Nisam 100% siguran, ali chini mi se da ima za nijansu manje mesta, jer kad  moje visine, sedne iza mene, malo privuchem sedishte napred, shto na Loganu nisam radio.
@MSoul..svaki dinar je dobro ulozen. Svaki dan se iznova odushevim koliko je dobar :)

Sir Oliver

Ma i ja sam hteo istog takvog, samo mi na kraju ipak Logan lepši!!!  :huh:
Al odzvoni u glavi ova glupost...
Šalu na stranu, ne može mu se naći zamerka. Svaka čast na izboru i puno sreće i "raubanju" istog.
Zamisli da ga Zoki ima i da tegli onu njegovu gvožđuriju a on troši 5,1 uz Ivan Sedlo. Šta ti je maler, kad čovek zna a nema mogućnosti.  :hihi1:
Na kraju, za sve Dasterovce   :aplause:
I drink to make other people more interesting.

Damir Oravec

Upravo pročitah šta sam pisao o Loganu i Dusteru. Naslon za ruku - kupljen. Ne mogu da zamislim kako sam vozio pre njega. Pre podne sam "nalepio" ornament na zadnji branik. Odlično izgleda. Ne znam koliko slika može da dočara.