Stepway potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

Veterinar

Uz stisnuto kvacilo auto ce nastaviti da jedri prakticno istom brzinom na ravnom (naravno, otpori cine svoje) i ako se najnelogicnije menjaju brzine.  :wave:

U svakom slucaju, nema potrebe za najvisim obrtajima, a suludo je stiskati papucicu gasa do poda na niskim obrtajima, odnosno u neodgovarajucem stepenu prenosa.

maximumx7

1.6 MPI Prosecna 7.9l

Bojan

1.6 MPI, takođe prosječna nešto ispod 8 litara.
Jedino mi nije jasno po pitanju zakidanja od strane pumpadžije. Recimo u BiH mi nekada naspu i 53-54 l u rezervoar od 50, a ovdje na drugom pištolju 49 l.  :ces:

Raja

I za to postoji rešenje opisano u temi: Čudno točenje gasa, by Slavko.

Bojan

Ne znam kakvo je vaše iskustvo po pitanju potrošnje gasa pri vožnji iznad 120 km/h.
Kod mene uglavnom i nije baš za pohvaliti. U švabiji sam vozio oko 140 km/h par stotina km, supruga ja i pun auto stvari. Spržio je gas kao Božiju kišu. Završni skor oko 10 l.
BMB takođe nije za pohvaliti na tim brzinama.
Meni djeluje da je najbolji kompromis brzina/potrošnja negdje oko 90 km/h.

Dejan

U potpunosti se slažem.
Meni po našem auto putu, brzina oko 130, troje odraslih, dvoje dece + krovni kofer, potrošnja TNG oko 11. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, ali šta je - tu je.
Inače prošle godine po magistralama Halkidikija potrošnja TNG oko 8, ali brzine 80 - 90.

Veterinar

@Bojan

Potrošnjom od oko 10l/ 100 km na pomenutim brzinama sam prezadovoljan. To je (trenutno) 700 dinara na 100 predjenih km, što je oko 200 dinara/ 100 km manje nego što bi potrošio dizelaš na tim brzinama.

Bojan

Da li je neko od vas možda nabasao na netu na podatke o potrošnji u zavisnosti od brzine kojom vozimo, vezano naravno za naše Dacie? Ima masa stranica sa tom tematikom (na engleskom), za druge modele auta, mada moram priznati da im se podaci poprilično razlikuju.

Lazar@

Treba da idem na malo duzi put...a nikad prije nisam testirao potrosnju na autoputu jer nisam imao uslova za test...koliku potrosnju otprilike da ocekujem za 1.5dci pri 130kmh?

vujanovgoran

Oko 4,5 - 5,0 l/100km
Dizla je dizla
i opet dizla!!!

Zoran

Evo neke odokativne matematike . 45x0,22/1,3=7,6 l/100km. Izgleda mi puno ali napiši koji je rezultat bio pa će vidimo.
Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

Dizlo, Zorane, taman kad bi toliko potrošio! Očekujem do 5L/100km.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Dadokg

Pri toj brzini, i ako radi klima, plus ako bude pun, neće biti ispod 5.5l.
Zato smanji brzinu na 110km/h i potrošnja ide dole za litar.

bind

Vec par godina vise puta godisnje Beograd -Nis i od mene pun do cepa  (drugi skljoc ) do OMV Aleksinac na auto putu-196 km 14.5l  (isto  do  drugog skljoca ),uglavnom 130 do 140 samo neki put 150.

Pre par dana hitno morao da idem i da se vratim sve vreme  140-150-160  Presao 540 km kad sam krenuo bile 2 crte , napunio do cepa i kad sam se vratio palo na dve crte ...
Bez klime  sam vozio taj dan posto sam ga cepao do daske,reko da je ne osasavim...

Loganovac

:ha: Pa šta će vam onda dizlo ako toliko rasipa gorivo? 7,4L/100km?
Baš me zanima šta Deki ima da izjavi po ovom pitanju, on otprilike vozi tim brzinama...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.