Tandrkanje brisaca

prethodna tema - sledeća tema

anikola

Ajde da kažem i svoje iskustvo sa tandrkavim brisačima.

Menjao sam jedno 5-6 proizvođača i dužina brisača, sve dok mi drug nije rekao da savijem brisač (negde iznad sredine) jer je neujednačen pritisak na krajevima brisača prema staklu.
I tako skinem brisač, malo ga presavijem (onako preko kolena, proizvoljno), vratim i eto čuda, ne škripi. Sa drugim brisačem ponovim sve isto, ali sam morao kontra da ga okrenem,mislim na savijenu stranu.
Ovo je radilo i pri sledećoj promeni brisača.

Možda ovo nekom pomogne

Pozdrav svima :nami:

Veterinar

:dobro:

Citat: Loganovac poslato 11.01.2012. - 22:47
Samo ako ih pronađem u mou varoš...  :hihi:

Ak' ih tam' ne mo'š nać', rešićemo odovud.  :wave:

Loganovac

Ma idi begaj, našao sam u prvoj prodavnici auto delova u koju sam ušao. Kupio sam Alca metlice od 56 i 50cm (te su imali) na komad za 220+200 dinara. Brišu besprekorno i bešumno i to kako suvo tako i mokro staklo. Ima i onog dosadnog curenja...  :agr: Evo fotki:

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

zac

Curenje..... los preklop brisaca, jedino resenje modifikacija mehanizma.

maestral5747

nije li onaj Rumunj Christian riješio taj problem tandrkanja skraćivanjem (savijanjem) one kukice koja drži feder ruke brisača? Ima i video

Raja

Da li je Rumun rešio problem tandrkanja brisača:  ne znam.  Jedno od jeftinijih rešenja su Alca metlice, jeftine a rade radnju. Šta bi više? :kava: 

sasasaas

Posto sam relativno nov na forumu i uopste od skora vozim dacia vozila. Danas mi se prvi put desilo to sa tandrkanjem brisaca. Malo sam se vozikao putem koji nije asvaltiran i kada sam izasao na asfalt to tandrkanje se nastavilo sve dok nisam stao. Kada sam krenuo tandrkanja vise nije bilo.
Ako se ovaj iritirajuci zvuk ponovo javi i ja cu morati da menjam metlice brisaca. Jel zna neko je te Alca metlice pasu na dustera?

Veliki pozdrav.

maestral5747

Citat: Raja poslato 01.02.2012. - 10:28
Da li je Rumun rešio problem tandrkanja brisača:  ne znam.  Jedno od jeftinijih rešenja su Alca metlice, jeftine a rade radnju. Šta bi više? :kava: 

Evo ovdje video, navodno se tako pojača sila kojom brisač pritišće šajbu
http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-intarit-arc-stergator.html

Ljota

Ima logike, ne oduzima mnogo vremena i nista ne kosta! Vredi probati. :write: Samo da prođe ova napast od vremena. :zima:

Svarog

Ali ostaje činjenica da su mnogima prestali da tandrču brisači s promenom metlica, dakle bez ikakve modifikacije poluga, opruga i inih delova brisača. Metlica mora da bude fleksibilna, tj. svi oni "zglobovi" na nnjoj moraju da budu lako pokretni i nema tandrkanja. Originalne metlice su od lošeg materijala, brzo se ukrute i eto tandrkanja. Meni posle originalnih metlica nijedne više nisu tandrkale, ni jeftine ni skupe.

Dachaa

Moji aero brisaci iz Metroa me sluze vec vise od godinu dana platio sam ih negde oko 300 din po brisacu i do danas nisu tandrkali po nekad samo kad je bas suvo staklo ali to je nista,danas su poceli katastrofalno da se ponasaju doslo vreme za zamenu,nisam prelistavao svih 15 strana ali jel moze neko da mi kaze koje su dimenzije najbolje za Logana iz vasih iskustava,bio bih vam zahvalan  :wave:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

Raja

Uobičajena veličina je 51cm a stavljamo od 51 do 53cm.

Gagi1/2

Takođe se dobro pokazalo da staviš dve različite dužine - kod vozača duži (neki su stavljali i 56cm), a kod suvozača kraći. To bar donekle smanjuje veličinu onog dosadnog neobrisanog trougla na vrhu stakla. :wave:
Osim, ako već nisi "modifikovao" desni brisač. :)

Dachaa

Nisam ali planiram cim ovo vreme malo otopli sad mi ne pada napamet da izlazim napolje..  :kava:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.