Tandrkanje brisaca

prethodna tema - sledeća tema

scepo

Može li i da li bi ružno došlo da se lijevi brisač stavi 560 a desni 510 , da li bi tada ostajao manji neočišćeni trougao i i ne bi bilo onog iritirajućeg slivanja po sredini šoferke ? Što mislite ?

hobbista

Ja sam stavio na MCV. Ostaje manji trougao, ali se i dalje sliva  :badmood:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

sanderoman

560 i 510, to je to, mislim da bez prerade bolje ne moze.

scepo

Ovih dana ću gledat da stavim tih dimenzija aero Champion brisače , pa javljam kakva je razlika  ....

markonikolic83

Danas stavio oba 550,i ok je.Neki nepoznat proizvodjac,cena 140 din par.Uvek na jesen stavljam nove brisace,dobro brisu kad je kisa,zimi,a preko leta "pregore",pa ih zato tako menjam.

Constantin

Evo, nađoh topic u kome sam i sam postovao pre nekih godinu ipo dana.
Kupio sam tada Valeo brisače i nisam se pokajao. Vidim sad da se u  međuvremenu vodila priča oko različitih dimenzija metlica, ali ono što me trenutno muči, jeste zadnji brisač
Propao je, onaj fabrički, pa me interesuje da li je neki vlasnik sandera menjao zadnji brisač.
Koliko sam video, ovaj fabrički zadnji brisač mi je lepši nego ove metlice, pa se razmišljam da eventualno skinem samu gumicu i postavim na originalni nosač. Ima li neko ideju ili neko iskustvo s tim?

sphex

^ bravo, to i mene zanima, mada zadnji zbog ređeg korišćenja još uvek ne pokazuje znake umora ;) Napred stavih jedan aero od 51 cm desno i neki bezimeni levo od 53 cm - nema više škripe i cijukanja, ali mi se čini da aero od 51 cm na suvozačevoj strani bolje prijanja jer levo na mojoj strani ostaju štraftice...
we brake for nobody!

Ayrton

Pa što ih ne rotiraš?Mislim taj aero na levu stranu a obični na desnu.Ili kupi još jedan aero?!
Ako smem da pitam,što si stavljao različite dužine metlica?
Znaćeš ko si ako vodu nosiš!

sphex

Hehe, pa hteo ja da stavim dva aero, međutim pametnjaković krenuo da menjam i stavim pogrešan nastavak/plastični držač na jednu metlicu.... i sad nema šanse da skinem, mislim može ali moram da secnem taj nastavak. I onda ajde kao da probam različite dužine (pisalo se o tome) i kupio najjeftinije neke od 53 cm, zamenio i ostalo tako. Ma glupost, menjam prvom prilikom.
we brake for nobody!

Ayrton

Znaćeš ko si ako vodu nosiš!

LeNgenda

Citat: sanderoman poslato 31.10.2010. - 18:33
Inace preporucujem Alca nemacke brisace iz Uradi sam. Kostaju 220 kom. i ne cuju se uopste :to:. Mozda su cak i malko meksi nego sto bi trebalo.

Gde kupih sijalice, tu kupih i brisace, Autostart u Zarkovu. Alca, grafitni, 530 mm oba, 180 dinara po komadu, stavio sam pred vozaca, originalni vozacev od 510 mm sam prebacio ispred suvozaca, u tandemu rade odlicno i necujno, dobra preporuka. Onaj originalni suvozacev se iscepao i to je podstaklo zamenu.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Svarog

Možda je ovo najbolje mesto da iznesem jedan kuriozitet u vezi s metlicama brisača. Sad za praznike sam nešto razgovarao s bratom u vezi s kolima pošto i on ima Logan i on me pita gde da kupi metlice. Ja mu kažem da ima ovde, onde, hipermarketi, prodavnice autodelova, neka pogleda i kupi gde je i do sada kupovao. I on me tu šokira rečima "pa nisam ih do sada kupovao". Kako nisi čoveče kad ti je Logan 2006. godište? I ispostavi se da nije imao potrebe da menja metlice sve do sada. Kaže da mu je tek sad nešto ova ispred vozača počela da mrlja i loše da briše. Mislim šta reći ... stvarno fantastično. Inače, na metlicama nema oznake proizvođača ili barem ja nisam uspeo da je nađem.

Loganovac

Nema svako isti prag tolerancije.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

plavusica

ja moje namazao glicerinskim uljem evo traju već skoro 7 godina

Raja

I je l' maste (muljaju) po  vetrobranu?