Hitno!!! Felne Dacia stepway 1.5 dci

prethodna tema - sledeća tema

srdjang

Danas otisao da stavim zimske gume kupio celicne felne 15-ke vulkanizer kaze da odgovaraju,  namontirali gume probali na zadnji tocak sve uredu ali na prednjem celjust zapinje za felnu, predlog vulkanizera je da stavi podloske ispod sarafa ali se ja nisam slozio sa tim. Moje pitanje je da li bi smio postaviti te podloske (auto je u garanciji) ako ne, onda da li iko zna pravu oznaku felne koju bi mogao traziti? Znaci felna mora biti dublja da ne bi zapinjala za celjust kocnica. Pozdrav iz Doboja.

Zoran

U search ukucaj felne et i sve ćeš tamo naći.
Sam svoj gazda - vazda.

srdjang

Hvala. Nasao sam ono sto je Loganovac pisao. Da li te oznake pisu na felni i gdje? Jer ovi nasi vulkanizeri i nisu bas nesto strucni, sta znaci oznaka ET jer mene iskljucivo interesuje dubina felne (tako je zove ovaj "majstor") da ne zakaca za celjust.

Zoran

to ti je oznaka za dubinu i piše u blizini rupa od šarafa. Baš na to trebaš obratiti pažnju.
Sam svoj gazda - vazda.

srdjang

hobbista

Citat: srdjang poslato 10.12.2010. - 15:05
...predlog vulkanizera je da stavi podloske ispod sarafa...
Dakle, šta sve neću čuti od "majstora"  :banghead:  :ljut: :banghead:
Dobro je da nije predložio da malo obrusi čeljusti  :bonk:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

bind

Pa ako je hitno coveku .Sad ce svi da pisu sve i svasta  i o svemu sem o postavljenom pitanju. Ja sam procitao u vise navrata sve o felnam i zimskim gumama i nisam  nasao na forumu da pise  kupi tu i tu felnu sa tim oznakama i odgovarace za stepway -a.Jer da sam nasao takav podatak sad bi umesto ovih pisanija  napisao kupi  felnu tu i tu sa oznakom tom.
Evo i ja ovom prilikom da zamolim ako je neko kupio za stepway-a celicne felne  i  da ih je postavio na auto i da pasu  da to i napise u ovoj temi i da nam olaksa svima .

srdjang

Pa zar ni vi iz Bgd ne mozete rjesiti problem, sad mi je lakse jer  sam se pojeo kako ne mogu naci obicnu felnu,  Ja sam danas zvao servis gde sam kupio auto da mi kazu oznaku covek uzeo katalog i tamo nasao samo neku oznaku C-05 sto mi nista ne znaci. Inace u servisu je felna 97 KM, sto mi ne pada na pamet da dajem. E sutra cu ranom zorom da trazim te oznake ET i ostale. Za vasu informaciju gume sava eskimo S3 185*65*15 su 90 KM sto je manje od 45 eura,mislim da je to super cijena.

Keka

Citat: bind poslato 10.12.2010. - 21:07
Pa ako je hitno coveku .Sad ce svi da pisu sve i svasta  i o svemu sem o postavljenom pitanju. Ja sam procitao u vise navrata sve o felnam i zimskim gumama i nisam  nasao na forumu da pise  kupi tu i tu felnu sa tim oznakama i odgovarace za stepway -a.Jer da sam nasao takav podatak sad bi umesto ovih pisanija  napisao kupi  felnu tu i tu sa oznakom tom.
Evo i ja ovom prilikom da zamolim ako je neko kupio za stepway-a celicne felne  i  da ih je postavio na auto i da pasu  da to i napise u ovoj temi i da nam olaksa svima .

:doh:

Ti si otvorio sezonu pisanja o svemu sem o postavljenom pitanju. Nisi dobro koristio search, kad vec nisi citao teme. O felnama, dimenzija, cenama i prodavnicama je bilo reci vise puta. Npr:
http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=690.msg6163#msg6163
http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=690.msg9234#msg9234
http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=690.msg28053#msg28053
http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=690.msg31719#msg31719

Citat: srdjang poslato 10.12.2010. - 23:02
Pa zar ni vi iz Bgd ne mozete rjesiti problem, sad mi je lakse jer  sam se pojeo kako ne mogu naci obicnu felnu,  Ja sam danas zvao servis gde sam kupio auto da mi kazu oznaku covek uzeo katalog i tamo nasao samo neku oznaku C-05 sto mi nista ne znaci. Inace u servisu je felna 97 KM, sto mi ne pada na pamet da dajem.

:doh:

Sad kad kupis jos jedan set felni, ukupni trosak ce biti kao da si odmah uzeo te iz servisa.....Nerviranje si dobio gratis.

Mozda bi bilo dobro da isprobas jos nekoliko setova, pre ili kasnije ce neki pasovati. Cudi me samo da ni tebi ni "majstoru" nije palo na pamet da pre kupovine procita sta pise na felni koja se nalazi na kolima  :fiju:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

bind

@Keka
Uvek pazljivo citam sve postove na forumu i kad nadjem neki post koji mi odgovara za Stepweya( neki savet uputstvo oznaku) uvek ga iskopiram i cuvam u posebnoj koverti na kompu ,zato tvrdim da niko nije napisao pravu oznaku  celicne felne za Stepweya .

Evo ponovo sam procitao  sve komplet  sa svih ovih linkova koje si postavio i opet tvrdim da je napisano mnogo sto sta i cak dovodi ljude laike poput mene u zabludu  jer u istoj temi ima podataka koji su razliciti  i dovode ljude u zabludu.
I dalje tvrdim da  na forumu niko nije napisao da za  Stepwey-a  pasu celicne felne sa oznakom tom i tom ili da je napisao za Stepweya pasu felne od  Logna  ili Sandera  sa oznakom tom i tom .
Evo dole sam izvadio  sa svih tih linkova  citate  clanova  koji su pisali i gde se pominju oznake  felni ali svi osim @perke21 su pisali o Loganu ili Sanderu. A  @perke21
Je pisao o Stepweyu ali nije pomenuo oznake .

@Goky
Felne za Logan II, 15" su iste kao i kod Sandera... Koja je oznaka dimenzija tih felni...

@Loganovac
J6x15 4x100 ET47

@Loganovac
Greška! Trebalo je da uzmeš, Loganove fabričke felne (prema servisnoj dokumentaciji) su ET44 za čelične i ET47 za alu felne. Zorane, Zorane...

@krle
Kod mene je na rezervnoj (crna)  ET50. Na  alu felnama je  isto ET50.

@krle
Ponovo sam proveravao uputstvo za Logana.

Tamo piše:
- čelični naplatak ET 44
- alu naplatak      ET 47

@david
Sada sam se uverio u razliku crne i sive felne. Izvadio sam rezervnu gumu i postavio, da kazem plasticni lenjir, preko felne od ivice do ivice i preko sredine do drugog kraja ne doticuci gumu. Razlika crne i sive felne u odnosu na srednje ispupcenje je oko 7-8mm. Razlika u ET je 7 tj crna je ET43 a siva ET50. Duzina od najnizeg dela gde je centralna rupa do ivice srednjeg ispupcenog kruga je ista za obe felne. Slike govore za sebe, tko ima sive felne neka proveri. U Hitu mi je receno da su one predvidjene za MCV a meni je bili vazno da budu u tonu sa kolima a o tome nisam imao pojma...

Jedino je  perke spominjao flelne za Stepweya ali ni tu nije napisano nista o oznaci felna

@perke21
Felne 15" u Mladenovcu (otpad koji je negde na forumu ranije pominjan) su 30€ (polovne). Trenutno ih nemaju, ali će ih dobiti sledeće nedelje. Kažu da pašu za Dacia vozila.
Felne 15" u Mladenovcu (neki drugi otpad) su 130€ za 4 komada (dakle 32,5€ komad). Trenutno nemaju.
Felne 15" u TTD-u (nove) dobijaju za 15-tak dana. Cena 4200 (malo manje od 40€).

Pa zato i dalje molim da ako neko zna koje celicne felne i sa kojom oznakom pasu za Stepweya  da napise i da se ta dilema razresi .
Evo covek koj je i otvorio ovu temu  pitao vulkanizera  i opet kupio pogresne felne .
Zato ako ima neko ko je kupio i  montirao celicne felne a da odgovaraju i pasu  a da nije morao nesto da budzi ili prepravlja da napise odgovor na tako jednostavno pitanje , koja je oznaka celicne felne a koja odgovara Stepwey-u.

hobbista

Da rešimo dilemu, molim nekoga od vlasnika Sandera, ko je u mogućnosti, da pogleda na svojoj čeličnoj felni oznaku. Ona izgleda :
Ovako - kao na prvoj slici u davidovom postu  http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=690.msg34491#msg34491
ili
ovako, kao što je objasnio Krle http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=690.msg34506#msg34506

Hvala  :)
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

srdjang

Keka..
Na autu su alu felne 16* pa ne znam da li su ti podaci relevantni za 15*. Pregledao sam sve linkove koje si postavio odnosno kompletnu temu i poslije svega covjek ne moze 100 posto biti siguran koja felna (bar ja ne). Eto  ti se razumijes u tu problematiku, pa reci koja felna i ja tu kupujem garantovano. Mada se  najcesce pominje ona oznaka koju je postavio mislim Loganovac. Pored svega  ova mi je tema pomogla da ukapiram neke stvari o parametrima. Prije sam mislio da je fazon samo u onaci 14*, 15*, 16*  a sve ostalo nije bitno. Jos samo da ti napomenem da felne nisam platio nego ih uzeo na probu, pa ni mi bosancerosi nismo glupi ako smo ludi. Pozdrav!!!

krle

Treba nam podatak i  o prečniku diskova na Stepway,  koji je to ET koji nije odgovarajući.

Podatke koje sam ja izneo, a koje je bind citirao su iz uputstva za Logan ( ET 47 i ET 44) i sa mog vozila  (15"  ET 50) s tim da moj Logan ima  
diskove 12x259. Dakle, kod mene bi iluzorno  bilo  postavljati felne od 14".  

srdjang

Krle  ja sam te felne odmah vratio. A u to vrijeme oznaka ET je bila spansko selo za mene tako da nisam u mogucnosti da ti kazem oznaku, a ujedno da te pitam odakle znas  oznake za diskove kad to nema ni u jednoj popratnoj knjizici koju sam dobio uz auto. Pozz!!

krle