Sandero - potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

szs

Potrošnja je jako individualna stvar. Neki prosek kod mene sa Sanderom 1.4 (sada kod moje ćerke) je na otvorenom oko 6.6 l/100 sa vožnjom na sweet spotu od oko 100 km/h i do 3000 obrtaja. Zimi i u gradu oko 8-9 l.
Zbog novog Sandera 1.5 se još uvek češkam iza uveta u neverici. Ide od 3.3 na čisto otvorenom i na oko 1750 obrtaja  do 4.8 uglavnom grad.
Koristim app za ovo beleženje "spritmonitor" pa ću videti tačno kasnije. Tek je 900km na cajgeru  :)
Trudim se da točim uvek na NIS-u i to vikendom  :hihi1:
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

Loganovac

Jeste individualna stvar. Dosta zavisi od uslova na putu i stila vožnje, a ponajviše od toga da li voziš benzinca ili dizela.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ivan-bgd

Juče auto put i deo magistralnog puta 5,6 dizela pri brzini 120-130 na auto putu i pod klimom.

Veterinar

Ista deonica, isti stil vožnje, 9.7 l plina/ 100km i šest kapi benzina. Prema trenutnoj ceni 566 din/100 km.  :to:

Loganovac

:ha:

Požarevac - Beograd s malo lokala - S.Karlovci, teren po brdima - Novi Sad - Beograd - Požarevac, skoro 400km, autoputem 120km/h, sve đuture 8.0 l plina /100km i sedamnaest kapi benzina. Prema plaćenoj ceni izlazi 470 din/100km + putarine.  :wink:

Dakle, Sandero troši više od Logana...  Aerodinam'ka, ba! :whistling:

Veterinar

Prvo, ovo je Stepway.
Drugo, vozili smo autoputem malo brže možda.
Treće, bilo nas je u autu malo više, a prtljažnik pomalo pun.
Jes' ti palio klimu?

Šalu na stranu, vožnja u 2016. godini za ispod 500 din/ 100km je za svaku pohvalu!

Loganovac

Klima celim putem. U odlasku dvoje, u povratku četvoro u kolima. Da bi bila cela istina, od celog puta jedino je nekih četrdesetak kilometara autoputem (u odlasku) voženo ispod 120 - 100 do 110km/h. Veoma sam zadovoljan. Još nisam dosipao gas, mogu da nacedim bar još stotinak kilometara tim tempom (boca prima 42 litra, tek danas je počela da blinka "rezerva" od preko 10 litara).

Veterinar

Zoran

Stojčići, Slankamen, Banovci,Stojčići. Ja Slađana i 5 gajbica bresaka. Brzina do 80 km/h.
Potrošnja 4,86 l/100 km.
Sam svoj gazda - vazda.

silent

Ne mogu da ga spustim ispod 8.4 u gradu, pa da je*e oca. 10 km u jednom smeru, 10 km u drugom, bez klime, vrlo lagana voznja, samo ja u kolima.

hobbista

:offtopic:
Jbg silent, tako ti je to kada nemaš Slađanu  :cul:

:D :ziveli: :friends:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

silent

speedo

Na more i nazad, oko 700 kilometara, potrošnja do 6 litara. Tri odrasle osobe+gepek, 60-70% puta klima upaljena, na granicama, doduše, dobro prošao - sve zajedno oko 45 minuta čekanja na četiri prelaza. Pratio tempo normalnog saobraćaja, magistralama od 60 do 100 kmh, autoput od 120 do 140 kmh. Zadovoljan sam.

Loganovac

Zadovoljan si sa razlogom - neverovatna potrošnja pod navedenim uslovima!  :ha:

jovan