Ulje u motoru i interval zamene

prethodna tema - sledeća tema

zac

Ma za Castrol sam bio siguran, posto sam ga uzimao u Skodinom i Audijevom servisu, a i znam ljude, ne bi me prevarili.  Gledam cene jeftinih mineralnih ulja kao sto su Optima i Galax i jos neka, i njihova cena je od 400 do 800 din za litar, pa mi se ovaj ELF cini prejeftinim za sintetiku.  :ne:
A mozda i gresim.

Loganovac

Onda se upozaj sa nekim iz Profaca  :Smiley:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

saša61beograd

Navikli smo da nas deru pa nam smeta kad nije skupo.Filter ulja Purflux A 1278 za Dačije u "Panter"-u u bloku 44 je 400 din a u Hit-u u Reno kutiji preko 1100 din.
Žac, kupuj slobodno u Profacu,niko do sada nije imao primedbi.
Off:filter vazduha u istoj radnji,naravno Purflix je 700 din,a Motrio,made in Tunis u Hitu 980din.
Ps.Ovaj uljni filter je sigurno original,ako neko sumnja, jer Purflux filteri za ulje imaju jedinstven cik-cak papir za filtriranje,lako se proveri.

saša61beograd

Ispravka:filter ulja je LS218 a filter vazduha je A1278.

zac

Sasa hvala, kupicu ga.   :wave:
Zbunilo me je to sto je jeftinije od nekih krs ulja, ja sam do sada Castrol nabavljao po servisima i to ne po njihovoj malprodajnoj ceni, vec po nizoj. Imam nekakve povlastice u ACM-u kod Zike.  :hihi1:
Nadam se da cu se sa sledecom zamenom vratiti na Castrol, auto je "naucio" na njega.  :nami:

Veterinar

Autu je svejedno. Profaco je ovlasceni uvoznik i ako oni nemaju original ne znam ko ga ima.

ivan-bgd

Tako je.Ako oni muljaju onda jbg,tako da ti dođe isto gde god da ga kupiš,jer su oni uvoznici :ces:

Keka

Citat: žac poslato 11.04.2012. - 14:54
Ma za Castrol sam bio siguran, posto sam ga uzimao u Skodinom i Audijevom servisu, a i znam ljude, ne bi me prevarili.  Gledam cene jeftinih mineralnih ulja kao sto su Optima i Galax i jos neka, i njihova cena je od 400 do 800 din za litar, pa mi se ovaj ELF cini prejeftinim za sintetiku.  :ne:
A mozda i gresim.

Mozes da kupis isti taj Elf u ovlascenim servisima po ovlascenim cenama, da bi mirnije spavao  :whistling:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Ja sam u ,,stila,, sipao seleniu wr5w40 i mirno sam spavao.Nisma se noću budio.A plaćao sam 50 nižu cenu.Isti uvoznik koji prodaje radnjama i servsiima,prema tome nema to veze :hihi1:

speedo

Ovlašteni servisi i u BiH elf ulja nabavljaju preko Srbije, tj. preko profaca. Meni nude elf 10w 40 ili 5w40, kao i motrio 5w 40. Motrio je kao malo jeftinije (u ovlaštenom servisu), ali malo ili nimalo podataka o njemu, i google je nemoćan.

krle

Citat: saša61beograd poslato 11.04.2012. - 15:32
  u "Panter"-u u bloku 44 

Može li preciznija adresa?

Postoje tri prodavnice. Adrese su na: http://www.panter.rs/kontakt_beograd.htm

saša61beograd

Gandijeva 156,blok 44,prvi red zgrada do Gandijeve.Imaju još par radnji u gradu (guglaj).Radnja je puna Valeo i Purflux proizvoda,kažu da su direktni uvoznici.

jasho

Žac, kupi ulje i ne brini.
Ja sam za sestrina kola iz VW grupacije pre neki dan uzeo 5 lit. standarda 505.01 za 24 eura, a isto takvo ulje tipa castrol ili Mobil nije ispod 45 evra, pa ti vidi!!! :banghead:

zac

:aplause: Drugari hvala na savetima, kupio sam danas ELF-Evolution SXR 5W40 u Profacu za 2000din 4 litre.
Mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen, primila me je ljubazna gospodja i usluzila, a bio je tu i ljubazni gospodin, kada je cula da sam clan DFS-a ponudi me i kafom. Malko smo divanili uz kaficu a ja im obeca da ce mo nastaviti da ih reklamiramo na forumu sve dok budu imali ovakve cene.  :hihi1:  Na kraju dobijem na poklon Dacia privezak i olovku ELF, lep gest.  :hall:

Citat: Loganovac poslato 11.04.2012. - 15:02
Onda se upozaj sa nekim iz Profaca  :Smiley:

@Loganovac, poslusao sam tvoj savet.  :zloca: