Da li je MCV auto za mene

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Sam svoj gazda - vazda.

miki-bgd

ppejic

Super!
Neka te bezbedno služi tvoj "dugajlija".

zac

:aplause: neka je sa srecom!!!  :dobro:

pirke

Hvala drugari  :ziveli: Nadamo se da hoce, vise ce biti kod oca nego kod mene  :) Mislim da je malo reci da je zadovoljan izborom, a vec pravi planove kako ce sledeci auto da mu bude Duster  :to:

Perica_

Bok svima,

novi sam član, također kupio Logan MCV 1.5 dci (75ks) ali još nije došao, čuo sam da su motori pouzdani renaultovi, međutim također sam čitao da za ove Logane, Sandero itd. je 90 ks granica pouzdanosti za mjenjač tj. ovo je sa UK Dacio foruma, pa me zanim vaše mišljenje o tomu , (prepiska je dole s tog foruma i link).

"Careful with that chip, they claim to be able to boost the turbo via the ECU - the turbo on the 90bhp engine isn't connected to the ECU. Also the gearbox on the 90 bhp engine is already at the limit for reliability and torque load, possibly why the proposed sport version has the same power and drivetrain. "

DavidH - "Careful with that chip, they claim to be able to boost the turbo via the ECU - the turbo on the 90bhp engine isn't connected to the ECU. Also the gearbox on the 90 bhp engine is already at the limit for reliability and torque load, possibly why the proposed sport version has the same power and drivetrain."

MaryMcQueen -  "Where do you get your information regarding the gearbox being already on the limit of reliability etc?"

DavidH - "Renault"

http://www.daciaforum.co.uk/forum/topic/4900-boosting-powertorque-with-a-tuning-chip-box-thingy/

Loganovac

Ovde se radi o čipovanju, dakle ne o fabričkom proizvodu već o povećanju snage ugradnjom boxa ili čipovanjem, u vezi čega imamo odgovarajuću temu http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=280.0 , odnosno ceo podforum namenjen priči o tuning-u.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Perica_

Hvala,

imam još jedno pitanje, osim o mjenjaču.

ono što su mi rekli u autosalonu je da je 90 ks motor elektronski pojačan motor ovog od 75, ali da je sve ostalo isto.

Zanima me jeli to točno? Imaju li još kakve razliku u karoseriji ili dijelu auta?

Hvala

Loganovac

Elektronski i turbinom, sve ostalo je isto. Već za 105 KS ide turbina varijabilne geometrije i konstruktivne razlike u motoru.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

DarioGTI

Ne sekiraj se po pitanju K9K tj 1.5 dCi, da taj motor ne valja, ne bi ga ni Mercedes ugrađivao u svoju A i B klasu, kao i Citana (niti Renault u čitavu gamu svojih vozila, isto tako i Nissan). :nami:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

Perica_

Hvala na odgovorima,

Stavit ću slike kada dođe  :ziveli: