Dačija Logan ECO-G 2024. benzin/plin

prethodna tema - sledeća tema

noelbg

Na Facebook-u sam dobio  sledeći odgovor:

"Taj otvor se zove vakuumat. Sluzi da sprovede kopresovan vazduh iz kabine prilikom zatvaranja vrata, kroz gepek i iz gepeka ispod branika ka napolju. U suprotnom bi te zabolele usi svaki put kad bi neko otvorio i zalupio vratima, pri tom se ne bi zatvarala lako, pa bi se ta radnja ponavljala sve jace i cesce."

Nikad čuo za to!

A ova žica jeste za grejanje stakla ali mi je neverovatno da stoji tako na otvorenom i da može da se izvlači. Pih. 

Andrix

Hahaha, mada dobro su razmisljali. Davno sam seo u nekog audija i potegao vratima da zatvorim, kad sam tresnuo bas sam osetio taj pritisak u usima....
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

astmario

Pa to je bilo i na starijim modelima, u Sanderu 1, na zadnjem limu iznad branika sa unutrašnje strane isto tako 2 otvora sa maskom u formi mreže preko njih, mogli su da se skinu.

MitarMrgulic

Tako je, mora kod svih stvari, koje su u punom ili djelimičnom vakumu, biti mjesto za odzračivanje, da bi se spriječilo razdrmavanje elemenata zbog varijacija pritiska i toka zraka.

Sviram bubnjeve godinama, pa znam da svaki element bubnjeva, ima na sebi rupicu promjera 10-ak mm, koja se najčešće maskira kod pločice sa nazivom proizvođača. To postoji da bi nakon udarca u opnu izlazio zrak, koji bi u protivnom, rasklimavao unutrašnje djelove i konstrukciju...

Kod novijih auta, prisutan je taj "ekefat sefa", odnosno kad zatvoriš ili otvoriš vrata, da se tačno osjeti strujanje zraka i pritisak...

astmario

A i treba razmišljati o kriminalnom elementu, kada kindapuješ nekog i strpaš ga u gepek :cool:

dekiv68

noelbg

Zagledao sam neka auta na parkingu ispred zgrade i vidim da i stariji modeli Logana imaju to isto ali nisam video ni kod jednog drugog auta. Verovatno su drugačije to rešili.

Ali ostaje ovo čudno rešenje za grejanje zadnjeg stakla. Žica koja je vidljiva spolja i još može da se izvlači. :blink:

dekiv68

Da li si probao da li radi grejač zadnjeg stakla

noelbg